Αν τολμάτε, δείτε πόσο κοστίζει το μενού ανά άτομο, χωρίς τα ποτά. Τιμούλα;
Το να δειπνήσει κανείς σε ένα εστιατόριο με αστέρι/ αστέρια Michelin είναι αναμφισβήτητα μια εμπειρία που δύσκολα ξεχνά κανείς. Για τους περισσότερους είναι μια έξοδος που μπορεί να κάνουμε σε εξαιρετικές περιστάσεις γιορτάζοντας ένα σημαντικό για εμάς γεγονός, αφού το "σπορ" είναι κάπως ακριβό. Πόσο όμως ακριβό;
Αυτό το ερώτημα ερεύνησαν οι συντάκτες του Chef's Pencil ερεύνησε τα μενού 3.500 εστιατορίων ενός, δύο και τριών αστέρων για να καταρτίσει μια λίστα με τα πιο ακριβά εστιατόρια με αστέρια Michelin σύμφωνα με τις τιμές του 2024. Όλες οι τιμές είναι κατ' άτομο και γενικά δεν περιλαμβάνουν τα ποτά.
Το Τόκιο και η Νέα Υόρκη, όπως είναι αναμενόμενο, βρίσκονται προς την κορυφή της λίστας των ακριβότερων εστιατορίων με αστέρια Michelin, ενώ το Παρίσι, η Κοπεγχάγη και το Σαν Φρανσίσκο εμφανίζονται επίσης στην πρώτη δεκάδα.
Δείτε αυτό το top 10 παρακάτω και επισκεφθείτε το Chef's Pencil αν θέλετε να βρείτε την αναλυτική λίστα με τα ακριβότερα εστιατόρια σε κάθε χώρα.
1. Ginza Kitafuku, Tokyo, Japan ($2,130 USD)
2. Ultraviolet by Paul Pairet, Shanghai, China ($1,230 USD)
3. Caviar Russe, New York, USA ($975 USD)
4. Masa, New York, USA ($950 USD)
5. Azabu Kadowaki, Tokyo, Japan ($935 USD)
6. Quince, San Francisco, USA ($795 USD)
7. Alchemist, Copenhagen, Denmark ($760 USD)
8. Sazenka, Tokyo, Japan ($745 USD)
9. Guy Savoy, Paris, France ($715 USD)
10. Ginza Fukuju, Tokyo, Japan ($685 USD)