September 2025
X

Full Moon Dinner by MF

Κέφι, το ελληνικό! | Πώς το #FullMoonDinnerbyMF μετατράπηκε σε ξέφρενο πάρτι

Κέφι, το ελληνικό! | Πώς το #FullMoonDinnerbyMF μετατράπηκε σε ξέφρενο πάρτι

Full Moon Dinner by Madame Figaro | Τα highlights ενός δείπνου που γιόρτασε την πανσέληνο του Ιουλίου

Full Moon Dinner by Madame Figaro | Τα highlights ενός δείπνου που γιόρτασε την πανσέληνο του Ιουλίου

S.Pellegrino και Acqua Panna | Iταλική φινέτσα και δροσιά στο Full Moon Dinner της Madame Figaro

S.Pellegrino και Acqua Panna | Iταλική φινέτσα και δροσιά στο Full Moon Dinner της Madame Figaro

FullMoonDinnerbyMF | Μία βραδιά στην Αθηναϊκή Ριβιέρα υπό το φως της πανσελήνου και άρωμα Προβηγκίας με το αγαπημένο μας Rose de Provence Minuty

FullMoonDinnerbyMF | Μία βραδιά στην Αθηναϊκή Ριβιέρα υπό το φως της πανσελήνου και άρωμα Προβηγκίας με το αγαπημένο μας Rose de Provence Minuty

Full Moon Dinner by MF | Η τέχνη του να ζεις το κάθε λεπτό με ξεχωριστό στιλ από την Breitling

Full Moon Dinner by MF | Η τέχνη του να ζεις το κάθε λεπτό με ξεχωριστό στιλ από την Breitling

A night at the Riviera | Το Ploom έφερε την premium εμπειρία του στο Madame Figaro Dinner στο Barbarossa

A night at the Riviera | Το Ploom έφερε την premium εμπειρία του στο Madame Figaro Dinner στο Barbarossa

Full Moon Dinner by MF | Η Χριστίνα Κοντοβά με χρυσή maxi φούστα και flat σανδάλια

Full Moon Dinner by MF | Η Χριστίνα Κοντοβά με χρυσή maxi φούστα και flat σανδάλια

Full Moon Dinner by MF | Ποιοι παραβρέθηκαν στο δείπνο του Madame Figaro

Full Moon Dinner by MF | Ποιοι παραβρέθηκαν στο δείπνο του Madame Figaro

Full Moon Dinner by MF | Η Μελίνα Κόντη με bias cut φόρεμα στο χρώμα του καλοκαιριού

Full Moon Dinner by MF | Η Μελίνα Κόντη με bias cut φόρεμα στο χρώμα του καλοκαιριού

Full Moon Dinner by MF | Η Τόνια Σωτηροπούλου φόρεσε το must have φόρεμα του καλοκαιριού

Full Moon Dinner by MF | Η Τόνια Σωτηροπούλου φόρεσε το must have φόρεμα του καλοκαιριού

Gourmet

Ξέρεις πώς να κάνεις ένα αβοκάντο να ωριμάσει σε 10 λεπτά;

Ξέρεις πώς να κάνεις ένα αβοκάντο να ωριμάσει σε 10 λεπτά;

Γιατί να περιμένεις μέρες μέχρι να μαλακώσει το αβοκάντο σου όταν μπορείς να το απολαύσεις τώρα;

Θέλεις ένα νόστιμο και, φυσικά, ώριμο αβοκάντο για να φτιάξεις γουκαμόλε ή κάποια άλλη λαχταριστή συνταγή (όπως αυτή η σαλάτα με κοτόπουλο, αβοκάντο και ντρέσινγκ από lime); Ή μήπως θέλεις να το χρησιμοποιήσεις στο ντεμακιγιάζ σου (όπως σου έχουμε ήδη πει ότι μπορείς να κάνεις εδώ...); Τι γίνεται όμως όταν το αβοκάντο που έχεις ήδη αγοράσει είναι ακόμα πολύ σκληρό και άγουρο; Η μόνη λύση είναι να αναβάλεις τα σχέδιά σου και να περιμένεις μερικές μέρες να ωριμάσει, σωστά; Λάθος! Γιατί με αυτό το κόλπο που ήδη δοκιμάσαμε και σου προτείνουμε ανεπιφύλακτα, μπορείς να μετατρέψεις ένα σκληρό αβοκάντο σε...βούτυρο μέσα σε λίγα λεπτά.

Τι θα χρειαστείς

Ένα άγουρο αβοκάντο

Ένα κομμάτι λαδόκολλα

Ένα κομμάτι αλουμινόχαρτο

 

Πώς θα το κάνεις

Πρώτα τύλιξε καλά με το αλουμινόχαρτο ολόκληρο το αβοκάντο. Στη συνέχεια, κάλυψε ένα ταψάκι με τη λαδόκολλα. Ακούμπησε επάνω το αβοκάντο και βάλτο στο φούρνο. Γύρισε το διακόπτη στους 90 βαθμούς Κελσίου και άφησέ το για 10 λεπτά. Στη συνέχεια, έλεγξε πόσο σκληρό είναι πιέζοντάς το με τα δάχτυλά σου. Ανάλογα με το πόσο άγουρο είναι το αβοκάντο, μπορεί να χρειαστεί να το αφήσεις μέσα στο ζεστό φούρνο για περισσότερο χρόνο μέχρι να μαλακώσει όσο θέλεις (υπολόγισε έως και μία ώρα εάν είναι πραγματικά πολύ άγουρο).

Όταν μαλακώσει αρκετά, βγάλτο από το φούρνο και άφησέ το να κρυώσει. Τώρα μπορείς να απολαύσεις το μαλακό, ώριμο αβοκάντο σου σε όποια συνταγή θέλεις.

 

Η επιστημονική εξήγηση

Το αβοκάντο -όπως και τα περισσότερα φρούτα και λαχανικά- παράγει αιθυλένιο, ένα αέριο που προκαλεί την ωρίμανσή του. Υπό φυσιολογικές συνθήκες, το αιθυλένιο παράγεται σταδιακά σε πολύ μικρές ποσότητες γι' αυτό και αργεί να ωριμάσει αρκετά. Όταν όμως τυλίγουμε το αβοκάντο με το αλουμινόχαρτο και το τοποθετούμε σε ένα χώρο με υψηλή θερμοκρασία, τότε η παραγωγή του αερίου αυτού αυξάνεται δραστικά και η συνολική διαδικασία της ωρίμανσής του ολοκληρώνεται πολύ πιο σύντομα.


 

BEST OF NETWORK