O Άρης Βεζενές υποδέχτηκε τον Νεοϋορκέζο σεφ σε μια πολυπολιτισμική γαστρονομική συνάντηση για καλό σκοπό
Tο EMBRACE, δημιούργημα του Άρη Βεζενέ, είναι μία σειρά εκδηλώσεων που ως στόχο έχουν να μας συστήσουν σέφ και γαστρονομικές προσωπικότητες που όχι μόνο έχουν σημαντικό ρόλο και επιρροή ανά τον κόσμο, αλλά ξεχωρίζουν και για το ιδιαίτερο τους έργο στην διεθνή μαγειρική, και όχι μόνο, κοινότητα.
Η τελευταία άφιξη αυτού του φιλόδοξου project ήταν ο διάσημος Νεοϋορκέζος σεφ Carlo Mirarchi, η τεχνική του οποίου περιγράφεται από τους New York Times σαν "μαγειρική ποίηση". Executive Chef και συνιδιοκτήτης των Roberta’s και Blanca, δύο εστιατορίων στο Bushwick του Brooklyn, ο Mirarchi έχει φιλοξενηθεί σε εκδόσεις όπως τα GQ, Bon Appétit και The Guardian για τα ευφάνταστα και μη επαναπαυόμενα σε καλούπια μενού του.
Το Roberta’s είναι μία " κυρίαρχη-αστική-χίπικη- punk ουτοπία φαγητού" , το Blanca είναι ο πιο εκλεπτυσμένος αδερφός του. Περιγράφεται ως "εκθαμβωτικό", σαν μία "επική γευστική περιπέτεια" το Blanca παρέλαβε το δεύτερο αστέρι Michelin και τρία αστέρια από τον κριτικό Pete Wells των New York Times το 2015.
Ο οικοδεσπότης Άρης Βεζενές γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Νέα Υόρκη από Έλληνες γονείς. Είναι αυτοδίδακτος σεφ, λάτρης της χασαπικής τέχνης και ιδιοκτήτης του ομώνυμου Vezené, ένα σύγχρονο ελληνικό Μπιστρό – Μπαρ στην Αθήνα, και του Trattoria Vezené, ένα ιταλικό εστιατόριο στο Μεγανήσι με θέα τη θάλασσα του Ιονίου.
Με αυτή την πρωτοβουλία, το Vezené, εκφράζει την πρόθεσή του να προωθήσει την Ελλάδα στους ιδιαίτερους καλεσμένους του και στον υπόλοιπο κόσμο, εισάγοντας ένα νέο, πολυπολιτισμικό κεφάλαιο στην ελληνική κουζίνα το οποίο γράφεται αυτή τη στιγμή από νέα γενιά της γαστρονομίας.
Παράλληλα, τα έσοδα από αυτά τα event χρηματοδοτούν ένα μεγάλο φάσμα του κοινωνικού έργου του Vezené, το οποίο επικεντρώνεται πρωταρχικά στην παροχή φαγητού 100 με 150 άστεγων και ανθρώπων που χρήζουν βοήθειας στην Αθήνα. Μηνιαίως επίσης, το εστιατόριο συνεισφέρει και οικονομικά σε διάφορους μη κερδοσκοπικούς οργανισμούς σε όλη την Ελλάδα και διεθνώς που εστιάζουν το έργο στην σίτιση αστέγων και οικονομικά αδύναμες κοινωνικές ομάδες. Η καθημερινή διανομή των γευμάτων γίνεται σε συνεργασία με τον μη κυβερνητικό – κερδοσκοπικό οργανισμό ΜΠΟΡΟΥΜΕ όπου η αποστολή του είναι να μειώσει τη σπατάλη μη καταναλωμένου φαγητού και πολεμά τον υποσιτισμό στην Ελλάδα.
Ο Άρης Βεζενές κατέκτησε μία ευρέως διαδεδομένη αναγνώριση καθώς και τον θαυμασμό αυτών που αγαπούν να δειπνούν σε εστιατόρια, των κριτικών και πολλών chef , δημιουργώντας το πρώτο εστιατόριο στην Αθήνα που ταίριαξε παραδοσιακές ελληνικές συνταγές με την τέχνη της χασαπικής, σερβίροντας θαλασσινά που παντρεύουν την γη με τη θάλασσα και εφαρμόζοντας μακράς διάρκειας σίτεμα σε βοδινά, αρνιά και κατσίκια , δημιουργώντας γεύσεις με βαθιά ένταση. Η κύρια τεχνική που επιλέγει να δουλεύει είναι βασισμένη στην ανοιχτή φωτιά. Είναι επίσης φημισμένος για τις πίτες του , ψημένες στον ξυλόφουρνο, που συνδυάζουν την ελληνική φιλοσοφία με τις ιταλικές επιρροές καθώς επίσης και για το επιδόρπιο παγωτό του, το Ari’s Deal Closer, το οποίο αγαπήθηκε από τα social media καθώς επιτέλεσε φόρο τιμής στην Νεοϋορκέζικη καταγωγή του.
Είναι ενεργός υποστηρικτής σε οτιδήποτε πηγάζει από την Ελλάδα και πιστεύει θερμά ότι ο κόσμος είναι έτοιμος να γευτεί μία νέα προσέγγιση της ελληνικής κουζίνας, που να μην γνωρίζει γεωγραφικούς περιορισμούς. Έχει φιλοξενηθεί περίοπτα σε εκδόσεις όπως τους London Financial Times, GQ, Athinorama, Gastronomos, Madame Figaro, Esquire, για την απλή αλλά συνάμα σύνθετη προσέγγιση των ελληνικών παραδοσιακών πιάτων μέσα από την νεοϋορκέζικη σκοπιά του.