Με τι θα απολαύσεις αυτό το αρωματικό κρασί
Η επιλογή του ιδανικού κρασιού με το φαγητό μπορεί να αναδειχθεί σε ένα υπέροχο παιχνίδι αισθήσεων και διαφορετικών προσεγγίσεων. Η απόλυτη επιτυχία wine & food pairing έρχεται όταν το κρασί που πίνουμε συμπληρώνει γευστικά το φαγητό μας αλλά ταυτόχρονα αναδεικνύει τα πιο ιδιαίτερα χαρακτηριστικά του.
Η Cookoovaya, από την πρώτη μέρα λειτουργίας της, έχει υιοθετήσει τη φιλοσοφία "να θυμάσαι πώς ένιωσες, όχι απλώς τι έφαγες". Στην Cookoovaya το ζητούμενο δεν είναι απλώς και μόνο το φαγητό, είναι η φιλοξενία διαμέσου του φαγητού. Νόστιμο, ιδιαίτερο φαγητό, φτιαγμένο με τη γνώση, το πάθος και τις εμπειρίες των ταλαντούχων chef - ιδιοκτητών του. Σοφή κουζίνα είναι ο ορισμός του ελληνικού φαγητού. Της οικιακής οικονομίας, της θυμοσοφίας, της γνώσης, της εποχικότητας, της διαχείρισης των υλικών και του τρόπου λειτουργίας της κουζίνας. Από αυτή τη φιλόξενη κουζίνα δεν θα μπορούσαν να λείπουν και οι σοφές επιλογές στο κρασί, όπως η Σαμαρόπετρα του ΚΥΡ ΓΙΑΝΝΗ που συνοδεύει ιδανικά ένα υπέροχο καλοκαιρινό μενού.

Αυτό το Sauvignon Blanc που προέρχεται από τον Αμπελώνα Σαμαρόπετρα στον Άγιο Παντελεήμονα της Φλώρινας, συνδυάζεται με φρέσκες σαλάτες, πιάτα με πιπεριές, αγκινάρες και αρακά, αχνιστά όστρακα και ωμά ψάρια, πιάτα με βασιλικό και πουλερικά μαγειρεμένα με λευκές και λεμονάτες σάλτσες.

Το χρώμα του είναι λαμπερό λευκό με πράσινες ανταύγειες. Τα αρώματα του σύνθετα που δομούν μια αίσθηση φρεσκάδας. Η μύτη έντονη και τυπική της ποικιλίας με έντονο τον χαρακτήρα της πιπεριάς, κομμένου γρασιδιού, ακτινίδιου και πεπονιού. Η αρωματική παλέτα συνεχίζει με αρώματα λευκών λουλουδιών και εσπεριδοειδών. Το στόμα πλούσιο με διάρκεια και αρωματική επιστροφή στην επίγευση. Τραγανή λεμονάτη οξύτητα.

Αυτός ο λευκός ξηρός οίνος συνόδευσε φανταστικά τα πιάτα που επιλέξαμε: ζεστά ντολμαδάκια "γιαλαντζί" με γιαούρτι και αριάνι, σαλάτα με γάμπαρη Αμβρακικού ψητή, φινόκιο, σπανάκι, πορτοκάλι και σάλτσα αγουρίδας, το ταρτάρ τόνου με κόλιανδρο, καβουροσαλάτα, αβοκάντο και πατατάκια και την πίτα με χαλούμι, ντοματίνια και φρέσκο δυόσμο και γιαούρτι ως συνοδευτικό. Ένα μενού που θυμίζει διακοπές σε νησί κι ένα κρασί που κλείνει όλη την τεχνογνωσία και την αγάπη του κτήματος Κυρ - Γιάννη αποτέλεσαν τα βασικά συστατικά ενός τραπεζιού στο οποίο ανυπομονώ να ξαναβρεθώ.

Η φιλοσοφία της Cookoovaya θέλει την παρέα να μοιράζεται τα πιάτα, όπως ακριβώς κι ένα μπουκάλι κρασί. Να δοκιμάζει, να γεύεται, να απολαμβάνει και να τσουγκρίζει τα ποτήρια της. Το μενού αλλάζει όσο αλλάζει η εποχή, όσο εξελίσσεται η κουζίνα. Αυτό που μένει όμως σταθερό είναι η υπέροχη φιλοξενία και οι συγκεντρώσεις με αγαπημένα πρόσωπα γύρω από ένα τραπέζι με καλό φαγητό και φυσικά άφθονο κρασί.
Info
Aνοιχτά καθημερινά 13:00 με 01:00, Τηλ.: 210 7235 005, Χατζηγιάννη Μέξη 2Α, Αθήνα 115 28