October 2025
X

Full Moon Dinner by MF

Κέφι, το ελληνικό! | Πώς το #FullMoonDinnerbyMF μετατράπηκε σε ξέφρενο πάρτι

Κέφι, το ελληνικό! | Πώς το #FullMoonDinnerbyMF μετατράπηκε σε ξέφρενο πάρτι

Full Moon Dinner by Madame Figaro | Τα highlights ενός δείπνου που γιόρτασε την πανσέληνο του Ιουλίου

Full Moon Dinner by Madame Figaro | Τα highlights ενός δείπνου που γιόρτασε την πανσέληνο του Ιουλίου

S.Pellegrino και Acqua Panna | Iταλική φινέτσα και δροσιά στο Full Moon Dinner της Madame Figaro

S.Pellegrino και Acqua Panna | Iταλική φινέτσα και δροσιά στο Full Moon Dinner της Madame Figaro

FullMoonDinnerbyMF | Μία βραδιά στην Αθηναϊκή Ριβιέρα υπό το φως της πανσελήνου και άρωμα Προβηγκίας με το αγαπημένο μας Rose de Provence Minuty

FullMoonDinnerbyMF | Μία βραδιά στην Αθηναϊκή Ριβιέρα υπό το φως της πανσελήνου και άρωμα Προβηγκίας με το αγαπημένο μας Rose de Provence Minuty

Full Moon Dinner by MF | Η τέχνη του να ζεις το κάθε λεπτό με ξεχωριστό στιλ από την Breitling

Full Moon Dinner by MF | Η τέχνη του να ζεις το κάθε λεπτό με ξεχωριστό στιλ από την Breitling

A night at the Riviera | Το Ploom έφερε την premium εμπειρία του στο Madame Figaro Dinner στο Barbarossa

A night at the Riviera | Το Ploom έφερε την premium εμπειρία του στο Madame Figaro Dinner στο Barbarossa

Full Moon Dinner by MF | Η Χριστίνα Κοντοβά με χρυσή maxi φούστα και flat σανδάλια

Full Moon Dinner by MF | Η Χριστίνα Κοντοβά με χρυσή maxi φούστα και flat σανδάλια

Full Moon Dinner by MF | Ποιοι παραβρέθηκαν στο δείπνο του Madame Figaro

Full Moon Dinner by MF | Ποιοι παραβρέθηκαν στο δείπνο του Madame Figaro

Full Moon Dinner by MF | Η Μελίνα Κόντη με bias cut φόρεμα στο χρώμα του καλοκαιριού

Full Moon Dinner by MF | Η Μελίνα Κόντη με bias cut φόρεμα στο χρώμα του καλοκαιριού

Full Moon Dinner by MF | Η Τόνια Σωτηροπούλου φόρεσε το must have φόρεμα του καλοκαιριού

Full Moon Dinner by MF | Η Τόνια Σωτηροπούλου φόρεσε το must have φόρεμα του καλοκαιριού

Life

Μια νόστιμη συριανή βραδιά στην Αθηναϊκη Ριβιέρα με το Ηλιοβασίλεμα

17.02.2025
Μια νόστιμη συριανή βραδιά στην Αθηναϊκη Ριβιέρα με το Ηλιοβασίλεμα

Ακόμη μία ξεχωριστή γαστρονομική βραδιά ετοιμάζεται στo Symposio at Ark, με τον Γιάννη Μπαξεβάνη και το "Ark" να καλωσορίζουν το εστιατόριο "Ηλιοβασίλεμα" και τον chef-patron Κώστα Μπουγιούρη.

Αφού ο Απόστολος Αλτάνης μετέφερε κάτι από τη γευστική κοσμοθεωρία του "Alfredo's Grand Dining" και ο Γιώργος Τρουμούχης με την ομάδα του ("Noble Gourmet") σέρβιραν τον ορισμό του ροδίτικου fine dining, τη σκυτάλη στο Symposio at Ark παραλαμβάνει το εστιατόριο "Ηλιοβασίλεμα" από τη Σύρο, με τον χαρισματικό γευσιπλάστη Κώστα Μπουγιούρη να φιλοξενείται στην κουζίνα του Γιάννη Μπαξεβάνη, στις 20 Φεβρουαρίου.

εστιατοριο
© Λεωνίδας Τούμπανος

Εστιατόριο-πρότυπο για τις Κυκλάδες εδώ και αρκετά χρόνια, καθώς και βραβευμένο και για το 2024 από το "αθηνόραμα" και τη γευσιγνωστική επιτροπή των Χρυσών Σκούφων (με ακόμη ένα Βραβείο Ελληνικής Κουζίνας), το δημιούργημα του Κώστα Μπουγιούρη αποδεικνύει πώς η εξαιρετική πρώτη ύλη μπορεί να απογειωθεί με ευρηματικούς συνδυασμούς χωρίς να γυρίζει την πλάτη στην παράδοση, αλλά έχοντας διαρκώς και το βλέμμα στο μέλλον. 

> Κρατήσεις online στο www.symposioatark.gr

Στη στιλάτη σάλα με τα λευκά και τα τραπέζια κάτω από την πέργκολα, λίγα μέτρα από την παραλία του Γαλησσά, προσεκτικά διαλεγμένα θαλασσινά ημέρας από το νησί, κρεατικά και λαχανικά από Κυκλαδίτες παραγωγούς αποτελούν τον καμβά πάνω στον οποίο ο σεφ ζωγραφίζει πιάτα-εμπειρίες.

εστιατοριο

εστιατοριο

Τέτοια είναι το ταρτάρ ψαριού ημέρας, η λακέρδα μαριναρισμένη με ξινόμηλο, καρύδια, πορτοκάλι και σέλερι, η κακαβιά με τουίγ από σέλερι, λάδι σέλινου και μαγιονέζα δυόσμου, ο κόκορας με ταλιατέλες και ξινομυζήθρα Ίου, το αρνάκι φρικασέ με χόρτα εποχής και αβγολέμονο, αλλά και το rib-eye από μοσχάρι Black Angus αρωματισμένο με βούτυρο από παστουρμά Miran και φρέσκα λαχανικά. 

εστιατοριο

εστιατοριο

Επιπροσθέτως, στο "Ηλιοβασίλεμα", τα τοπικά τυριά αναδεικνύονται από τις επιλογές της λίστας κρασιών με έμφαση στον συριανό και τον κυκλαδίτικο αμπελώνα, αλλά και σε πιάτα όπως οι λουκουμάδες από παλαιωμένο Σαν Μιχάλη με τσάτνεϊ περγαμόντο.

Το Μενού

Σταμναγκάθι με αχινό 

Φύλλα από σταμναγκάθι, σάλτσα φρέσκιας ντομάτας χωρίς θερμική επεξεργασία, φρέσκος χυμός λεμονιού, ελαιόλαδα ψυχρής έκθλιψης, αβγά αχινού και θάλασσα

Κακαβιά 

Κακαβιά από ψάρια και φιλέτο ψαριού, με λαχανικά –πατάτα, καρότο, σέλερι, κρεμμύδι κόκκινο ξερό, πράσο, λεμόνι– συν λάδι αρωματικό και ένα τουίλ από σέλινο

Μπαρμπούνι σαβόρε

Μπαρμπούνι φιλεταρισμένο, με σάλτσα φρέσκιας ντομάτας, σταφίδες, μαύρες, γλυκόξιδο Πάρου, αρισμαρί και ψητό σκόρδο. Συνοδεύονται από μια μπισκ από τα κόκαλα του μπαρμπουνιού.

Ψάρι φιλέτο χουνκιάρ μπεγιεντί

Φιλέτο ψαριού, ψητό, κρέμα πατάτας, ψητή καπνιστή μελιτζάνα, καπνιστή πάπρικα, κονκασέ από ντοματίνια, λαδολέμονο αχινού, αρωματικό ελαιόλαδο, σχοινόπρασο, ξύσμα από λεμόνι και μοσχολέμονο

Εκμέκ καταϊφι

Παγωτό καϊμάκι, πραλίνα φουντουκιού, σιρόπι τζίντζερ, φιστίκι Αιγίνης

Info

Τιμή: €60 /άτομο

Γρηγορίου Λαμπράκη 2, Γλυφάδα, 2108948882. 
Κρατήσεις online στο www.symposioatark.gr

BEST OF NETWORK