Η συνταγή για το αυθεντικό χουνκιάρ μπεγιεντί, όπως το φτιάχνουν στην Κωνσταντινούπολη.
Υλικά
750 γρ. μοσχαρίσιο ή αρνίσιο κρέας χωρίς κόκαλο
2 ξερά κρεμμύδια ψιλοκομμένα
3 σκελίδες σκόρδο
700 γρ. τριμμένες ντομάτες
1 κ.σ. πελτέ ντομάτας
1 κ.σ. μέλι
1 κ.γλ. κανέλα
3-4 κόκκους μπαχάρι
λίγο μοσχοκάρυδο
ελαιόλαδο
αλάτι, πιπέρι
Για τον πουρέ μελιτζάνας
4 μεγάλες φλάσκες μελιτζάνες
χυμό από ½ λεμόνι
250 ml γάλα
3 κ.σ. βούτυρο
2 κ.σ. αλεύρι
100 γρ. τριμμένο κασέρι
αλάτι, πιπέρι
Διάβασε την εκτέλεση της συνταγής στο tasty-guide.gr