Το αδελφάκι του Ancho Mexican Grill μόλις άνοιξε στην Κηφισιά και ενθουσιάζει ξανά από την αρχή κάθε mexican food lover με τις γεύσεις, την ποιότητα και τις τιμές του
Καταρχάς πρέπει να ξεκαθαρίσω πως είμαι από τους μεγαλύτερους fan της μεξικανικής κουζίνας. Απλά λατρεύω το μεξικάνικο, το καλό μεξικάνικο όμως, μην μπερδευόμαστε! Δυστυχώς, το γεγονός πως τα καλά μεξικανικά εστιατόρια σε γενικές γραμμές είναι ακριβά –και όχι και τόσο πολλά σε αριθμό πλέον στην Αθήνα- πάντα με έκανε να σκέφτομαι διπλά πριν ξεκινήσω για δείπνο με μεξικανικές καταβολές. Επίσης να πω πως, όταν πρωτοάνοιξε το Ancho Mexican Grill στο Χαλάνδρι, ήμουν από τους πλέον επιφυλακτικούς, τύπου "καλά, μεξικάνικο fast food, μέσα στο κατεψυγμένο και το προπαρασκευασμένο θα είναι και αυτό".
Όταν όμως τελικά πήγα και δοκίμασα (και ενθουσιάστηκα –να τα λέμε και αυτά!), το έψαξα λίγο παραπάνω και έμαθα τα εξής:

-Όλα τα φαγητά, οι salsa, τα tortilla chips, η sour cream και το guacamole παρασκευάζονται καθημερινά επί τόπου στην κουζίνα του εστιατορίου και τίποτα εδώ δεν έρχεται έτοιμο.

-Ειδικά το guacamole φτιάχνεται από την αρχή κάθε 2-3 ώρες (και αν έχεις φάει ποτέ χθεσινό guacamole θα καταλάβεις –και θα εκτιμήσεις- αμέσως το γιατί!).

-Τα φαγητά της βιτρίνας ανανεώνονται το πολύ κάθε 3 ώρες, ώστε να παραμένουν πάντα φρέσκα.

-Στο μαγαζί δεν υπάρχει φούρνος μικροκυμάτων ή καταψύκτης και αυτό είναι ενδεικτικό της φιλοσοφίας του Ancho.
-Για την παρασκευή́ των περισσότερων συνταγών τα παιδιά στην κουζίνα χρησιμοποιούν αυθεντικές μεξικανικές πιπεριές (chipotle, ancho, habanero, de arbol, morita), ενώ όλα τα κρέατα προέρχονται από ζώα μεγαλωμένα με φυτικές τροφές χωρίς ορμόνες.

-Οι vegan και vegetarian επιλογές περιλαμβάνουν μεταξύ των άλλων και tofu από βιολογική, μη γενετικά τροποποιημένη σόγια, καθώς και βιολογικά μαύρα φασόλια, ενώ εδώ βρίσκεις και gluten-free burritos και άλλα προϊόντα χωρίς γλουτένη, όπως tacos και tostaditos, για να μην μείνει κανείς με το παράπονο.

-Τέλος –και επίσης ενδεικτικό της φιλοσοφίας των εστιατορίων- τα σκεύη μίας χρήσεως που χρησιμοποιούνται εδώ είναι πλήρως βιοδιασπώμενα και παράγονται από φυσικό ζαχαροκάλαμο.

Και αφού σας είπα όλα αυτά που έμαθα και εκτίμησα, να σας πω τώρα πως το Ancho της Κηφισιάς είναι και πιο ωραίο από αυτό του Χαλανδρίου. Με τις πολύχρωμες καρέκλες, το ξύλο, τους ζωγραφιστούς τοίχους, τους καναπέδες και τις cozy γωνιές του σε "κρατάει" (ας μου επιτραπεί ο όρος) περισσότερη ώρα από το μεγαλύτερο αδελφάκι του. Γενικά, ενώ διατηρεί όλο το mexican street food κλίμα που μας έκανε να το αγαπήσουμε, είναι λίγο πιο "εστιατόριο", όπου μπορείς να "αράξεις" πιο πολλή ώρα, απολαμβάνοντας όλες τις αγαπημένες γεύσεις μαζί με την τέλεια frozen μαργαρίτα σου. Αξίζει να δοκιμάσεις και τις νέες αφίξεις όπως τη Horchata, ένα γαλακτώδες ποτό με ρύζι και κανέλα, που μοιάζει λίγο με ρυζόγαλο που πίνεται.
Γενικά νομίζω πως αυτό που πρέπει να ειπωθεί οπωσδήποτε για το Ancho είναι πως κάνει το ποιοτικό μεξικανικό street food προσιτό και εύκολο για περισσότερο κόσμο, χωρίς να κοροϊδεύει ή να προσποιείται πως είναι κάτι που δεν είναι. Είναι "τίμιο" και αυτό μας αρέσει.
Ancho Mexican Grill
Γυφτοπούλου Γρηγορίου 9 & Κολοκοτρώνη, Χαλάνδρι, τηλ. 210 6801097
Κασσαβέτη 9, Κηφισιά, τηλ. 21 1183 1882
www.ancho.gr