December 2025
X

Full Moon Dinner by MF

Κέφι, το ελληνικό! | Πώς το #FullMoonDinnerbyMF μετατράπηκε σε ξέφρενο πάρτι

Κέφι, το ελληνικό! | Πώς το #FullMoonDinnerbyMF μετατράπηκε σε ξέφρενο πάρτι

Full Moon Dinner by Madame Figaro | Τα highlights ενός δείπνου που γιόρτασε την πανσέληνο του Ιουλίου

Full Moon Dinner by Madame Figaro | Τα highlights ενός δείπνου που γιόρτασε την πανσέληνο του Ιουλίου

S.Pellegrino και Acqua Panna | Iταλική φινέτσα και δροσιά στο Full Moon Dinner της Madame Figaro

S.Pellegrino και Acqua Panna | Iταλική φινέτσα και δροσιά στο Full Moon Dinner της Madame Figaro

FullMoonDinnerbyMF | Μία βραδιά στην Αθηναϊκή Ριβιέρα υπό το φως της πανσελήνου και άρωμα Προβηγκίας με το αγαπημένο μας Rose de Provence Minuty

FullMoonDinnerbyMF | Μία βραδιά στην Αθηναϊκή Ριβιέρα υπό το φως της πανσελήνου και άρωμα Προβηγκίας με το αγαπημένο μας Rose de Provence Minuty

Full Moon Dinner by MF | Η τέχνη του να ζεις το κάθε λεπτό με ξεχωριστό στιλ από την Breitling

Full Moon Dinner by MF | Η τέχνη του να ζεις το κάθε λεπτό με ξεχωριστό στιλ από την Breitling

A night at the Riviera | Το Ploom έφερε την premium εμπειρία του στο Madame Figaro Dinner στο Barbarossa

A night at the Riviera | Το Ploom έφερε την premium εμπειρία του στο Madame Figaro Dinner στο Barbarossa

Full Moon Dinner by MF | Η Χριστίνα Κοντοβά με χρυσή maxi φούστα και flat σανδάλια

Full Moon Dinner by MF | Η Χριστίνα Κοντοβά με χρυσή maxi φούστα και flat σανδάλια

Full Moon Dinner by MF | Ποιοι παραβρέθηκαν στο δείπνο του Madame Figaro

Full Moon Dinner by MF | Ποιοι παραβρέθηκαν στο δείπνο του Madame Figaro

Full Moon Dinner by MF | Η Μελίνα Κόντη με bias cut φόρεμα στο χρώμα του καλοκαιριού

Full Moon Dinner by MF | Η Μελίνα Κόντη με bias cut φόρεμα στο χρώμα του καλοκαιριού

Full Moon Dinner by MF | Η Τόνια Σωτηροπούλου φόρεσε το must have φόρεμα του καλοκαιριού

Full Moon Dinner by MF | Η Τόνια Σωτηροπούλου φόρεσε το must have φόρεμα του καλοκαιριού

Life

Το τέλειο σπαγγέτι με σαρδέλες

29.02.2020
Το τέλειο σπαγγέτι με σαρδέλες

Ακριβώς όπως θα το έτρωγες στη Σικελία

Τα σπαγγέτι με σαρδέλες είναι μία από τις πιο εκλεκτές συνταγές της Σισιλιάνικης κουζίνας. Σε αυτή, υπάρχουν κάποιοι βασικοί κανόνες. Ένας, ίσως και ο σπουδαιότερος, έχει να κάνει με την εποχικότητα δύο εκ των βασικότερων συστατικών του, της σαρδέλας και του μάραθου. Επομένως μπορούμε να κάνουμε λόγο για ένα καθαρά εποχιακό πιάτο, δεδομένου πως μπορεί να το απολαύσει κάποιος στο peak της γευστικής του ωριμότητας από τον Μάρτιο έως και τον Σεπτέμβριο, δηλαδή την περίοδο που ευδοκιμούν τόσο οι φρέσκιες σαρδέλες, όσο και ο μάραθος - ιδανικά τον άγριο μάραθο ή μάραθο του βουνού (finocchietto di montagna) που θα έλεγαν και οι Ιταλοί. 

Η προέλευση του pasta chi sardi -όπως ονομάζεται το πιάτο στις ντόπιες διαλέκτους- τρέχει πίσω στο χρόνο και πιο συγκεκριμένα στις πρώτες δεκαετίες του 9ου αιώνα όταν ένας Άραβας μάγειρας που άνηκε στις δυνάμεις του στρατηγού Eufemio da Messina, έπρεπε να εξασφαλίσει τροφή για τους στρατιώτες, που είχαν κατασκηνώσει στις Συρακούσες. Στράφηκε τότε στη ντόπια φύση και άντλησε τα υλικά του από αυτήν.

Διάβασε τη συνέχεια στο esquire.com.gr

BEST OF NETWORK