Ιδανικοί προορισμοί για lazy Sundays
Το #lazysundays είναι ένα hashtag που περιγράφει ακριβώς πώς θέλουμε να περνάμε τις Κυριακές μας. Είναι αυτή η μέρα της εβδομάδας που το φαγητό έξω και οι βόλτες έχουν την τιμητική τους. Τι πιο ωραίο, λοιπόν, από το να τα συνδυάσεις και τα δύο;
Ποια εστιατόρια είναι ιδανικά για φαγητό την Κυριακή μεσημέρι στην Αθήνα; Από το Delta Restaurant στο ΚΠΙΣΝ, στο διαχρονικό Athénée στη Βουκουρεστίου μέχρι το Σερσέ Λα Φαμ, στην καρδιά του κέντρου της Αθήνας, τις Κυριακές τρώμε έξω.
δ / Delta Restaurant

Σε έναν άνετο χώρο με όμορφη θέα, το δ / Delta Restaurant είναι η τέλεια πρόταση για να συνδυάσετε μια επίσκεψη στο ΚΠΙΣΝ με φαγητό. Το εστιατόριο που δημιουργήθηκε από το Δειπνοσοφιστήριον Catering γίνεται ο ιδανικός προορισμός για κυριακάτικα brunch μετά από μια εκπαιδευτική επίσκεψη στη βιβλιοθήκη ή late lunch με a la carte μενού πριν από μία παράσταση στην Εθνική Λυρική Σκηνή.

Στο a la carte, ο Δημήτρης Σκαρμούτσος επιμελείται ένα μενού που αναδεικνύει ελληνικές και μεσογειακές γεύσεις μέσα από ξεχωριστά υλικά. Τόσο το καρπάτσιο χταποδιού με μαύρες φακές όσο και το κατσικίσιο μαστέλο Χίου σε αρωματικό κρουτόν με μαρμελάδα πικραμύγδαλο είναι μια καλή αρχή για να συνοδεύσετε το κρασί ή την μπύρα σας. Στα κυρίως, συναντάμε επιλογές που καλύπτουν όλες τις διατροφικές προτιμήσεις - καρέ μαύρου χοίρου Τρικάλων με τραγανά πατατάκια, άγρια μανιτάρια και κρέμα από καλαμπόκι για τους λάτρεις του κρέατος, φρέσκο σπαγγέτι με ντοματίνια, κολοκυθάκια, μπρόκολο, μανιτάρια, βασιλικό και καβουρδισμένα αμύγδαλα, ένα πλούσιο πιάτο, ιδανικό και για vegetarians, όπως και η λεμονάτη σελινόριζα, και μπιφτέκια από βιολογικό κιμά φάρμας Προδρομίτης στη Βόνιτσα, με τραγανή πατάτα και σάλτσα γραβιέρας για όσους επιμένουν κλασικά.

Στα γλυκά, όσοι αγαπούν τη σοκολάτα, θα βρουν μια ενδιαφέρουσα mousse πραλίνας πάνω σε τραγανή βάση φουντουκιού με σάλτσα σοκολάτας, αρωματισμένη με ξανθό χαρμάνι ελληνικού καφέ, ενώ το παγωτό από ελληνικό στραγγιστό γιαούρτι, σάλτσα βύσσινο και τραγανές μαρέγκες αποτελεί την ιδανική επιλογή για να κλείσει με τον πιο ελαφρύ και γευστικό τρόπο ένα γεύμα. Αν όμως θέλεις να μια γεύση νοσταλγίας - αυτή που στους παλιότερους θα θυμίσει κυριακάτικες βόλτες με γονείς, τότε δεν έχεις παρά να προτιμήσεις - με κλειστά μάτια - την πάστα αμυγδάλου.
δ / Delta Restaurant, Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, Κτίριο Εθνικής Λυρικής, Επίπεδο 5Α, Λεωφόρος Συγγρού 364, Τηλέφωνα κρατήσεων: 2168091288, 6983921725. deltarestaurant.gr
ATHÉNÉE Lazy Sunday Brunch x Dimitris Economides

Το κυριακάτικο brunch του Athénée υποδέχεται τις γλυκές δημιουργίες του γνωστού pastry chef (ή αλλιώς pastritect, από το "pastry” & το "architect”) και πολύ ταλαντούχου Dimitris Economides. Το Lazy Sunday Brunch menu του chef Νίκου Σκλήρα, με ελκυστικές επιλογές από νόστιμα comfort πιάτα, φυσικούς χυμούς και φυσικά τα καθιερωμένα Bloody Mary, συναντά τα εκλεπτυσμένα επιδόρπια του Dimitris Economides, όπως η τάρτα κάστανο και η Madame Choux Choux.


Η συνεργασία θα διαρκέσει μέχρι και την Κυριακή 23/2.
Athénée, Βουκουρεστίου 9 Αθήνα. Τηλ. κρατήσεων 210 3251430
Σερσέ λα Φαμ

Το ανανεωμένο μενού του conceptual καφενείου που επανέφερε στην αστική επικαιρότητα, βασίζεται στο αρχικό concept του ταλαντούχου σεφ Ανδρέα Λαγού, και αναδεικνύει εύστοχα την ελληνική παράδοση με έμφαση στην πρώτη ύλη και την εντοπιότητα των συνταγών. Η παντζαροσαλάτα και η σαλάτα ρόκα με κυδώνι και κατσικίσιο τυρί, η σπιτική λακέρδα Λήμνου, το σκουμπρί Φιλέτο καπνιστό Λήμνου, το τηγανητό καλαμάρι, η στριφτή πίτα με ανθότυρο και καραμελωμένα κρεμμύδια, τα σκιουφιχτά με μοσχάρι και κατσικίσιο τυρί, ο πολίτικος μουσακάς και το φρικασέ με κατσικάκι γάλακτος είναι μερικά μόνο από τα πιάτα που επιμελείται καθημερινά ο σεφ Κωνσταντίνος Τζουβάρας και η ομάδα του.

Λευκά, ροζέ και κόκκινα κρασιά απ’ όλη την Ελλάδα όπως τα Muscat Ottonel Πυργάκη από τη Νεμέα, Cube Παναγιωτόπουλος από την Μεσσηνία και Ξινόμαυρο BIO Akrathos από τη Χαλκιδική, ούζο, βιολογικό και παλαιωμένο τσίπουρο, τσικουδιά, ρακόμελο, μία ποικιλία από οινοπνευματώδη όπως μπίρες από μικρές ζυθοποιίες, αλλά και αναψυκτικά από την Ικαρία, ελληνική Cola GR8 συνθέτουν έναν πληθωρικό κατάλογο ποτών και συμπληρώνουν ιδανικά την εμπειρία του φαγητού.
Σερσέ λα Φαμ, Μητροπόλεως 46, Αθήνα Τηλ. 210-3222020, 210-3222029