Μία σημαντική στιγμή για το μέλλον του πλανήτη
Ο Guardian γίνεται το πρώτο μέσο διεθνώς που απαγορεύει τις διαφημίσεις από βιομηχανίες πετρελαίου και φυσικού αερίου σε μία προσπάθεια αντιμετώπισης της κλιματικής αλλαγής.
Η απόφαση ανακοινώθηκε χθες Τετάρτη 29 Ιανουαρίου και στοχεύει στην μείωση του αποτυπώματος άνθρακα και περισσότερη ενημέρωση σχετικά με την κλιματική κρίση. Η απαγόρευση θα ισχύει μελλοντικά για κάθε εταιρεία που εξάγει ορυκτά καύσιμα και περιλαμβάνει μερικά από τα μεγαλύτερα παραδείγματα που ρυπαίνουν τον πλανήτη.
"Η απόφασή μας βασίζεται σε προσπάθειες δεκαετιών που έχουν καταβάλλει πολλοί στον συγκεκριμένο κλάδο με σκοπό να αποτρέψει δράσεις που επηρεάζουν τον πλανήτη από τις κυβερνήσεις σε όλο τον κόσμο", ανέφεραν σε κοινή τους δήλωση η Anna Bateson, διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας και ο Hamish Nicklin, επικεφαλής των εσόδων.
Την κίνηση του Guardian επιβράβευσε η βρετανική Greenpeace. "Αυτή είναι μία μεγαλειώδης απόφαση για τον πλανήτη ώστε να περιοριστούν οι βιομηχανίες που εξάγουν ορυκτά καύσιμα. Οι επιχειρήσεις πετρελαίου και φυσικού αερίου ανήκουν πλέον στην ίδια κατηγορία με εκείνες του καπνού που απειλούν την ευημερία όλων σε αυτόν τον πλανήτη", δήλωσε ο Mel Evans από την Greenpeace ζητώντας και από άλλα μέσα μαζικής ενημερώσεις να ακολουθήσουν το παράδειγμα του Guardian.
Διάβασε επίσης: #madamefigaro25: Πώς θα είναι ο κόσμος μας το 2045;