Το classy εστιατόριο Brown’s του Divani Caravel φέρνει τα Χριστούγεννα νωρίτερα με ένα ειδικό εορταστικό X-mas menu.
* Tidbit : a small piece of food
: a small piece of news or interesting information
Ας είμαστε ειλικρινείς, με το που μπαίνει ο Δεκέμβριος – για να μην πούμε και νωρίτερα- όλοι μπαίνουμε ξεκάθαρα σε x-mas mood και αναζητάμε κάθε ευκαιρία για να νιώσουμε την αύρα των Χριστουγέννων. Οι βόλτες στο κέντρο της Αθήνας με τα στολισμένα μαγαζιά και τα φωτάκια στους δρόμους δίνουν και παίρνουν και η έξοδος για φαγητό ολοκληρώνει την όμορφη εμπειρία.

Ακριβώς σε αυτό το κλίμα το διαχρονικά classy Brown’s Bar Restaurant στο ισόγειο του Divani Caravel ετοίμασε ένα απόλυτα εορταστικό μενού που θα τρέχει όλο το μήνα, για να παρατείνει τη χριστουγεννιάτικη χαρά μας και να μας δώσει μικρές αφορμές να ντυθούμε όμορφα, να ανεβάσουμε τη διάθεσή μας και να απολαύσουμε εξαιρετικά πιάτα όχι μόνο τις παραμονές και τις αυστηρά εορταστικές μέρες, αλλά κάθε μέρα. Κάτω από τους επιβλητικούς πολυελαίους και μέσα στη χριστουγεννιάτικη ατμόσφαιρα λοιπόν καθόμαστε δίπλα στο άλλο μας μισό, τους φίλους μας ή την οικογένειά μας και δοκιμάζουμε πιάτα με μεσογειακή βάση αλλά και σαφείς διεθνείς πινελιές, που πέρα από την υπέροχη εικόνα και το ευφάνταστο στήσιμο (η ανάρτηση πιάτων στα social media είναι must εδώ) είναι νόστιμα και καθόλου δεν δίνουν την αίσθηση της "υπερπροσπάθειας" που συχνά συναντούμε σε ξενοδοχειακές κουζίνες.

Το X-mas Dedicated Menu περιλαμβάνει 4 ορεκτικά, 4 κυρίως πιάτα και 3 γλυκά, που λίγο ή πολύ καλύπτουν όλα τα γούστα. Από τα ορεκτικά το bisque αστακού έχει ιδανική smooth υφή και ειδικά τις κρύες μέρες σε κάνει να αισθάνεσαι πως η ισορροπημένα "τοματένια" θερμαντική γεύση του δεν θες να τελειώσει, ενώ η σαλάτα με τις βιολογικές φακές, τα μούρα, τα τέλεια μελωμένα πανσετάκια και τα τυρένια κρουτόν δένει τέλεια με τη βινεγκρέτ ροδιού (Χριστούγεννα χωρίς ρόδι δεν γίνεται) και απελευθερώνει μία φρέσκια έκρηξη γεμάτη γεύση σε κάθε μπουκιά.

Από τα κυρίως εγώ δοκίμασα την ταλιάτα black angus με πουρέ σελινόριζας, λαχανικά ατμού, μοτσαρέλλα με τρούφα και σος πόρτο (αν και το φιλέτο τόνου σε κρούστα πορτοκαλιού με έβαλε σε μεγάλα γευστικά διλήμματα) και έχω να πω πως –πέρα πως το πιάτο είναι για φωτογραφία- μου άφησε τις καλύτερες εντυπώσεις και σε ψήσιμο (αυτό που πρέπει να τα τρώμε όλα εντελώς ωμά πια, με ξεπερνάει), που ήταν τόσο όσο πρέπει ψημένο ώστε να κρατά τους χυμούς του, και σε ποικιλία υφής που έδινε ευχάριστες εναλλαγές.

Στα γλυκά δεν ήμουν εγκρατής και τα δοκίμασα όλα με μεγάλο νικητή το μακαρόν με κρέμα κάστανου και σος πορτοκάλι, που πιο εορταστικό δεν γίνεται!



Μην ξεχάσεις να αναζητήσεις τις εορταστικές προσφορές διαμονής και να μάθεις για τα ρεβεγιόν που οργανώνουν σε όλα τα ξενοδοχεία του ομίλου Divani στην Αττική αλλά και εκτός.