Δύο καταξιωμένοι και ανατρεπτικοί σεφ ανοίγουν νέα εστιατόρια και εμείς βρίσκουμε καινούρια αγαπημένα –και ψαγμένα- γευστικά στέκια!
Η Αθήνα εμπλουτίζεται διαρκώς με νέα γαστρονομικά στέκια και εμείς χαιρόμαστε διπλά όταν στην κουζίνα βρίσκονται γνωστά ονόματα της μαγειρικής σκηνής, που δημιουργούν νέα concepts και λαχταριστά πιάτα.
La Bodega Roja

Όταν ο Δημήτρης Κατριβέσης δηλώνει ότι έχει νέα, κατά κανόνα αυτά είναι εξαιρετικά νόστιμα και πολύ ιντριγκαδόρικα. Το νέο project του πολυσχιδούς και εκρηκτικού σεφ βρίσκεται στη Γλυφάδα και είναι αποτέλεσμα της συνέργειας τού με τη Χριστίνα και τον Δημήτρη Παππά, που επίσης έχουν ιστορία στις εξωτικές γεύσεις (βλ. Hama κλπ).

Το νέο εστιατόριο σερβίρει μεξικανικό-αργεντίνικο φαγητό σε ρυθμούς street free style –άλλωστε τίποτα λιγότερο δεν θα μπορούσαμε να περιμένουμε από τον Δημήτρη, που δεν αγαπά σε καμία περίπτωση τα formal και τα στημένα. "Το φαγητό είναι βασισμένο σε δυο αρχαίες κουζίνες Yucatán Maya Mexican και Αργεντίνικου στυλ BBQ", εξηγεί σεφ-γκουρού της κουζίνας της λατινικής Αμερικής. Μόνο τα καλύτερης ποιότητας υλικά μπαίνουν στην κουζίνα, το κρέας ψήνεται σε Josper και η πρώτη ύλη στα χέρια του Δημήτρη μετατρέπεται σε πιάτα που δεν θες να τελειώσουν, όπως το Aquachile (μεξικανικό σεβίτσε), τα χειροποίητα τάκος, το Bife Ancho (Λεπτό wagyu σκερτ, μεσκάλ, σάλτσα ματσαμαντέλες), τα Anticuchos και τα Churrascos (σουβλάκια περουβιανά ή αργεντίνικα).

Το μενού έχει πολλά ακόμη και ενδιαφέροντα και ο σεφ παίζει με τον καπνό, τη σοκολάτα, τις μεξικανικές πιπεριές και πολλά ακόμη στοιχεία για να δημιουργήσει μία κουζίνα που θα λατρέψουμε χωρίς αμφιβολία. Άλλωστε ο Δημήτρης ανήκει στους σεφ που δεν ακολουθούν, αλλά δημιουργούν τις τάσεις στη χώρα μας.
Info: Αρτέμιδος 3, Γλυφάδα, τηλ. 2108941507
Food Mafia meat, burgers & buns
Το Food Mafia ήταν στα νότια και για εμάς τους κατοίκους των βορείων ήταν μεγάλος ο καημός. Μετά ο Ηλίας Σκουλάς έκανε ένα πέρασμα από το κέντρο, εντάξει παρηγορηθήκαμε λίγο. Τώρα μετακόμισε στα βόρεια και η χαρά μας δεν περιγράφεται. Το Food Mafia meat, burgers & buns στη Νέα Ερυθραία (βρίσκεται εκεί που ήταν το Dirty Burger) είναι το τέκνο της συνεργασίας του πληθωρικού σεφ Ηλία Σκουλά και της Εργίνας Βεντούρη με τη δημιουργική ομάδα του Γιάννη Μωράκη και του Δήμου Στασινόπουλου. Η κουζίνα πρεσβεύει ένα πιο "εστιατορικό” street food και έχει επιρροές από την παγκόσμια comfort γαστρονομική σκηνή και πιάτα από τις ΗΠΑ, την Ασία, τη Λατινική Αμερική, αλλά και τη Νότια Ιταλία και την Ελλάδα.
Όπως λέει και το όνομά του ασχολείται κυρίως με το κρέας και τα burger του είναι to-die-for, ενώ εδώ βρίσκουμε τα –πολύ δημοφιλή πια- ψωμάκια bao σε αναπάντεχους συνδυασμούς, όπως με καρπούζι confit και duck nuggets. Τα κρέατα ψήνονται σε Josper και η ορθάνοιχτη κουζίνα δεν έχει μυστικά από τους θαμώνες. Εδώ υπάρχει και χώρος για private dining με το πολύ ενδιαφέρον όνομα "the Jungle Room”, στο οποίο μπορεί κανείς να δειπνήσει, χωρίς κάποια έξτρα χρέωση, φτάνει να προλάβει να το κλείσει (μιλάμε για δημοκρατία στο dining όχι αστεία!).
Από τα πιάτα ξεχωρίζει χωρίς δεύτερη σκέψη το " THE BURGER / 2017 Mushroom Melt Edition”, που είναι το γνωστό burger του Food Mafia σε μια παραλλαγή του σεφ, ώστε να θυμίζει το αντίστοιχο αγαπημένο burger των αλησμόνητων Wendy’s που τόσο μας έχει λείψει. Φυσικά εύσημα παίρνουν και τα τάκος, ενώ πολλοί προβλέπεται να αγαπήσουν την κατηγορία "Steak & Fries” με πιάτα όπως το γεμιστό με άγρια μανιτάρια καπόνι ψημένο στη χόβολη του ξυλόφουρνου.
Info: Λ. Κηφισίας και Χαριλάου Τρικούπη 6, τηλ. 210.623 3600 και 6972882235
* Tidbit : a small piece of food
: a small piece of news or interesting information