Το φρουτώδες Art de la Table, οι ελάχιστοι καλεσμένοι και το μενού που απόλαυσαν στο ιστορικό γαλλικό ανάκτορο.
Ευφάνταστος, ανατρεπτικός, αστείρευτα δημιουργικός. Ο Jacquemus ανήκει σε εκείνη τη λίγκα σχεδιαστών που δεν χρειάστηκαν αρκετό χρόνο για να ξεχωρίσουν με τις δημιουργίες τους. Μόνο το ταλέντο και τον πέρα από τα συνηθισμένα τρόπο σκέψης τους. Τα ιδιαίτερα σχέδια, τα έντονα και πάντα δυναμικά χρώματα που επιλέγει προκειμένου να "ντύσει" την κάθε του συλλογή μάς φέρνουν πιο κοντά σε εκείνα τα στοιχεία που δομούν το σύμπαν της ασταμάτητης (δια)νόησης και της ακαταμάχητης προσωπικότητας του.

Μόνο που αυτή τη φορά ο Simon Porte Jacquemus κατάφερε να ξεχωρίσει και να σαγηνεύσει το – διαδικτυακό – κοινό του όχι μέσα από μία ριζοσπαστικά απελευθερωμένη από κοινωνικά στάνταρ νέα συλλογή του, αλλά για ένα λαμπερό δείπνο το οποίο διοργάνωσε στο μέρος όπου η διαχρονική έννοια της λάμψης βρίσκει την ουσία της. Εκτελώντας χρέη Creative Director και οικοδεσπότη, ο φιλόξενος Jacquemus υποδέχτηκε μία αυστηρά επιλεγμένη λίστα καλεσμένων και φίλων διοργανώνοντας ένα επίσημο dinner με ξεχωριστό Art de la Table και υψηλή αισθητική.

Με αφορμή το λανσάρισμα της νέας του συλλογής, ονόματι "Le Chouchou" - η οποία έκανε το ντεμπούτο της τον περασμένο Ιούνιο στις Βερσαλλίες, ο καινοτόμος σχεδιαστής ενορχήστρωσε με τη συνδρομή του διαχρονικού Net-a-Porter ένα δείπνο υψηλής γαστρονομικής αξίας. Όσον αφορά τη διακόσμηση, αυτή κινήθηκε σε φρουτώδη μονοπάτια με λουλούδια και αρκετά φρούτα απλωμένα κατά μήκος του αριστοκρατικού τραπεζιού. Τα ποτήρια και το tablewear κινήθηκαν σε κλασικά μονοπάτια με το λευκό χρώμα να έρχεται σε αρμονική αντίθεση με τη σκούρα απόχρωση του τραπεζιού και του υπόλοιπου χώρου διεξαγωγής.
Με τη σειρά του, το μενού χόρεψε σε Fine Dining ρυθμούς ξεκινώντας με κοκτέιλ με βασικό συστατικό φρούτα του πάθους, εμπνευσμένα κυρίως με Farm-to-Table ιδιοσυγκρασία και γλυκό επίλογο με ένα Religieuse au chocolat επιδόρπιο, γλυκό τυλιγμένο σε ζύμη με σοκολάτα στην "καρδιά” του. Πρόκειται για ένα γλυκό που θυμίζει το "choux", πυλώνα έμπνευσης της "Le Chouchou" συλλογής του.
Οι Tina Kunakey, Khalil Ghani και Anaa Saber ήταν μεταξύ εκείνων των τυχερών που παρευρέθηκαν το δείπνο απολαμβάνοντας γεύση υψηλών προδιαγραφών με έντονες νότες μόδας και πράσινου στοιχείου.