Η "αθηναϊκή" εκδοχή του αγαπημένου μας comfort food
Μεταξύ φίλων προκύπτουν οι πιο όμορφες ιστορίες και αυτό ισχύει στην περίπτωση της νέας πιτσαρίας που άνοιξε στα μέσα του καλοκαιριού στο Κουκάκι. Η ΤΖΑΪΑΝΤ pizza αρχικά σε ωθεί να ανασύρεις από τη μνήμη σκηνές από το φωσκολικό έπος, στη συνέχεια όμως σε κάνει να σκέφτεσαι πώς παρά τα λίγα τετραγωνικά αυτό το μαγαζάκι είναι πολύ "δυνατό" στη γεύση του.

Βασικό μέλημα των δημιουργών της ΤΖΑΪΑΝΤ ήταν να προσφέρουν την τέλεια - για τα γούστα τους - πίτσα. Έτσι, προέκυψε η δική τους "αθηναϊκή" εκδοχή, με ζυμάρι που ωριμάζει για 48 ώρες και συνταγές που ξεφεύγουν από τις κλασικές ιταλικές. Ο chef Γιάννης Σιμωτάς, έμαθε την τέχνη του pizzaiolo, συνδυάζοντας έτσι τις σωστές τεχνικές με την ελευθερία της μαγειρικής τέχνης.


Κάπως έτσι, προέκυψαν συνταγές από παραδοσιακά πιάτα, όπως το κρητικό μπουρέκι, με ανατολίτικο πρόσημο - βλέπε χουνκιάρ - αλλά και με γνώμονα την ιταλική κουζίνα (η κλασική μαργαρίτα δε θα μπορούσε να λείπει). Το αποτέλεσμα έχει σίγουρα ενδιαφέρον και το σίγουρο είναι ότι μία επίσκεψη δεν είναι αρκετή για να τις δοκιμάσεις όλες. Αν θέλεις να κάνεις τη διαφορά, κάνε την αρχή με pizza μοσχάρι - μελιτζάνα και πατάτα - κολοκύθι - ξινομυζήθρα. Αν πάλι είσαι υπέρμαχος της απλότητας, το ελαφρώς πικάντικο πεπερόνι θα σε κερδίσει, ενώ αν νιώθεις 'foodie στην τοποθεσία Κουκάκι', δοκίμασε τα τέσσερα τυριά με σύκο και το μπρόκολο με το λουκάνικο. Όλες οι πίτσες βγαίνουν σε 25 και 33 εκατοστά και οι τιμές κυμαίνονται 4 έως 6 ευρώ και από 7 έως 11 ευρώ αντίστοιχα.
Info: ΤΖΑΪΑΝΤ, Γεωργάκη Ολυμπίου 21, Κουκάκι, Ανοιχτά καθημερινά από τις 18:00
Φωτογραφίες: Γεωργία Παρασκευούδη