Ήταν μία από τις πιο εμβληματικές και μυστηριώδεις ηθοποιούς της χρυσής εποχής του Hollywood. H Greta Garbo έπαιξε σε 28 ταινίες και αποσύρθηκε από την ηθοποιία πριν καν κλείσει τα 40- έχοντας, ωστόσο, προλάβει να δημιουργήσει ένα θρύλο γύρω από το όνομά της, κυρίως λόγω της απόμακρης εικόνας και της ζωής της. 

Η ίδια φαίνεται να είχε την αίσθηση "απόστασης" από τον υπόλοιπο κόσμο- αυτό επιβεβαιώνουν 36 επιστολές που έγραψε στην κόμησσα Marta Wachtmeister το διάστημα μεταξύ 1930 και 1945, όπου η ίδια παρουσιάζεται σαν μία μοναχική και αποξενωμένη γυναίκα. 

"Οι τελευταίες μέρες είναι όλες γκρίζες και σκέφτομαι διαρκώς το Tistad", γράφει εκφράζοντας την επιθυμία της να επιστρέψει στη σουηδική εξοχή. "Εκεί όπου τα καλοκαίρια βρέχει και μας πλημμυρίζει αυτή η υπέροχη μελαγχολία". 

Σε άλλο γράμμα, παραδέχεται ότι νιώθει "σχεδόν πάντα μόνη" και ότι συχνά μιλά στον εαυτό της. "Οδηγώ στην παραλία και κάνω βόλτα και αυτό είναι πάντα θαυμάσιο. Αλλά μέχρι εκεί". 

Η Garbο αναφέρεται επίσης στην καριέρα της, και συγκεκριμένα τις αλλαγές στο σενάριο της ταινίας The Two-Faced Woman, που επρόκειτο να είναι το "κύκνειο άσμα" της στη μεγάλη οθόνη. "Εκτός από όλα τα άλλα, με παντρεύουν για 759ή φορά". 

Στη διάρκεια της ζωής της στο Beverly Hills, η Garbo αρνήθηκε συνεντεύξεις, αυτόγραφα και θαυμαστές και απουσίασε από πολλές πρεμιέρες. Μετά το τέλος της καριέρας της, αποσύρθηκε στη Νέα Υόρκη και έμεινε μόνη της σε ένα διαμέρισμα στο Μανχάταν. Δεν παντρεύτηκε, ούτε έκανε παιδιά.

Οι επιστολές τίθενται σε δημοπρασία από τον οίκο Sotherby's στο Λονδίνο στις 12 Δεκέμβρη, και αναμένεται να φτάσουν τις 20.000 λίρες. Ωστόσο, σε αντίστοιχη δημοπρασία με προσωπικά της αντικείμενα το 2012, οι πωλήσεις ξεπέρασαν πάνω 10 φορές τις εκτιμώμενες τιμές.