Οι θαλασσινοί ντολμάδες είναι φινετσάτοι. ανάλαφροι και αρωματικοί. Ταιριάζουν ως κυρίως πιάτο, ενώ στη νηστίσιμη εκδοχή τους γίνονται ακόμα πιο νόστιμοι.
Υλικά
40 φύλλα από σέσκουλα
250 γρ. καλαμαράκια πάρα πολύ ψιλοκομμένα
250 γρ. κατεψυγμένες γαριδούλες πολύ ψιλοκομμένες
1 φλιτζ. ελαιόλαδο
300 γρ. ρύζι καρολίνα
1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
6 φρέσκα κρεμμυδάκια πολύ ψιλοκομμένα, μαζί με το πράσινο μέρος
1 κ.γλ. κόλιαντρο σκόνη
1 κ.γλ. μπαχάρι τριμμένο
1 φλιτζ. κονκασέ περασμένο από το μούλτι
1 ματσάκι άνηθο ψιλοκομμένο
1 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
χυμό και ξύσμα από 1 λεμόνι
αλάτι, πιπέρι
Διάβασε την εκτέλεση της συνταγής στο tasty-guide.gr