September 2025
X

Full Moon Dinner by MF

Κέφι, το ελληνικό! | Πώς το #FullMoonDinnerbyMF μετατράπηκε σε ξέφρενο πάρτι

Κέφι, το ελληνικό! | Πώς το #FullMoonDinnerbyMF μετατράπηκε σε ξέφρενο πάρτι

Full Moon Dinner by Madame Figaro | Τα highlights ενός δείπνου που γιόρτασε την πανσέληνο του Ιουλίου

Full Moon Dinner by Madame Figaro | Τα highlights ενός δείπνου που γιόρτασε την πανσέληνο του Ιουλίου

S.Pellegrino και Acqua Panna | Iταλική φινέτσα και δροσιά στο Full Moon Dinner της Madame Figaro

S.Pellegrino και Acqua Panna | Iταλική φινέτσα και δροσιά στο Full Moon Dinner της Madame Figaro

FullMoonDinnerbyMF | Μία βραδιά στην Αθηναϊκή Ριβιέρα υπό το φως της πανσελήνου και άρωμα Προβηγκίας με το αγαπημένο μας Rose de Provence Minuty

FullMoonDinnerbyMF | Μία βραδιά στην Αθηναϊκή Ριβιέρα υπό το φως της πανσελήνου και άρωμα Προβηγκίας με το αγαπημένο μας Rose de Provence Minuty

Full Moon Dinner by MF | Η τέχνη του να ζεις το κάθε λεπτό με ξεχωριστό στιλ από την Breitling

Full Moon Dinner by MF | Η τέχνη του να ζεις το κάθε λεπτό με ξεχωριστό στιλ από την Breitling

A night at the Riviera | Το Ploom έφερε την premium εμπειρία του στο Madame Figaro Dinner στο Barbarossa

A night at the Riviera | Το Ploom έφερε την premium εμπειρία του στο Madame Figaro Dinner στο Barbarossa

Full Moon Dinner by MF | Η Χριστίνα Κοντοβά με χρυσή maxi φούστα και flat σανδάλια

Full Moon Dinner by MF | Η Χριστίνα Κοντοβά με χρυσή maxi φούστα και flat σανδάλια

Full Moon Dinner by MF | Ποιοι παραβρέθηκαν στο δείπνο του Madame Figaro

Full Moon Dinner by MF | Ποιοι παραβρέθηκαν στο δείπνο του Madame Figaro

Full Moon Dinner by MF | Η Μελίνα Κόντη με bias cut φόρεμα στο χρώμα του καλοκαιριού

Full Moon Dinner by MF | Η Μελίνα Κόντη με bias cut φόρεμα στο χρώμα του καλοκαιριού

Full Moon Dinner by MF | Η Τόνια Σωτηροπούλου φόρεσε το must have φόρεμα του καλοκαιριού

Full Moon Dinner by MF | Η Τόνια Σωτηροπούλου φόρεσε το must have φόρεμα του καλοκαιριού

Life

#theaftertaste | Από το σινεμά στη σκηνή και την Ιαπωνία γιορτάζοντας 150 χρόνια ιστορίας

#theaftertaste | Από το σινεμά στη σκηνή και την Ιαπωνία γιορτάζοντας 150 χρόνια ιστορίας iStock

Ο Νίκος Κοντομήτρος ξεχωρίζει όσα είδε, δοκίμασε, άκουσε και ευχαριστήθηκε την εβδομάδα που μας πέρασε.

Σε μία καθημερινότητα που αναδομείται on repeat, υπάρχουν μερικά σταθερά ραντεβού. Παντός καιρού. Το ραντεβού μας με τον πολιτισμό, την τέχνη, τη γεύση, το design, την αισθητική. Τη συνάντηση με το #theaftertaste, το οποίο κάθε εβδομάδα ξεχωρίζει τα καλύτερα από όσα συμβαίνουν στην πόλη που δεν σταματά να (ανα)γεννάται μέσα από την ύπαρξη της. 

Είδαμε:

Τον "Πατέρα" στο Σύγχρονο Θέατρο. Δεν είναι εύκολο να μεταφέρεις ένα έργο που έγινε ευρέως γνωστό μέσα από την κινηματογραφική του εκδοχή επί της θεατρικής σκηνής. Χρειάζεται εστίαση στη λεπτομέρεια, προσοχή στους χρόνους δράσης και αφήγησης, ικανότητα προσαρμογής, διαφορετική ανάγνωση του ίδιου επί της ουσίας κειμένου. Ο Πατέρας του Φλοριάν Ζελέρ σε πρωτότυπη συγγραφική υπογραφή και μετάφραση του Γιώργου Χατζηνικολάου στο θέατρο της Ευμολπιδών (45) το καταφέρνει.

πατέρας

Διατηρώντας την αύρα της ταινίας που έκανε το σινεφίλ κοινό να αγγίξει τα βαθύτερα στρώματα του συναισθηματικού του κόσμου μέσα από τη συγκλονιστική ερμηνεία του Sir Anthony Hopkins, το ανέβασμα στο Σύγχρονο Θέατρο είναι μεστό, πλήρες, με όραμα και προοπτική. Ο Περικλής Μουστάκης στον πρωταγωνιστικό ρόλο δίνει τη δική του πνοή σε έναν δύσκολο χαρακτήρα, ο οποίος καλείται να αντιμετωπίσει το πρόβλημα της άνοιας χωρίς ο ίδιος να μπορεί να αντιληφθεί ότι κάποια σημαντικά δεδομένα της οικογενειακής του ζωής – πρόσφατης ή μακρινής – έχουν διαγραφεί από το μυαλό του. Τα μονοπάτια της σκέψης του βιώνουν μία θεατρική κορύφωση αντάξια του ταλέντου ενός ανθρώπου που δεν απαρνήθηκε ποτέ τις άρτιες υποκριτικές προτάσεις και ερμηνείες

πατέρας

Η κόρη του (σ.σ. Ιωάννα Παππά) αναζητά και προσπαθεί. Τρόπους να βρει την ισορροπία ανάμεσα στην εύθραυστη κατάσταση του μοναδικού εν ζωή γονιού τους – στον οποίο τρέφει ιδιαίτερη αδυναμία – και την προσωπική της ζωή που κλυδωνίζεται αργά και βασανιστικά. Όπως ακριβώς, κυλά η καθημερινότητα του πατέρα της όταν καλείται να διαχειριστεί τις διαφορετικές νοσοκόμες που καταφθάνουν στην οικία του με στόχο να τον φροντίσουν και να διευκολύνουν την καθημερινότητά του. Εκείνος, όμως, δεν τις θέλει στο πλευρό του. Δεν αναγνωρίζει, δεν αποδέχεται , δεν γίνεται κοινωνός του προβλήματός του, επιβαρύνοντας την κόρη του με αρμοδιότητες και ένα αβάσταχτο – εν τέλει – συναισθηματικό βάρος.

πατέρας

Η Ελένη Σκότη – οι συστάσεις περιττεύουν – ενορχηστρώνει με τη σκηνοθετική της ματιά μία παράσταση λεπτότητας, συναισθηματικών διακυμάνσεων σε σταθερή τροχιά, ευαισθησίας με μερικές χιουμοριστικές νότες, ειλικρίνεια διάρκειας περίπου 100 λεπτών. Αξιοσημείωτοι και η μικρότερης διάρκειας ρόλοι της παράστασης με τον Αλέξανδρο Κωχ, τη Λίλη Τσεσματζόγλου, τον Κωνσταντίνο Σειραδάκης και την Καλλιόπη Παναγιωτίδου να ερμηνεύουν πολλαπλούς χαρακτήρες σε μία διασκευή που χρειάζεται την στοχοπροσήλωση σου όσον αφορά τη συνεχή εναλλαγή χρόνων δράσης και αφήγησης.  

Δοκιμάσαμε:

Το μενού ενός πρωτότυπου Sushi Restaurant στην Πανόρμου. Αν αναζητήσεις τη μετάφραση του Shizen στο ιαπωνικό λεξικό – ή στη Google, θα διαπιστώσεις ότι πρόκειται για ένα μονολεκτικό ουσιαστικό, το οποίο εσωκλείει στην νοηματική ύπαρξή του οτιδήποτε σχετικό με τη φύση. Κάτι απόλυτα λογικό, καθώς η φύση με τα χαρακτηριστικά της – ανόθευτη αυθεντικότητα, ατόφια νοστιμιά, μη επεξεργασμένες πρώτες ύλες – αποτελούν τις βάσεις της ιαπωνικής κουζίνας. Ενός μαγειρικού πολιτισμού που ξεδιπλώνει την ανέγγιχτη γευστική γοητεία του μακριά – στα πλαίσια του επιτρεπτού – από τη φωτιά.

Shisan Rituals

Διατηρώντας την ιδιοσυγκρασία του Shizen, τέσσερις άνθρωποι με σημαντικές περγαμηνές και αέναη αγάπη για το φαγητό, δημιούργησαν το δικό τους – και δικό μας – Ritual σε έναν από τους πιο πολυσύχναστους δρόμους της Αθήνας. Σε έναν χώρο άνετο και Comfort Chic – μακριά από τον αυστηρό και Bold χαρακτήρα των περισσότερων Sushi Restaurants της πρωτεύουσας –, ο Βασίλης και ο Βύρωνας Παπαθεοδώρου, ο Φώτης Μιχόπουλος και ο Νίκος Κωστιδάκης διαλέγουν αυστηρά κάθε πρωί τα πιο φρέσκα υλικά της αγοράς, μπαίνουν στην κουζίνα και δημιουργούν ένα γευστικό ταξίδι μέχρι την Άπω Ανατολή μέσα από ευφάνταστα πιάτα που σε εντυπωσιάζουν με την απλότητα και τη γεύση τους. Δεν είναι εύκολο να καταστήσεις μία κουζίνα μακρινή και αντίθετη στη δική μας γαστριμαργική ταυτότητα προσιτή. Το Shizen Rituals το καταφέρνει. 

Shisan Rituals

Μέσα από τα πολλά – αλλά άρτια σε εκτέλεση και φρεσκάδα – Sushi Rolls, στα οποία ο τόνος βρίσκει το ταίρι του στο Wasabi και το Ginger όσο η θέρμη του χελιού εξισορροπείται με το δροσιστικό αγγούρι και το ανάλαφρο αβοκάντο. Η Miso σούπα σε δύο εκδοχές με τόνο και χοιρινό σε κερδίζει μέσα από τα αρώματά της, όσο τα χειροποίητα, λεπτοκομμένα Gyoza ικανοποιούν τόσο τη γεύση όσο και την όραση σου. Φυσικά, όπως καταλαβαίνεις δεν γίνεται να ξεκινήσεις το δείπνο ή το Lunch σου – μία από τις τάσεις της νέας χρονιάς είναι να ικανοποιούμε τις επιθυμίες του ουρανίσκου μας λίγο νωρίτερα – χωρίς Spicy Edaname ή ένα ευφάνταστο Popcorn Style από τραγανές γαρίδες με σάλτσα Japaleno, αλλά και να το ολοκληρώσεις χωρίς μία απολαυστική γλυκιά δημιουργία.

Shisan Rituals

Με στοχοπροσήλωση, σπουδαία προϋπηρεσία – και οι τέσσερις ιδιοκτήτες έχουν βρεθεί πίσω από τoν πάγκο των μεγαλύτερων Brand Names ιαπωνικής κουζίνας παγκοσμίως, όπως το Nobu, το Afury Izakaya και The Fat Duck – και με στοχευμένο όραμα, η νέα Big In Japan διεύθυνση της Λουίζης Ριανκούρ καταφέρνει αυτό που ο Βασίλης Παπαθεοδώρου μου επισημαίνει στην τετ α τετ συνάντηση μας: να διευρύνει τους ορίζοντες της ιαπωνικής κουζίνας σε ένα casual κοινό με τον πιο προσιτό τρόπο

Ξεχωρίσαμε:

Όλα όσα ετοιμάζει η Μεγάλη Βρεταννία για τα 150ά γενέθλιά της. Είναι από τις περιπτώσεις που το δημοσιογραφικό κλισέ περί μη ανάγκης συστάσεων δεν αποτελεί ένα ακόμη κλισέ. Αλλά, μία πραγματικότητα, μεγαλοπρεπώς δημιουργημένη στο πιο κεντρικό σημείο της πρωτεύουσας. Συνώνυμο της πολυτέλειας με χαρακτήρα και της one of a kind φιλοξενίας, το ξενοδοχείο Μεγάλη Βρεταννία συμπληρώνει 150 χρόνια ζωής και το γιορτάζει. Όπως μόνο εκείνο γνωρίζει. Άλλωστε, αποτελεί ένα από τα ελάχιστα ξενοδοχεία παγκοσμίως με 150 χρόνια αδιάλειπτης λειτουργίας, έχοντας κατακτήσει τον τίτλο του ορόσημου για την αθηναϊκή κοινωνία με τη φήμη του ως αγαπημένου οικοδεσπότη για αρχηγούς κρατών, βασιλείς και σημαντικές προσωπικότητες, να παραμένει αναλλοίωτη μέσα στο χρόνο.

Μεγάλη Βρεταννία

Για να γιορτάσει το συγκεκριμένο ορόσημο, το εμβληματικό ξενοδοχείο έχει ετοιμάσει πολυποίκιλες δράσεις, οι οποίες εκφράζουν την πολυπλοκότητα του αθεράπευτα γοητευτικού χαρακτήρα του. Με διαδραστικές ενέργειες, περιηγήσεις, εκθέσεις και άλλες δράσεις που αγκαλιάζουν κάθε κεφάλαιο της πορείας του μέχρι σήμερα, το ξενοδοχειακό ορόσημα της πλατείας Συντάγματος ανθολογεί φέτος τις πιο σημαντικές στιγμές του και μας ταξιδεύει στη νεότερη ιστορία της Ελλάδας. Ένας ταξιδιωτικός – και προσωπικός μας αγαπημένος – άξονας ο γαστρονομικός. Γεμάτη μοναδικές γεύσεις και αρώματα που μας ταξιδεύουν νοσταλγικά στην Ελλάδα αλλά και σε όλο τον κόσμο, η εμπνευσμένη γαστρονομική πρόταση του ξενοδοχείου έχει κεντρική θέση στους εορτασμούς για τα 150 χρόνια. 

Μεγάλη Βρεταννία

Με μια φιλοσοφία που εστιάζει στη βιωσιμότητα, επιλέγοντας τα καλύτερα ελληνικά προϊόντα, με σεβασμό στην εποχικότητα και συνδυάζοντας υψηλού επιπέδου σύγχρονες και παραδοσιακές μαγειρικές τεχνικές, ο Executive Chef Αστέριος Κουστούδης, βραβευμένος δύο φορές με αστέρι Michelin, δημιουργεί καθηλωτικές γαστρονομικές εμπειρίες για τους επισκέπτες των εστιατορίων του ξενοδοχείου, μέσα από επετειακά πιάτα και την αναβίωση αγαπημένων συνταγών. Όλα αυτά σε ένα αρχιτεκτονικό υπερθέαμα που αφήνεται ελεύθερο σε κάθε όροφο του μυθικού ξενοδοχείου. 

BEST OF NETWORK