Τη γνώρισε στα γυρίσματα της ταινίας Νήσος. Τη λάτρεψε και τώρα μοιράζεται τις κρυφές της γωνιές μαζί μας. Από την Ελεάνα Κυρκιλή.

«Η Σίφνος δεν θα είναι ποτέ ξανά απλώς ένα όμορφο κυκλαδίτικο νησί για κανέναν από τους συμμετέχοντες στην ταινία. Θα είναι κάτι σαν “σπίτι” μας, ένα κομμάτι λαμπερό σαν ζαφείρι, που θα το ’χουμε για πάντα μέσα μας». Έτσι χαρακτηρίζει η Ζέτα Δούκα τη Σίφνο.
Η ηθοποιός φέτος το καλοκαίρι θα συμμετέχει σε μια μουσική παράσταση με τραγούδια από τον ελληνικό κινηματογράφο μαζί με τη Ματθίλδη Μαγγίρα και τον Παναγιώτη Πετράκη, ενώ το χειμώνα θα την απολαύσουμε στην Οδύσσεια του Μπομπ Γουίλσον (μια συμπαραγωγή του Εθνικού Θεάτρου και του Piccolo Teatro της Ιταλίας, που θα παιχτεί και στη Σκάλα του Μιλάνου), αλλά και στην παράσταση Γράμμα σ’ ένα Παιδί, που της χάρισε το α' βραβείο γυναικείας ερμηνείας των συντακτών έγκριτου πολιτιστικού site πέρυσι στη Θεσσαλονίκη. Σ' ένα διάλειμμα από τις δραστηριότητές της, ωστόσο, μας ξενάγησε στην αγαπημένη της Σίφνο.

Παραλίες

* Ο Πλατύς Γιαλός, το Βαθύ και οι Καμάρες προσφέρουν αμμουδιά και την άνεση μιας ομπρέλας-ξαπλώστρας. Έχουν, επίσης, πολλές ταβέρνες.

* Η αμμουδερή παραλία της Χρυσοπηγής είναι ιδανική και για βουτιές από τα βράχια γύρω από την ομώνυμη εκκλησία της Παναγίας.

* Για πιο πρωτόγονες καταστάσεις με βότσαλα, βραχάκια και χάζι με μάσκα, ή ακόμα και για ψαροντούφεκο, προτίμησε τα Σεράλια (την παραλία κάτω από το Κάστρο), την Πουλάτη (έχει πολύ ποδαρόδρομο μέχρι τη θάλασσα) και τους βόρειους γραφικούς κόλπους της Χερρονήσου και των Βρουλιδίων (όπου δεν έχει σήμα το κινητότι χαρά!). Στα Βρουλίδια πριν από δυο χρόνια ήρθα υποθαλάσσια πρόσωπο με πρόσωπο με μια τεράστια χελώνα.

Οι αγαπημένοι μου περίπατοι

* Ηλιοβασίλεμα και ανεπανάληπτη αίσθηση απόλυτης ησυχίας στο εκκλησάκι του Αγίου Συμεών, πάνω από το λιμάνι στις Καμάρες.

* Απογευματινή βόλτα στον Άγιο Γεώργιο στη Χερρόνησο - ιδανική για τους πολύ ερωτευμένους.

* Περιήγηση στα στενά του Κάστρου και επίσκεψη στους Επταμάρτυρες. Θα με θυμηθείς.

Ιούλιος 2018

>