Το Nikkei στο Κολωνάκι διανύει τη δεύτερη χρονιά του και είναι καλύτερο από ποτέ.
* Tidbit : a small piece of food
: a small piece of news or interesting information

It’s official, το Κολωνάκι διανύει την καλύτερη φάση του μετά από καιρό, με εξαιρετικές αφίξεις τόσο στον τομέα του φαγητού όσο και του ποτού. Το Nikkei, τέκνο των ειδημόνων του είδους Γιώργου Μελισσάρη και Γιάννη Μωράκη, διανύει φέτος τη δεύτερη χρονιά του και συνδυάζει και το φαγητό και το ποτό με μεγάλη επιτυχία, καθώς το φιλόξενο μπαρ του σε προδιαθέτει εύκολα για ένα από τα ιδιαίτερα κοκτέιλ με την υπογραφή του Σπύρου Κερκύρα (Bar Solutions) σε εκτέλεση της πραγματικά one of a kind Μαίρης Ταλαιπώρου, αν και φυσικά στο τέλος θα γευτείς σίγουρα κάποιο από τα εντυπωσιακά πιάτα που θα περνάνε από μπροστά σου.


Στην κουζίνα ο ταλαντούχος Θάνος Στασινός δίνει ρέστα, καθώς φέτος το μενού πραγματικά βρίσκεται στο ζενίθ του. Η κατεύθυνση της κουζίνας παραμένει φυσικά Περουβιανο-Ιαπωνική με υλικά που κλείνουν δημιουργικά το μάτι και στην ελληνική γαστρονομική σκηνή, φέτος όμως η εξέλιξη είναι ραγδαία και οι foodies της πόλης το εκτιμούν ιδιαίτερα, γεμίζοντας τον ζεστό και exotic χώρο κάθε μέρα της εβδομάδας.

Με αρχή του τη μικρότερη δυνατή επέμβαση στη φύση των πρώτων υλών, τη δημιουργική λιτότητα και φυσικά τα υψηλά στάνταρ από άποψη τεχνικής ο Θάνος Στασινός παρουσιάζει ceviche που δεν θες να τελειώσουν, όπως το υψηλών απαιτήσεων Ceviche γαρίδας με shitake, σόγια και aji limo, αλλά και το Ceviche λαβράκι με leche de tigre και μάνγκo, ενώ στην ίδια κατηγορία το Tiradito μπαρμπούνι έρχεται σε ιδανικό επίπεδο οξύτητας.


Στη συνέχεια τα Alternative bans με χοιρομέρι είναι νοστιμότατα, όπως και τα Χτένια σωτέ με αβοκάντο, wasabi, shitake και sesame kimchi που ισορροπούν τέλεια τα υλικά μεταξύ τους και το αποτέλεσμα είναι απίστευτα γευστικό.
Στα κυρίως ξεχωρίσαμε την Καπνιστή πάπια σχάρας με truffle miso sauce και το Λαυράκι Χιλής με kimchi και ginger, ενώ για τους meat lovers το Short rib από black Angus είναι ιδανικό πιάτο. Προσωπικά θέλω να κάνω μία αναφορά και στα ίδια τα πιάτα, ως σκεύη, καθώς ταιριάζουν τέλεια με το εξωτικό σκηνικό και κάνουν την όλη εμπειρία ακόμη πιο αυθεντική.
Nikkei, Λεβέντη 3, Κολωνάκι, τηλ. 210 – 7239366