136 έργα , 136 ευχαριστώ, 136 μελλοντικοί καλλιτέχνες.

Το Σάββατο 22 Σεπτεμβρίου 2012, μία ευχάριστη έκπληξη περίμενε όλα τα παιδιά ηλικίας 4 έως 14 ετών που επισκέφθηκαν το κατάστημα Gap, στο εμπορικό κέντρο Golden Hall, μαζί με τους γονείς τους. Ένα παιδικό εργαστήρι είχε στηθεί και μαζί με τη δημιουργό Χαρά Μαραντίδου, ένωσαν τη φαντασία τους και με δημιουργικότητα και χρώμα, σχεδίασαν τη βιτρίνα των Gap.
Ένας μεγάλος αριθμός παιδικών έργων, συνολικά 136 δημιουργίες, διαμόρφωσε την τελική σύνθεση, που γέμισε τη βιτρίνα με αισιοδοξία, πρωτοτυπία και λάμψη. Η συμμετοχή τους, είχε και συμβολική σημασία, καθώς για κάθε ένα παιδί που ανέβαζε το έργο του στη βιτρίνα, τα Gap προσέφεραν ένα πλήρες σετ ειδών ζωγραφικής στα παιδιά των Παιδικών Χωριών SOS Ελλάδος.
Η εικαστικός Χαρά Μαραντίδου ήταν κοντά σε όλα τα παιδιά και με την καθοδήγησή της, βοήθησε τους μικρούς καλλιτέχνες να αφήσουν τη φαντασία τους ελεύθερη και να εμπνευστούν. Εξωτικά πουλιά, κόκκινες και ριγέ καρδιές, πολύχρωμες πεταλούδες, αυτοκινητάκια, πλοία αλλά και εντυπωσιακά ρούχα και φορεματάκια ήταν μερικές μόνο από τις μοναδικές ιδέες των παιδιών που κόσμησαν τη βιτρίνα του καταστήματος.
Πέρα από τη ζωγραφική, οι καλλιτεχνικές ανησυχίες των παιδιών επεκτάθηκαν και στο …styling, καθώς τα μεγαλύτερα σε ηλικία παιδιά, έχοντας στη διάθεσή τους πολύχρωμα χαρτιά και ενδιαφέροντα υλικά, έντυσαν λιλιπούτεια Gap μανεκέν, δημιουργώντας κομψούς συνδυασμούς. Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν και παιδιά από τα Παιδικά Χωριά SOS Ελλάδος, που συμμετείχαν στη διαδικασία και μοιράστηκαν στιγμές χαράς και δημιουργίας σχεδιάζοντας ένα σπίτι και ένα διαστημικό πύραυλο.
Με την ολοκλήρωση του έργου, όλοι οι μικροί έβγαζαν μια αναμνηστική φωτογραφία και με τη βοήθεια των «μεγάλων» το τοποθετούσαν στη βιτρίνα, ολοκληρώνοντας την πρωτότυπη σύνθεση! Η βιτρίνα των παιδιών, για όσους θέλουν να τη θαυμάσουν, θα κοσμεί το κατάστημα των Gap στο Golden Hall για λίγο καιρό ακόμα.

Ιnfo: Για περισσότερες εικόνες και χρώμα, επισκεφθείτε τη σελίδα των Gap στο Facebook: www.facebook.com/greecegap

Λεζάντα 1ης φωτογραφίας

Από αριστερά προς δεξιά: ο κ. Γιώργος Πρωτόπαπας, Γενικός Διευθυντής των Παιδικών Χωριών SOS Ελλάδος, η δημιουργός κα Χαρά Μαραντίδου, ο κ. Δημήτρης Παπούλης Γενικός Διευθυντής Gap, η κα Ελευθερία Καλλίτσα Marketing Manager Gap και παιδιά των Παιδικών Χωριών SOS Ελλάδος

Ιούλιος 2018

>