Ο μετρ των animal prints μάς ξεναγεί στο μεγάλο του πάθος, τη γενέτειρά του Φλωρεντία, όπου ζει με τη γυναίκα του Eva και τα τρία παιδιά τους. Επιμέλεια: Ελεάνα Κυρκιλή.

ΙΣΤΟΡΙΚΑ ΜΝΗΜΕΙΑ

Galleria degli Uffizi
Πρώτη επιλογή για κάθε επισκέπτη της πόλης, αυτός ο κορυφαίος χώρος τέχνης κατέχει ξεχωριστή θέση στην καρδιά μου. Εδώ φιλοξενούνται έργα των μεγαλύτερων ζωγράφων: Τζιότο, Μποτιτσέλι, Μιχαήλ Άγγελος, Λεονάρντο ντα Βίντσι, Ραφαήλ, Καραβάτζιο... η λίστα είναι ατελείωτη. Η συλλογή με τα αριστουργήματα της αναγεννησιακής τέχνης είναι συγκλονιστική και αποτελεί πηγή έμπνευσης για μένα. Κάθε φορά που την επισκέπτομαι νιώθω υπερήφανος για την πνευματική κληρονομιά μου. www.uffizi.com

Piazza della Signoria
Η πιο διάσημη πλατεία της Φλωρεντίας στην καρδιά του ιστορικού κέντρου, όπου βρίσκονται επίσης το Palazzo Vecchio και ένα αντίγραφο του Δαβίδ του Μιχαήλ Άγγελου. Όταν ήμουν νεαρός, εδώ ερχόμουν για να φλερτάρω με τις τουρίστριες κι έτσι “αναγκάστηκα” να μάθω αγγλικά.

Βασιλική του San Miniato al Monte
Σ’ αυτή την εκκλησία παντρεύτηκε η κόρη μου Rachele το 2007. Θυμάμαι έντονα πόσο συγκινημένος ήμουν καθώς πηγαίναμε να την παραδώσω. Ήταν τόσο νέα, μόλις 25 χρόνων, και τώρα έχει ήδη δύο αξιαγάπητα κοριτσάκια, τη Maria Eva, 3 ετών, και τη Maria Carla 1,5. Via del Monte alle Croci.

Palazzo Pitti
Από τα πλέον ονομαστά παλάτια της Φλωρεντίας, γνωστό σ’ όλο τον κόσμο. Εγώ το αγαπώ για συναισθηματικούς λόγους, αφού εδώ εκτίθενται τα έργα του παππού μου Τζιουζέπε Ρόσι, ενός ιδιαίτερα αξιόλογου ζωγράφου.

Ιούλιος 2018

>