Το ξενοδοχείο μου

NORD-PINUS

Είναι ένα πολύ όμορφο οίκημα πάνω στα τείχη, δίπλα σχεδόν στο σπίτι μου. Το ντεκόρ του είναι μια ευφάνταστη μείξη 60s στοιχείων με τη μαροκινή τέχνη, έμπνευση της ιδιοκτήτριας Anne Igou. Έχει, επίσης, μια μικρή εσωτερική αυλή με πηγάδι, χωρίς ωστόσο να είναι ένα από αυτά τα κλασικά παραδοσιακά παλάτια - εξ άλλου υπάρχουν ελάχιστα τέτοια στην Ταγγέρη. Μου αρέσει πολύ να πίνω εκεί τον πρωινό μου καφέ ή ένα ποτό στο τέλος της μέρας απολαμβάνοντας το μαγικό ηλιοβασίλεμα.

11,rue Riad Sultan, Casbah, www.nord-pinus-tanger.com

Οι αγαπημένες μου αγορές
MARCHE DE FEZ

Πρόκειται για μια παλιά σκεπαστή αγορά, σε δυο επίπεδα, που έχει εξελιχτεί σ’ ένα πολύ ξεχωριστό εμπορικό κέντρο. Από εδώ αγοράζω λουλούδια, κυρίως κρίνα της Καζαμπλάνκα, που αρωματίζουν το σπίτι μου, κάτι πολύ σημαντικό, γιατί οι τοπικές μυρωδιές δεν είναι πάντα ευπρόσδεκτες. Σ’ αυτή την αγορά θα βρεις επίσης από βατράχια μέχρι μαϊμούδες!

LE FONDOUK CHEJRA
Γνωστή και ως η αγορά των υφαντών, που βρίσκεται σ’ένα παλιό χάνι και αποτελείται από μια σειρά από κλειστές εσωτερικές αυλές έχοντας στην κεντρική είσοδο ένα μικρό τζαμί. Από εδώ αγοράζω πολλά παραδοσιακά υφάσματα, αλλά κάνω και ειδικές παραγγελίες για να επενδύσω τα έπιπλα ή για να φτιάξω κουρτίνες στα παράθυρα του σπιτιού μου. Μπορούν να σας φτιάξουν κατά παραγγελία οτιδήποτε τους ζητήσετε.

Η Ταγγέρη του Bruno Frisoni

Το κουρείο μου
LE BARBIER
Όταν βρίσκομαι σε κάποια αραβική χώρα λατρεύω να πηγαίνω, συνήθως στο τέλος της ημέρας, σ’ένα τοπικό κουρείο για ένα ξύρισμα με τον παλιό παραδοσιακό τρόπο.

Συνέχεια στη σελίδα 2

Ιούλιος 2018

>