September 2025
X

Full Moon Dinner by MF

Κέφι, το ελληνικό! | Πώς το #FullMoonDinnerbyMF μετατράπηκε σε ξέφρενο πάρτι

Κέφι, το ελληνικό! | Πώς το #FullMoonDinnerbyMF μετατράπηκε σε ξέφρενο πάρτι

Full Moon Dinner by Madame Figaro | Τα highlights ενός δείπνου που γιόρτασε την πανσέληνο του Ιουλίου

Full Moon Dinner by Madame Figaro | Τα highlights ενός δείπνου που γιόρτασε την πανσέληνο του Ιουλίου

S.Pellegrino και Acqua Panna | Iταλική φινέτσα και δροσιά στο Full Moon Dinner της Madame Figaro

S.Pellegrino και Acqua Panna | Iταλική φινέτσα και δροσιά στο Full Moon Dinner της Madame Figaro

FullMoonDinnerbyMF | Μία βραδιά στην Αθηναϊκή Ριβιέρα υπό το φως της πανσελήνου και άρωμα Προβηγκίας με το αγαπημένο μας Rose de Provence Minuty

FullMoonDinnerbyMF | Μία βραδιά στην Αθηναϊκή Ριβιέρα υπό το φως της πανσελήνου και άρωμα Προβηγκίας με το αγαπημένο μας Rose de Provence Minuty

Full Moon Dinner by MF | Η τέχνη του να ζεις το κάθε λεπτό με ξεχωριστό στιλ από την Breitling

Full Moon Dinner by MF | Η τέχνη του να ζεις το κάθε λεπτό με ξεχωριστό στιλ από την Breitling

A night at the Riviera | Το Ploom έφερε την premium εμπειρία του στο Madame Figaro Dinner στο Barbarossa

A night at the Riviera | Το Ploom έφερε την premium εμπειρία του στο Madame Figaro Dinner στο Barbarossa

Full Moon Dinner by MF | Η Χριστίνα Κοντοβά με χρυσή maxi φούστα και flat σανδάλια

Full Moon Dinner by MF | Η Χριστίνα Κοντοβά με χρυσή maxi φούστα και flat σανδάλια

Full Moon Dinner by MF | Ποιοι παραβρέθηκαν στο δείπνο του Madame Figaro

Full Moon Dinner by MF | Ποιοι παραβρέθηκαν στο δείπνο του Madame Figaro

Full Moon Dinner by MF | Η Μελίνα Κόντη με bias cut φόρεμα στο χρώμα του καλοκαιριού

Full Moon Dinner by MF | Η Μελίνα Κόντη με bias cut φόρεμα στο χρώμα του καλοκαιριού

Full Moon Dinner by MF | Η Τόνια Σωτηροπούλου φόρεσε το must have φόρεμα του καλοκαιριού

Full Moon Dinner by MF | Η Τόνια Σωτηροπούλου φόρεσε το must have φόρεμα του καλοκαιριού

Gourmet

Το πιο αφράτο κέικ ταψιού με ταχίνι και σοκολάτα από την Madame Ginger

15.11.2022
Το πιο αφράτο κέικ ταψιού με ταχίνι και σοκολάτα από την Madame Ginger Νεφέλη Καραφυλλάκη

Η καλύτερη συνταγή για αφράτο κέικ σοκολάτας.

Πάντρεμα δύο ξεχωριστών συνταγών -ενός ταπεινού κέικ με ταχίνι και ενός πιο "επιδόρπιου” κέικ με βούτυρο κάσιους- είναι αυτό το θαυμάσιο γλυκό που υπόσχεται να συναρπάσει ακόμα και όσους βαριούνται το είδος. Είναι ζουμερό, υπέροχα αφράτο και κάθε μπουκιά συνδυάζει την γήινη γεύση του ταχινιού, το καραμελένιο άρωμα της ζάχαρης καρύδας και την αδιαμφισβήτητη γοητεία της σοκολάτας. Είναι απολαυστικό ως έχει, όμως η ζωή είναι μικρή για να παραλείπεις συνέχεια το γλάσο. Τόλμησέ το!

Μερίδες: 12 | Προετοιμασία: 15 λεπτά | Ψήσιμο: 45 λεπτά | Αναμονή: 3 ώρες | Σκεύος: τετράγωνη φόρμα ή ταψί 25Χ25εκ.

ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΟ ΚΕΪΚ

  • 320 ml φυτικό ρόφημα χωρίς ζάχαρη
  • 1 κ.σ. μηλόξυδο ή λευκό ξύδι
  • 300 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 10 γρ. μπέικιν πάουντερ
  • ⅓ κ.γλ. μαγειρική σόδα
  • ¼ κ.γλ. αλάτι
  • 240 γρ. ζάχαρη καρύδας
  • 90 ml ηλιέλαιο
  • 2 κ.γλ. εκχύλισμα βανίλιας
  • 180 γρ. φυσικό ταχίνι
  • 130 γρ. κουβερτούρα, ψιλοκομμένη

ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΟ ΓΛΑΣΟ

  • 160 γρ. κουβερτούρα, σε κομματάκια
  • 80 ml κρέμα καρύδας ή φυτική κρέμα
  • 2 κ.σ. φυσικό ταχίνι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Ετοιμάζουμε το κέικ. Ρίχνουμε το ξύδι στο φυτικό ρόφημα, ανακατεύουμε και αφήνουμε στην άκρη. Σε μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ, τη μαγειρική σόδα και το αλάτι.

κεικ
Νεφέλη Καραφυλλάκη

Σε άλλο μεγάλο μπολ χτυπάμε με σύρμα τη ζάχαρη, το ηλιέλαιο, το εκχύλισμα βανίλιας, το ταχίνι και το φυτικό ρόφημα πολύ καλά, μέχρι να γίνουν πιο ενιαίο μείγμα. Προσθέτουμε το μείγμα με το αλεύρι και ανακατεύουμε απαλά με μαρίζ, ίσα-ίσα μέχρι να ενωθούν τα υγρά με τα στεγνά. Προσθέτουμε και την κουβερτούρα και την ενσωματώνουμε στο μείγμα.

Απλώνουμε ομοιόμορφα το τελικό μείγμα σε ταψάκι λαδωμένο και περασμένο με λαδόκολλα. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C στον αέρα για περίπου 45 λεπτά ή μέχρι να βγαίνει καθαρή η οδοντογλιφίδα ή το μαχαιράκι, όταν το βυθίζουμε στο κέντρο του. Αφήνουμε να κρυώσει για 10-15 λεπτά και το ξεφορμάρουμε. Το αφήνουμε να έρθει εντελώς σε θερμοκρασία δωματίου για 3 ώρες.

Ετοιμάζουμε το γλάσο. Βάζουμε την κουβερτούρα και την κρέμα σε ανοξείδωτο μπολ και λιώνουμε σε μπεν μαρί. Όταν γίνουν ομοιόμορφο σοκολατένιο μείγμα, προσθέτουμε το ταχίνι, ανακατεύουμε και αποσύρουμε. Απλώνουμε το γλάσο πάνω στο κέικ, αφήνουμε να σταθεροποιηθεί για 15-20 λεπτά και σερβίρουμε.

Το αγλασάριστο κέικ διατηρείται για 5 μέρες καλυμμένο σε δροσερό σημείο της κουζίνας, ενώ το γλασαρισμένο για 4-5 μέρες καλυμμένο στο ψυγείο.

Η συνταγή είναι από το νέο βιβλίο της Madame Ginger, GREEN ΚΟΥΚΜΠΟΥΚ - 120+ συνταγές και χρήσιμες συμβουλές για ένα μέλλον πράσινο και βιώσιμο.

κεικ

Μετά την επιτυχία του ΔΕ ΚΟΥΚΜΠΟΥΚ, που μπήκε σε περισσότερες από 15.000 κουζίνες και άλλαξε τον τρόπο με τον οποίο μαγειρεύουμε, η Madame Ginger με συνσυγγραφέα την Άννα Χαλικιά επιστρέφουν με το GREEN ΚΟΥΚΜΠΟΥΚ. Το νέο βιβλίο με την υπογραφή της ομάδας του πιο επιδραστικού Food Blog madameginger.com περιέχει plant-based συνταγές με βαθιά γεύση, άλλες που ξυπνάνε μνήμες και άλλες που διηγούνται νέες ιστορίες, εύκολες, με προσιτά υλικά και φυσικά για όλους! Το GREEN ΚΟΥΚΜΠΟΥΚ κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Μίνωας, και είναι διαθέσιμο στο madameginger.com/shop και σε όλα τα βιβλιοπωλεία.

Tags:

BEST OF NETWORK