January 2026
X

Full Moon Dinner by MF

Κέφι, το ελληνικό! | Πώς το #FullMoonDinnerbyMF μετατράπηκε σε ξέφρενο πάρτι

Κέφι, το ελληνικό! | Πώς το #FullMoonDinnerbyMF μετατράπηκε σε ξέφρενο πάρτι

Full Moon Dinner by Madame Figaro | Τα highlights ενός δείπνου που γιόρτασε την πανσέληνο του Ιουλίου

Full Moon Dinner by Madame Figaro | Τα highlights ενός δείπνου που γιόρτασε την πανσέληνο του Ιουλίου

S.Pellegrino και Acqua Panna | Iταλική φινέτσα και δροσιά στο Full Moon Dinner της Madame Figaro

S.Pellegrino και Acqua Panna | Iταλική φινέτσα και δροσιά στο Full Moon Dinner της Madame Figaro

FullMoonDinnerbyMF | Μία βραδιά στην Αθηναϊκή Ριβιέρα υπό το φως της πανσελήνου και άρωμα Προβηγκίας με το αγαπημένο μας Rose de Provence Minuty

FullMoonDinnerbyMF | Μία βραδιά στην Αθηναϊκή Ριβιέρα υπό το φως της πανσελήνου και άρωμα Προβηγκίας με το αγαπημένο μας Rose de Provence Minuty

Full Moon Dinner by MF | Η τέχνη του να ζεις το κάθε λεπτό με ξεχωριστό στιλ από την Breitling

Full Moon Dinner by MF | Η τέχνη του να ζεις το κάθε λεπτό με ξεχωριστό στιλ από την Breitling

A night at the Riviera | Το Ploom έφερε την premium εμπειρία του στο Madame Figaro Dinner στο Barbarossa

A night at the Riviera | Το Ploom έφερε την premium εμπειρία του στο Madame Figaro Dinner στο Barbarossa

Full Moon Dinner by MF | Η Χριστίνα Κοντοβά με χρυσή maxi φούστα και flat σανδάλια

Full Moon Dinner by MF | Η Χριστίνα Κοντοβά με χρυσή maxi φούστα και flat σανδάλια

Full Moon Dinner by MF | Ποιοι παραβρέθηκαν στο δείπνο του Madame Figaro

Full Moon Dinner by MF | Ποιοι παραβρέθηκαν στο δείπνο του Madame Figaro

Full Moon Dinner by MF | Η Μελίνα Κόντη με bias cut φόρεμα στο χρώμα του καλοκαιριού

Full Moon Dinner by MF | Η Μελίνα Κόντη με bias cut φόρεμα στο χρώμα του καλοκαιριού

Full Moon Dinner by MF | Η Τόνια Σωτηροπούλου φόρεσε το must have φόρεμα του καλοκαιριού

Full Moon Dinner by MF | Η Τόνια Σωτηροπούλου φόρεσε το must have φόρεμα του καλοκαιριού

10 γαστρονομικές εμπειρίες στην Αθήνα για τις φετινές γιορτές

Afternoon tea εμπνευσμένο από το αυθεντικό τελετουργικό, festive lunch και dinner στην καρδιά της Αθήνας, γαστρονομικά γενέθλια και το πρώτο brunch της νέας χρονιάς συνθέτουν ένα ενδιαφέρον γαστρονομικό μωσαϊκό για κάθε ημέρα από τα Χριστούγεννα έως την Πρωτοχρονιά.

10 γαστρονομικές εμπειρίες στην Αθήνα για τις φετινές γιορτές

Τα Χριστούγεννα είναι οι ημέρες που μπορείς να χαλαρώσεις, να κάνεις όσα δεν προλαβαίνεις κατά τη διάρκεια του έτους, να αφεθείς σε εμπειρίες που ευχαριστούν τόσο εσένα όσο και τα αγαπημένα σου πρόσωπα. Σήμερα, εστιάζουμε στις γαστρονομικές.

Στο The Dolli για το πιο lush κυριακάτικο τραπέζι

Το Sunday Table του The Dolli δεν είναι απλά ένα ακόμα κυριακάτικο ραντεβού. Είναι μία συνάντηση με τη χάρη και τη χριστουγεννιάτικη μαγεία που περιγράφει το βραβευμένο με δύο Michelin Keys ξενοδοχείο της οικογένειας Grecotel, την άριστη γεύση και την τέχνη, όπως εκείνη αποτυπώνεται σε κάθε του σημείο.

the dolli 2025

Το εκλεπτυσμένο buffet με θαλασσινά και σαλάτες, πληθωρικά ζεστά πιάτα, υποδειγματικό sushi που ετοιμάζεται μπροστά στα μάτια σου και fine επιδόρπια συνδιαλέγονται με την απρόσκοπτη θέα στον Ιερό Βράχο και την Αθήνα από ψηλά μέσα από τη design-forward ατμόσφαιρα του Dolli's Rooftop Restaurant. 

Η νέα εποχή του Artisanal

Ανανεωμένο σε κάθε του πτυχή, το Artisanal επέστρεψε, πριν από λίγες ημέρες, στην αθηναϊκή εστιατορική σκηνή. Τη νέα πνοή του μαγαζιού που αγαπήθηκε όσα λίγα στα Βόρεια Προάστια υπογράφει ο Γιάννης Παρίκος, chef και ιδιοκτήτης της καινούριας εποχής του Artisanal.

Ο σεφ Γιάννης Παρίκος
Ο σεφ Γιάννης Παρίκος

Comfort fine dining φιλοσοφία, καθαρή γεύση, άριστη πρώτη ύλη συναντώνται σε ένα fine περιβάλλον με κατακόκκινη μπάρα από πεντελικό μάρμαρο και ψηλά τραπέζια με θέα στον κήπο. Τη γευστική κάρτα συνοδεύουν οινικές επιλογές από τον εγχώριο και διεθνή αμπελώνα και signature cocktails.

Breakfast στο NJV Athens Plaza

Η καλή μέρα από το πρωινό φαίνεται. Κάτι το οποίο στο Plaza Café, στο lobby του ξενοδοχείου NJV Athens Plaza, γνωρίζουν πολύ καλά. Για αυτό, και παρουσιάζουν τη δική τους πρωινή πρόταση η οποία σερβίρεται από τις 08:00 και συνοδεύει γευστικά τον πρώτο καφέ της ημέρας ο οποίος το προσεχές διάστημα μπορεί να απολαμβάνεται λίγο πιο αργά.

plaza cafe

Αβγά μαγειρεμένα σε διαφορετικές εκδοχές, tortilla wraps, σάντουιτς με πλούσιο "σώμα", φρέσκες σαλάτες και pancakes με φρούτα ή γλυκά toppings συνθέτουν τον πυρήνα μίας εμπειρίας ιδανικής για να ξεκινήσεις την ημέρα σου σωστά.

Afternoon tea στη Μεγάλη Βρεταννία

Είναι από τις εμπειρίες που μπορείς να περιγράψεις μόνο σε κάποιον που τις έχει βιώσει. Σαν μία άτυπη συμφωνία. Στη Μεγάλη Βρεταννία, το σκηνικό είναι chic και το afternoon tea ιεροτελεστία. Διατηρώντας τις αγγλικές παραδόσεις και το αυθεντικό τελετουργικό του σερβιρίσματος, παρουσιάζεται σε εντυπωσιακά ασημένια σκεύη και αυθεντικές πορσελάνες, συνοδευόμενο από μια πλούσια ποικιλία εδεσμάτων.

afternoon tea

Το μενού περιλαμβάνει εκλεκτά σάντουιτς, τα κλασικά φρεσκοψημένα σκονς αμυγδάλου με crumble μοσχολέμονου και cranberries, clotted cream και χειροποίητες εποχιακές μαρμελάδες, καθώς και μία ποικιλία απολαυστικών γλυκών, όπως τάρτα Mont Blanc, Paris-Brest, μηλόπιτα, κορμός Black Forest και lemon cake. Στις φετινές προσθήκες της γευστικής κάρτας, η κρέπα φαγόπυρου με θαλασσινά, η οποία συνοδεύεται από σαμπάνια. 

Festive dinner στο Divani Acropolis Secret

Αν και απολαυστικό κάθε ημέρα του χρόνου, το rooftop restaurant του Divani Palace Acropolis αποκτά άλλη μαγεία την περίοδο των εορτών.

acropolis secret 2025

Στολισμένο με έναν chic τρόπο, ο οποίος προσθέτει την απαραίτητη δόση glam χωρίς να διαταράσσει την αρμονία της χρωματικής παλέτας, το Acropolis Secret, στα ψηλά του ξενοδοχείου, κλείνει έξυπνα το μάτι στις εξόδους των γιορτών με την άριστη πρώτη ύλη να συναντά τη σωστή τεχνική και καινοτόμο σκέψη των σεφ συνθέτοντας ένα μενού με ελληνική καρδιά στο πιο απολαυστικό μυστικό εστιατόριο που κοιτά κατάματα τον Ιερό Βράχο και τον Λυκαβηττό με μία πανοραμική διάθεση

Αλλαγή χρόνου στο Makris Restaurant

Η εμπειρία στο Makris Restaurant ξεκινά από τη στιγμή που ανοίγεις την επιβλητική του πόρτα και βυθίζεσαι στο σύμπαν του. Έναν κόσμο στον οποίο η κάθε λεπτομέρεια είναι προσεγμένη από τον Chef Patron του, Πέτρο Δήμα. Για την τελευταία νύχτα του 2025 και τις πρώτες ώρες του 2026, το βραβευμένο με αστέρι Michelin εστιατόριο παρουσιάζει μία ειδική για τη στιγμή Ουτοπία, όπως ονομάζεται το μενού.

makris restaurant

Η γαστρονομική αποκαλύπτεται μέσα από στιγμές βάθους και λεπτών αποχρώσεων: μπλε αστακός της Βρετάνης, λευκός ροφός σε σάλτσα σαμπάνιας, φιλέτο πάπιας με κυδώνι, βατόμουρο και σάλτσα κακάο, πριν ολοκληρωθεί με Baba au Rum σκεπασμένο με χαβιάρι Kaluga N25, ένα λαμπερό φινάλε για την τελευταία βραδιά του έτους.

Στο Athénée για το πρώτο brunch του 2026

Λένε ότι το πρώτο γεύμα της νέας χρονιάς είναι ενδεικτικό της γεύσης που θα περιγράφει όλο το έτος. Αν με ρωτάς, το πιστεύω.

athenee

Στο Athénée, το elegant meeting point καλλιτεχνών και εκπροσώπων του σύγχρονου lifestyle, το πρώτο brunch του 2026 ξεκινά με τα χαρακτηριστικά poached eggs με σολομό του σεφ Νίκου Σκλήρα, συνεχίζεται με open faced sandwich με τηγανητό κοτόπουλο και mini burger με καραμελωμένο κρεμμύδι και τυρί cheddar και κορυφώνεται γλυκά με french toast με ζεστή μαρμελάδα βατόμουρου και pancakes με πραλίνα φουντουκιού και τριμμένο μπισκότο, πάντα σε ένα εκλεπτυσμένο περιβάλλον. 

After shopping lunch στο Whispers

Τοποθετημένο σε ένα προνομιακό σημείο, μία ανάσα από τη Βουλή των Ελλήνων και την πλατεία Συντάγματος, το Whispers συνδυάζει ιδιωτικότητα και εκλεπτυσμένη ατμόσφαιρα, μετατρέποντάς το στο ιδανικό σημείο στον αθηναϊκό χάρτη ενδιάμεσα στα ψώνια των εορτών.

whispers

Το lunch στο εστιατόριο στα ψηλά του ξενοδοχείου Amalia Hotel Athens περιλαμβάνει φιλέτο σολομού και λαβράκι σε φρέσκες συνταγές, δροσιστικές σαλάτες, ένα αναζωογονητικό ριζότο λεμονιού και ζυμαρικά, αλλά και κρέας σε ελληνικές και κλασικά διεθνείς συνταγές. Από τα γλυκά, ξεχωρίζει η αφράτη πορτοκαλόπιτα με παγωτό μαστίχα, ενώ διατίθενται και σορμπέ επιλογές.

Τα τρίτα γενέθλια του Pharaoh με σημαντικούς guests

Αυτή την Κυριακή (28 Δεκεμβρίου), το εστιατόριο που άλλαξε το vibe του κέντρου, το Pharaoh, γίνεται τριών και το γιορτάζει φιλοξενώντας τέσσερα μεγάλα ονόματα της ιταλικής γαστρονομικής και μουσικής σκηνής: το βραβευμένο με ένα αστέρι Michelin εστιατόριο Venissa από τη Βενετία, το Locale Firenze από τη Φλωρεντία (ένα από τα καλύτερα cocktail bar του κόσμου), τον κορυφαίο pastry chef της γενιάς του Andrea Tortora από την Κρεμόνα και τον vinyl selector Jimmy Fattore από το Μιλάνο.

pharaoh

Κατά τη διάρκεια της ημέρας, η Γιούλη Κατσιμπάρδη από το Campari Academy θα σερβίρει Campari classics και Campari signature serves. Οι εορτασμοί ξεκινούν στις 14:30 και ολοκληρώνονται μετά τις 02:00. 

Για αυθεντικές γαλλικές κρέπες στο Galerie Café

Στο στολισμένο για τις γιορτές lobby του Athens Capital Hotel – MGallery Collection, το άρωμα είναι γαλλικό και η γεύση δομείται πάνω από τις πιο απολαυστικές κρέπες της πρωτεύουσας. Οι τελευταίες, όπως και οι γαλέτες, παρασκευάζονται καθημερινά με βιολογικό φαγόπυρο IGP Bretagne, ζυμωμένο στο χέρι και σερβιρισμένο με υφάλμυρο βούτυρο- όπως ακριβώς στη Βρετάνη.

athens capital

Στις αλμυρές εκδοχές, η Nordique συνδυάζει σολομό, αυγό, comté και crème fraîche, η Bretagne φέρνει μανιτάρια, τρούφα και προσούτο Ευρυτανίας, ενώ οι γλυκιές επιλογές περιλαμβάνουν υλικά που πρωταγωνιστούν: Black Forest, Crêpe Suzette Classique με Grand Marnier ή η φρουτένια Crêpe Rouge με μασκαρπόνε και κόκκινα μούρα.

TAGS: