Το εστιατόριο με το έξυπνο όνομα (CTC=σίτιση) και την υπέροχη κουζίνα κλείνει τα δύο και το γιορτάζει με ένα pop up restaurant project που θα συζητηθεί.
* Tidbit : a small piece of food
: a small piece of news or interesting information
Το εστιατόριο CTC γιορτάζει τα δύο χρόνια παρουσίας του στο γατης Αθήνας και στις 24 Απριλίου (σε λιγότερο από ένα μήνα δηλαδή) στήνει ένα pop up restaurant "εντός των τειχών του" που υπόσχεται να προσφέρει σε όλους τους foodies-λάτρεις της σύγχρονης ελληνικής γαστρονομίας μεγάλες συγκινήσεις.
Το project ονομάζεται "Η Μελωδία των 5" και περιλαμβάνει 5 νέους και καταξιωμένους Έλληνες σεφ, 10 χέρια και 10 πιάτα. Πέντε σεφ λοιπόν, συμπεριλαμβανομένου του Αλέξανδρου Τσιοτίνη chef και συνιδιοκτήτη του CTC, δίνουν ραντεβού στο minimal εστιατόριο των Ιλισίων και ενώνουν το πάθος τους και την αγάπη τους για το φαγητό, σε μια βραδιά που στοχεύει να μας οδηγήσει στην πεμπτουσία της μαγειρικής τέχνης.

Η επιλογή του αριθμού 5 δεν είναι τυχαία, αφού συμβολίζει –μεταξύ άλλων- και τις "5 λέξεις που συνοδεύουν πάντοτε τη ζωή κάθε μάγειρα: περιέργεια, ελευθερία, αλλαγή, πρόοδο και πάθος", όπως δηλώνει ο σεφ Αλέξανδρος Τσιοτίνης, και συνεχίζει "Το CTC θ’ αποδείξει έμπρακτα πώς η ελληνική γαστρονομία κτίστηκε στο ΠΡΙΝ, γαλουχήθηκε στο ΝΥΝ, αλλά ετοιμάζεται ν’ αποδείξει πως ανήκει στο ΜΕΛΛΟΝ".
Οι κρατήσεις έχουν ξεκινήσει!
(Ουμπλιανής 14 & Διοχάρους 27, Αθήνα, 210.7228812, ctc-restaurant.com)
Οι πέντε σεφ που θα συμμετέχουν είναι:

Γιώργος Παπαζαχαρίας: Είναι ο σεφ πίσω από τους μεγαλύτερους σεφ αφού δουλεύει τα τελευταία χρόνια στην ερευνητική ομάδα των καλύτερων εστιατορίων στον κόσμο όπως το Quique dacosta , το Maeemo, αλλά και το L’ air du Temp
Θάνος Φέσκος: Ο Assistant Head Chef του εστιατορίου Geranium, βραβευμένο με 3 αστέρια "Michelin” στην Κοπεγχάγη
Νίκος Μπίλης: Ξεκίνησε ως RnD Chef του Έκτορα Μποτρίνι & αναπόσπαστο κομμάτι των εστιατορίων του σε Αθήνα και Κέρκυρα. Κατέχει τον τίτλο του Chef De Cuisine στο βραβευμένο με Αστέρι Michelin Botrinis
Γιώργος Κατάρας: Έφτασε να διακριθεί ανάμεσα στους καλύτερους νέους μάγειρες του κόσμου για το 2016 ενώ πέρασε το δύσκολο ημιτελικό εκπροσωπώντας την Αγγλία και την Ιρλανδία. Εργάζεται στο Fera at Claridge’s.
Αλέξανδρος Τσιοτίνης: Με βιογραφικό ταξιδιώτη κ αυτός με πέρασμα από Γαλλία, Βέλγιο, Δανία και Κίνα άφησε τη βαλίτσα του πριν 2 χρόνια στην Ελλάδα και έκτοτε οδηγεί το δικό του εστιατόριο εκεί που ονειρεύεται αυτός να το πάει, στην κορυφή!