Στα εστιατόρια και bar του ξενοδοχείου Numo Ierapetra θα απολαύσεις δημιουργική γαστρονομία από τοπικές πρώτες ύλες με υψηλή αισθητική with a twist.
Στο eclectic περιβάλλον του resort Numo Ierapetra, τα εστιατόρια συνδυάζουν άψογη αισθητική με εκλεπτυσμένες γεύσεις. Τα μενού των εστιατορίων τιμούν την παράδοση και ταυτόχρονα ακολουθούν τις τάσεις που ορίζουν οι σημαντικότερες γαστρονομικές σκηνές παγκοσμίως, ενώ τα μπαρ προσφέρουν κλασικά κοκτέιλ με τοπικό χαρακτήρα, εμπλουτισμένα με τις γεύσεις της κρητικής γης.

Το The Coast by Tamarisk φωλιάζει απομονωμένο κάτω από τα αρμυρίκια, με τα πόδια των τραπεζιών να φτάνουν σχεδόν ως τη θάλασσα. Με την υπέροχη θέα της θάλασσας να δημιουργεί ένα μαγικό περιβάλλον η απόλαυση του φαγητού γίνεται μία ανεπανάληπτη εμπειρία. Ο executive chef του Numo Ierapetra, Νίκος Κουρκούτας έχει δημιουργήσει ένα εκλεπτυσμένο μενού που συνδυάζει τα προϊόντα της κρητικής γης με τα πιο εκλεκτά υλικά της μεσογειακής Κουζίνας. Με την επιμέλειά του, τα πιάτα γίνονται αριστουργήματα της γαστρονομικής τέχνης. Από τα χτένια με βούτυρο σκόρδου, πουρέ κουνουπιδιού και λάδι κόλιανδρου μέχρι τα μαριναρισμένα με ponzu στρείδια, κάθε γεύση περιπλέκεται με απόλυτη αρμονία και δημιουργεί μια απόλυτα ικανοποιητική εμπειρία γευστικής απόλαυσης.


H fusion κουζίνα του Nikkei στο Menoa
Στο εστιατόριο Menoa, ο Νίκος Κουρκούτας δημιουργεί μια τολμηρή και δημιουργική fusion κουζίνα, συνδυάζοντας χαρακτηριστικά προϊόντα της Μεσογείου με περουβιανές και ασιατικές τεχνικές. Στο Menoa, οι επισκέπτες μπορούν να απολαύσουν ένα μοναδικό δείπνο υπό το φως των κεριών, με πρώτες ύλες υψηλής ποιότητας που μαγειρεύονται με βάση τη φιλοσοφία του διάσημου fusion εστιατορίου Nikkei. Μέσα από αυτήν την προσέγγιση, ασιατικές και περουβιανές γεύσεις αποκτούν μια κρητική πινελιά, καθώς η αλληλεπίδραση ανάμεσα σε αυτές τις δύο μεγάλες κουζίνες οδηγεί σε εξαιρετικά αποτελέσματα. Ένα από τα κορυφαία πιάτα που προσφέρονται στο Menoa είναι το beef tataki με iso bacon, αναδεικνύοντας την αρτιότητα της περουβιανής κουζίνας με μια διακριτική ασιατική πινελιά.


Sustainable Cocktails
Στα bar του Numo Ierapetra, Màre Màre και The Modern, η οικολογική ευαισθητοποίηση και η προστασία του περιβάλλοντος παίζουν κεντρικό ρόλο. Μέσω μιας συνειδητής προσέγγισης, τα bar συνεισφέρουν στη μείωση των απορριμμάτων, υιοθετώντας την προμήθεια τοπικών πρώτων υλών και χρησιμοποιώντας εμπορικά σήματα που δίνουν έμφαση στη βιωσιμότητα.

Σε συνεργασία με το βραβευμένο Bar in Front of the Bar, οι ειδικοί μπάρμεν χρησιμοποιούν υλικά από την κουζίνα τους, όπως ζωμό μανιταριών, φλούδες πιπεριών και βότανα, για να δημιουργήσουν σπιτικά λικέρ, cordials και σιρόπια.

Ανάμεσα στα πιο ευφάνταστα cocktail που προσφέρονται στα bar είναι το Negroni με τοπικό τσίπουρο και κόκκινες πιπεριές Φλώρινας για μια πικάντικη γεύση, το Old Fashioned με παλαιωμένη τσικουδιά και βότανα από τον κήπο του ξενοδοχείου, καθώς και το Martini Espresso, με σιρόπι εσπρέσο από τους καφέδες που παρασκευάζονται στο ξενοδοχείο και μέλι χαρουπιού. Με αυτούς τους εκλεκτούς συνδυασμούς, οι επισκέπτες του Numo Ierapetra απολαμβάνουν το καλύτερο που η γη έχει να προσφέρει, αφήνοντας τον μικρότερο δυνατό αποτύπωμα στο περιβάλλον.

Στα εστιατόρια The Coast by Tamarisk και Menoa, οι κρατήσεις είναι απαραίτητες.
NUMO Ierapetra| +30 28340 55003 | info@numoierapetra.com | www.numoierapetra.com