December 2025
X

Full Moon Dinner by MF

Κέφι, το ελληνικό! | Πώς το #FullMoonDinnerbyMF μετατράπηκε σε ξέφρενο πάρτι

Κέφι, το ελληνικό! | Πώς το #FullMoonDinnerbyMF μετατράπηκε σε ξέφρενο πάρτι

Full Moon Dinner by Madame Figaro | Τα highlights ενός δείπνου που γιόρτασε την πανσέληνο του Ιουλίου

Full Moon Dinner by Madame Figaro | Τα highlights ενός δείπνου που γιόρτασε την πανσέληνο του Ιουλίου

S.Pellegrino και Acqua Panna | Iταλική φινέτσα και δροσιά στο Full Moon Dinner της Madame Figaro

S.Pellegrino και Acqua Panna | Iταλική φινέτσα και δροσιά στο Full Moon Dinner της Madame Figaro

FullMoonDinnerbyMF | Μία βραδιά στην Αθηναϊκή Ριβιέρα υπό το φως της πανσελήνου και άρωμα Προβηγκίας με το αγαπημένο μας Rose de Provence Minuty

FullMoonDinnerbyMF | Μία βραδιά στην Αθηναϊκή Ριβιέρα υπό το φως της πανσελήνου και άρωμα Προβηγκίας με το αγαπημένο μας Rose de Provence Minuty

Full Moon Dinner by MF | Η τέχνη του να ζεις το κάθε λεπτό με ξεχωριστό στιλ από την Breitling

Full Moon Dinner by MF | Η τέχνη του να ζεις το κάθε λεπτό με ξεχωριστό στιλ από την Breitling

A night at the Riviera | Το Ploom έφερε την premium εμπειρία του στο Madame Figaro Dinner στο Barbarossa

A night at the Riviera | Το Ploom έφερε την premium εμπειρία του στο Madame Figaro Dinner στο Barbarossa

Full Moon Dinner by MF | Η Χριστίνα Κοντοβά με χρυσή maxi φούστα και flat σανδάλια

Full Moon Dinner by MF | Η Χριστίνα Κοντοβά με χρυσή maxi φούστα και flat σανδάλια

Full Moon Dinner by MF | Ποιοι παραβρέθηκαν στο δείπνο του Madame Figaro

Full Moon Dinner by MF | Ποιοι παραβρέθηκαν στο δείπνο του Madame Figaro

Full Moon Dinner by MF | Η Μελίνα Κόντη με bias cut φόρεμα στο χρώμα του καλοκαιριού

Full Moon Dinner by MF | Η Μελίνα Κόντη με bias cut φόρεμα στο χρώμα του καλοκαιριού

Full Moon Dinner by MF | Η Τόνια Σωτηροπούλου φόρεσε το must have φόρεμα του καλοκαιριού

Full Moon Dinner by MF | Η Τόνια Σωτηροπούλου φόρεσε το must have φόρεμα του καλοκαιριού

Life

DIRTY MANΗ: Το 'βρώμικο' στην πιο chic εκδοχή του

DIRTY MANΗ: Το 'βρώμικο' στην πιο chic εκδοχή του

Μια νέα άφιξη στο Κουκάκι σε προκαλεί να φας με τα χέρια

Η ομάδα του ΜΑΝΗΜΑΝΗ που μετρά 15 χρόνια επιτυχημένης παρουσίας στην εστίαση, μεταφέρει την αγάπη της για τις καλές πρώτες ύλες και την πειραγμένη ελληνική κουζίνα στον δρόμο, δημιουργώντας σουβλάκι και πίτες σε παραδοσιακές και νέες γεύσεις. Στο Κουκάκι, Δημητρακοπούλου 5, το DIRTY MANH, στάθμευσε για να σκορπίσει γεύσεις και μυρωδιές από τον τόπο του.

Η κουλτούρα του street food αναπτύχθηκε και γνωρίζει ξανά άνθηση σε όλο τον κόσμο, όπου ασχέτως πολιτισμικών διαφορών, κοινωνικών status και ιστορίας αποτελεί έναν τρόπο βίωσης της σχέσης ανάμεσα στην κοινωνία και το φαγητό της. Το DIRTY MANH έχει τα χαρακτηριστικά μιας καντίνας, που εμφανίζεται σαν να έχει παρκάρει για λίγο στο Κουκάκι, κοντά στην Ακρόπολη, φέροντας στον δρόμο συνταγές και υλικά από τη Μάνη και την Ελλάδα.

Μια καντίνα στο Κουκάκι

Ένα food truck ήρθε και στάθμευσε στο Κουκάκι. Η αρχιτεκτονική ομάδα Mab Architects που σχεδίασε το DIRTY MANH, θέλησε να φέρει την κουζίνα στον δρόμο. Σχεδιάζοντάς τη σε σχήμα κύβου και τοποθετώντας τη υπό γωνία, θυμίζει μία καντίνα που πάρκαρε προσωρινά και σε περιμένει. Δεν υπάρχουν πόρτες ούτε αυστηρή είσοδος θολώνοντας τα όρια μεταξύ του μέσα και του έξω.

Τα υλικά επιλέχθηκαν με προσοχή ώστε να εξυπηρετούν το concept. Οι κυβόλιθοι ως υλικό δαπέδου προτρέπουν τον επισκέπτη να αντιληφθεί τον χώρο ως προέκταση του δρόμου. Ο μοναδικός τοίχος καλύπτεται από πέτρα συμβολίζοντας τα πέτρινα σπίτια της Μάνης και τα μεταλλικά στοιχεία της κουζίνας που πρωταγωνιστεί, παραπέμπουν σε μια καντίνα του δρόμου.

Η κουζίνα αναδεικνύεται σε βασικό στοιχείο του εστιατορίου, φωτιζόμενη από την οροφή, σχεδόν σαν ένας πολύτιμος λίθος. Ο τρόπος τοποθέτησης της μέσα στον χώρο δημιουργεί μία εσοχή που σε καλεί να πάρετε μέρος στο γαστρονομικό ταξίδι, παρακολουθώντας την διαδικασία παρασκευής.

Ελληνικό Street Food

Ο Αλέξανδρος Φουρούλης βρίσκεται πίσω από το μενού που έχει σχεδιαστεί με βάση την ελληνικότητα, τους αγαπημένους συνδυασμούς του ΜΑΝΗΜΑΝΗ, όσα χιλιάδες κόσμου έχει αποθεώσει 15 χρόνια τώρα και την όρεξη για να φτάσουν όλα αυτά στην καθημερινότητα του δρόμου.

Όλα τα κρέατα του DIRTY MANH προέρχονται από τη Μάνη και το χοιρινό από τη μικρή παραδοσιακή χοιροτροφική μονάδα ΤΣΙΚΑΚΗΣ ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ στους πρόποδες του Ταϋγέτου. Οι πατάτες είναι φρέσκες και το ελαιόλαδο μανιάτικο. Στο DIRTY MANH τίποτα δεν είναι μαγειρεμένο από πριν και με την παραγγελία σου θα βουτήξει στο τηγάνι ή στη σχάρα.

Dirty_Mani_souvlaki

Θα απολαύσεις, λοιπόν παραδοσιακό καλαμάκι χοιρινό ή κοτόπουλο μαριναρισμένο σε χειροποίητη μαγιονέζα, με λάχανο και καρότο σε σάλτσα από ελαιόλαδο, λεμόνι και φρέσκα βότανα. Το χοιρινό είναι από λαιμό καθώς αποφεύγονται τα κομμάτια λίπους. Η πίτα προσφέρεται σε τρεις εκδοχές με κοτόπουλο καλαμάκι, χοιρινό καλαμάκι και γύρο χοιρινό.

Dirty_Mani_Τριπλέτα

Αν έχει τύχει να βρεθείς στη Μάνη, θα έχεις ακούσει ή καλύτερα δοκιμάσει, τη φημισμένη "τριπλέτα". Η Λακωνική Μάνη δεν ήταν ποτέ πλούσια και αυτό αποτυπωνόταν στα προϊόντα και τις γεύσεις της. Λάδι, σιτάρι, αφρός αλατιού από τα βράχια και χοιρινό. Με αυτά λοιπόν τα υλικά δημιουργήθηκε η Τριπλέτα δηλαδή η τραβηχτή πίτα με το χοιρινό καλαμάκι (πανσέτα σε εμάς), κεφαλοτύρι και αφρίνα Ταινάρου. Η τριπλέτα προσφέρεται και σε διαφορετικές εκδοχές όπως με καγιανά ή με λουκάνικο από την Αρεόπολη.

Dirty_Mani_Πίτα Pocket

Στο DIRTY MANI θα ανακαλύψεις γευστικούς συνδυασμούς που ανατρέπουν τα δεδομένα του street food. Μανιάτικο με σύγκλινο σχάρας, πουρέ σύκου, λιαστή τομάτα, αρωματικό τυρί βοτάνων, καπνιστή μελιτζάνα και ρόκα, χωριάτικο με τομάτα, αγγούρι, κρεμμύδι, πιπεριά, κάππαρη, φέτα, ελιά και ελαιόλαδο, πανσέτα sous vide με τζίντζερ , οξύμελι, κόλιανδρο, λάχανο, chutney φρούτων, λάδι chilly, κρεμμύδι, γιαούρτι δυόσμου ή μαγιονέζα καπνιστή, μουσακάς με μοσχαρίσια ουρά, κολοκύθι, πατάτες, μελιτζάνες, γιαούρτι, φέτα, θυμάρι και μανιτάρια, μπιφτέκι με τομάτα, κρεμμύδι και γιαούρτι δυόσμου και μανιτάρια με μοσχαρίσια ουρά, πατάτα, τομάτα, σάλτσα τρούφας ξεχωρίζουν στο μενού.

Η γυναικεία επιχειρηματικότητα

"Γυναικεία επιχειρηματικότητα σημαίνει πρώτα και κύρια ότι θα διπλασίαζε τον πλούτο μιας χώρας. Θα αξιοποιούσε ένα δυναμικό που μένει αναξιοποίητο και το οποίο έχει ειδικές ποιότητες. Οι γυναίκες φέρνουν συνειδητά ή ασυνείδητα στοιχεία από μια παλιότερη οικιακή οικονομία και μαζί συναφείς δεξιότητες. Είναι πιο πρακτικές και πιο ευέλικτες, πιο προσαρμοστικές. Αν συνδυαστούν αυτά με τη ροπή τους για μάθηση και σπουδές που είναι σαφής και μαζί με ένα αίσθημα αυτονομίας που φέρουν εγγενώς, τα αποτελέσματα στην επιχειρηματικότητα μπορεί να είναι εντυπωσιακά. 

Οι γυναίκες στις επιχειρήσεις δεν πρέπει να πάψουν να είναι γυναίκες. Αυτό είναι μεγάλο λάθος. Δεν πρέπει να απεμπολήσουν τα συγκριτικά τους πλεονεκτήματα προσπαθώντας να μοιάζουν με άντρες. Πρέπει αντιθέτως να ενεργοποιήσουν τη θηλυκότητα τους, και δεν εννοώ την καρικατούρα θηλυκότητας που έχει μάθει να αναζητά μερικές φορές το αντρικό βλέμμα. Η γυναίκα στις επιχειρήσεις δεν πρέπει να είναι ή σέξι γατούλα ή άντρακλας. Να είναι γυναίκα και επιχειρηματίας χρειάζεται. Και τα δύο" κλείνει λέγοντας η Γιώτα Χουλιάρα, η οποία εκτός από το DIRTY MANI, συμμετέχει επίσης στα MANHMANH, 7 CACTUS και CONCEPT Communication Strategies.

Info: DIRTY MANH​​​​​​​, Δημητρακοπούλου 5, Κουκάκι, Ώρες Λειτουργίας: 17.00 με 24.00

Ημέρες: Τρίτη με Κυριακή

www.dirtymanh.gr

BEST OF NETWORK