Πόσο έχει αλλάξει η μποέμ ζωή σου μετά την επιτυχία του Je Veux;
Έχει αλλάξει κυρίως ως προς τους ρυθμούς μου. Είμαι πολύ απασχολημένη. Τώρα πια έχω υποχρεώσεις ακόμα πιο αυστηρές και δύσκολες από ό,τι είχα πριν από τρία χρόνια. Σε ό,τι αφορά το υλικό μέρος, ρωτήστε το λογιστή μου.

Κατά πόσο η κρίση στην Ευρωζώνη έχει επηρεάσει τις συναυλίες σου;
Το κοινό είναι πιο προσεκτικό, οι επιλογές είναι πολλές και η αγοραστική δύναμη περιορισμένη. Με τον παραγωγό των παραστάσεών μου, πάντως, προσπαθούμε να κρατήσουμε την τιμή την εισιτηρίων σε λογικά πλαίσια.

Τι περιμένεις να δεις στην Ελλάδα, σύμφωνα με όσα έχεις ακούσει ή διαβάσει για μας τα τελευταία δύο χρόνια;
Η Ελλάδα είναι ένας εκπληκτικός τόπος, που βρίσκεται σε βαθιά οικονομική κρίση και οι άνθρωποι πρέπει να πολεμήσουν καθημερινά για να επιβιώσουν. Ίσως μια χαρούμενη συναυλία τούς κάνει καλό.

Βλέπω σε κάποια βιντεάκια σου στο youtube να τραγουδάς έξω σε στενά του Παρισιού με δύο μουσικούς. Το κάνεις συχνά;
Είναι κάτι που έκανα παλιά, τώρα είναι πολύ πιο δύσκολο να οργανωθεί. Το κάναμε για τις ανάγκες του νέου άλμπουμ που θα κυκλοφορήσει τον Οκτώβριο στην Αγγλία. Η δισκογραφική εταιρεία οργάνωσε για μας τα λεγόμενα Busking Sessions, στα οποία μας κινηματογράφησε να τραγουδάμε με πρωτόγονο τρόπο στον δρόμο. Είναι πολύ διασκεδαστικό.

Μπορείς να μας προτείνεις μία μητουριστική βόλτα στο δικό σου Παρίσι;
Να κάνετε έναν μικρό περίπατο στο πάρκο Georges Brassens στην 14η περιφέρεια. Έχει δρομάκια που φέρουν ονόματα τραγουδιών του.

Συνέντευξη: H Zaz στην Αθήνα

Αν υποθέσουμε ότι ταξιδεύεις πίσω στον χρόνο και συναντάς την Εντίθ Πιαφ ξαφνικά στον δρόμο. Τι θα της έλεγες;
Μήπως έχεις 100 ευρώ;

Ακούς ελληνική μουσική;
Όχι, έχω μόνο κάποιες μνήμες λαϊκών τραγουδιών.

Φαίνεται να προτιμάς την ανατολική Ευρώπη και τα Βαλκάνια στις περιοδείες σου, εξίσου με το βορρά. Πώς σου φαίνονται οι βαλκανικές χώρες;
To ανατολικό κοινό μοιάζει να είναι πιο δεκτικό. Όσο για μένα, θα ήθελα να τραγουδήσω παντού. Πάντως, έχετε δίκιο, στα Βαλκάνια μάς υποδέχονται πάντα με έναν εκπληκτικό τρόπο - είναι υπέροχο να ακούς ένα ξένο κοινό να τραγουδά γαλλικά.

Πέρα από τα ήδη γνωστά σου τραγούδια, τι άλλο θα ακούσουμε στην αθηναϊκή σου συναυλία;
Φυσικά, αρκετά τραγούδια από το νέο μου άλμπουμ, το καινούργιο single On Ira και περίπου άλλα 10 τραγούδια από το Recto / Verso μαζί με κάποιες διασκευές στο jazz κομμάτι της συναυλίας.

Πες μας μία αξέχαστη στιγμή από κάποια συναυλία σου.
Παίξαμε πριν από λίγες ημέρες στο καταπληκτικό φεστιβάλ Couleur Cafe, στις Βρυξέλλες και εκεί μέσα σε μία ώρα προέκυψαν όσα προβλήματα δεν μάς είχαν προκύψει τα τελευταία τρία χρόνια. Σπασμένες κιθάρες, εγώ ξέχασα τα λόγια μου, τα κρουστά έπεσαν πάνω στο κοντραμπάσο…Αυτό συνέβη μόνο μία φορά και δεν θα ξανασυμβεί, ελπίζω, μέσα στα επόμενα τρία χρόνια. Και σίγουρα όχι στην Ελλάδα!

Info
Η Zaz θα τραγουδήσει στο Θέατρο του Λυκαβηττού στις 3/9 στις 21.15. Τη συναυλία ανοίγει η Μαριέττα Φαφούτη στις 20.15. Εισιτήρια προπωλούνται: τηλ. 210 6980044, viva.gr, public, Παπασωτηρίου.


Σχετικά άρθρα:

Ιούλιος 2018

>