Έχεις και αυτήν την κεκτημένη ταχύτητα από τον πιο μουντό χειμώνα που θα θυμάσαι όσο ζεις.... Δεν σε βοηθούν και οι καταστάσεις: ανοιγοκλείνεις το κρύο και το ζεστό, αλλά ιδανική θερμοκρασία για να κάνεις ένα ντους της προκοπής δεν βρίσκεις.

Μετά σωριάζεσαι στον καναπέ, βράδυ αφού κοιμηθούν παιδιά, σκυλιά, όλοι, κι αναρωτιέσαι γιατί το αύριο δεν σε εξιτάρει. Γιατί η προσμονή του δεν κάνει τις ορμόνες σου να μαλλιοτραβιούνται έτσι, ώστε να βγεις εκεί έξω και να αρπάξεις την μέρα. Oh Captain! My captain! Αλλά αντίθετα, η αρνητική του αβεβαιότητα (του αύριο) σε μαρκάρει στενά, τόσο που θα το κάνεις το λάθος, θα ανατρέψεις τον αντίπαλο στη μεγάλη περιοχή και θα δώσει ο διαιτητής το πέναλτι.

Δεν είναι πάντως ευκολότερο να αντισταθείς στην άνοιξη. Η κυκλοθυμία της σε κουράζει, αλλά σε συναρπάζει την ίδια στιγμή: ζεστό-κρύο/πάνω- κάτω/ζενίθ-ναδίρ. Να βαρεθείς ούτε λόγος, δεν είναι της παρούσης. Άσ’ το για το καλοκαίρι. Να συμπλεύσεις; Να παίξεις το συναισθηματικό της παιχνίδι; Ευκολότερο, είναι σαν να παίζεις στην έδρα σου. Είσαι πια μετρ στα αιφνιδιαστικά περάσματα από την καψούρα στο χλιαρό φλερτ, από την υπερκοινωνικότητα στις 100 μέρες μοναξιάς, από την υπεραισιοδοξία στη δημιουργική ασάφεια της μίνι κατάθλιψης.

Η αλήθεια σου όμως άλλα λέει... Λέει ότι τώρα περισσότερο από ποτέ, αυτήν εδώ την άνοιξη, καίγεσαι να φύγεις για αλλού. Να πακετάρεις μόνο τα πιο πολύτιμα από τη μέχρι τώρα σου ζωή και να ξανοιχτείς για κάπου αλλού... Το πού θα σε βγάλει ο δρόμος, λίγη, πολύ λίγη σημασία έχει στην παρούσα φάση. Δεν σκέφτεσαι λογικά, σκέφτεσαι με βάση τα απωθημένα σου, τις ανεκπλήρωτες επιθυμίες σου, τους ευσεβείς σου πόθους. Και η τόση εκλογίκευση πού σε έβγαλε, τελικά; Οk, μπορείς να βγάλεις φορολογική ενημερότητα, αλλά μ’ αυτήν δεν μπορείς να αγοράσεις ούτε ένα όνειρο. Άχρηστο χαρτί για τόσο ουσιαστικό σκοπό.

Πρέπει, αυτή την άνοιξη, τα πράγματα να γίνουν λίγο πιο ερωτικά, αν θέλεις να τη βγάλεις καθαρή. Πρέπει οι εσωτερικές σου ερωτήσεις να είναι του τύπου: «Τι είναι αυτό που σε διεγείρει; Τι είναι αυτό που σε συγκινεί;» Ή αυτό: «Παγώνεις, όταν πρέπει να φλέγεσαι;» Ή κάτι σαν: «Πόσες φορές αντέχω να κάνω έρωτα σε μία βραδιά;» Όλα τα άλλα είναι επουσιώδη μπροστά στην επέλαση της άνοιξης. Υπάρχουν πτήσεις πολλές απόψε. Είναι ώρα να φύγεις.


Σχετικά άρθρα:
The Editor's Blog

Ιούλιος 2018

>