Ο Γιάννης Πετρής, Master Trainer του Jack Daniel's, μοιράζεται μαζί μας μυστικά και συνταγές για homemade καλοκαιρινά cocktails.
Ο Γιάννης Πέτρος Πετρής είναι δεύτερης γενιάς bartender και έχει περάσει από μεγάλα cocktail schools στο Λονδίνο και το Τόκιο, ενώ έχει συμμετάσχει σε σεμινάρια και σε διεθνείς διαγωνισμούς bartending από το Βερολίνο και το Παρίσι μέχρι την Κούβα και τη Φιλανδία. Αυτή τη στιγμή είναι ο επίσημος master trainer του Jack Daniel’s, ο υπεύθυνος για τη λίστα cocktail του βραβευμένου με δύο αστέρια Michelin εστιατορίου Funky Gourmet και μοιράζει το χρόνο του μεταξύ Λονδίνου και Αθήνας. Τον βρήκαμε λοιπόν και του ζητήσαμε να μας δώσει συνταγές και συμβουλές για εύκολα cocktails στο σπίτι, ώστε να εντυπωσιάζεις σαν επαγγελματίας την παρέα σου ή να διοργανώσεις το τέλειο αυγουστιάτικο cocktail party!

Do It Like A Pro
-3 tips για τέλεια cocktail στο σπίτι
α) καλό πάγο (όχι από βενζινάδικο!!), αλλά από εταιρεία που κάνει διανομές πάγου και πρέπει να υπολογίζουμε περίπου 1 κιλό πάγο για 2 καλεσμένους
β) ποιοτικά ποτά και ανάλογα με την εποχή επιλέγουμε και τα ανάλογα cocktails
γ) Κανάτες/Καράφες για να κάνουμε 5-6 cocktails μέσα σε αυτές για self service των καλεσμένων.
Φυσικά δεν ξεχνάμε ποτήρια, χυμούς (φυσικούς κατά προτίμηση) και αναψυκτικά!
-Βασικά εργαλεία για home made cocktails
Shaker
Κουτάλι μπαρ
Cooler πάγου
Ανοιχτήρι
Τσιμπίδα πάγου
Στύφτης λεμονιού
Μεζούρα των 50ml και 30ml (αυτή που είναι σαν κλεψύδρα)
Και όσα αναφέραμε παραπάνω φυσικά!
-Cocktails for Later
Μπορούμε να φτιάξουμε ποτά σε κανάτες, 1 ώρα πριν έρθουν οι καλεσμένοι μας, να τις βάλουμε στο ψυγείο χωρίς πάγο και μόλις έρθουν προσθέτουμε πάγο και αναψυκτικά.
3 Συνταγές για Δροσερά Cocktails στο Μπαλκόνι

Lynchburg Lemonade (ιδανικά πριν το φαγητό)
Συστατικά
40ml Jack Daniel’s No7
30ml Triple Sec
20ml φρέσκος χυμός λεμόνι
20ml σιρόπι ζάχαρης
Sprite
1 φέτα lime για γαρνιτούρα
Προτεινόμενο σερβίρισμα σε γυάλινο mug
Προετοιμασία
Σε γυάλινο mug που το έχουμε γεμίσει με πάγο προσθέτουμε όλα τα υλικά. Στη συνέχεια ανακατεύουμε πολύ καλά και απογεμίζουμε με Sprite. Διακοσμούμε μια φέτα lime.

Jack Honey Ginger Ale (ιδανικά μετά το φαγητό)
Συστατικά
50ml Jack Daniel’s Honey
120ml Schweppes Ginger ale
1 φέτα πορτοκάλι για γαρνιτούρα
Προτεινόμενο σερβίρισμα σε highball glass
Προετοιμασία
Σε ένα ποτήρι highball τοποθετούμε πάγο μέχρι επάνω. Προσθέτουμε το Jack Daniel’s Honey και στη συνέχεια τα υπόλοιπα υλικά. Ανακατεύουμε καλά και σερβίρουμε. Διακοσμούμε με μια φέτα πορτοκαλί.

Jack Julep (ιδανικό για μία ρομαντική βραδιά)
Συστατικά
50ml Jack Daniel’s No7
5-6 φύλλα δυόσμου
Aromatic bitters ή bitter της προτίμησης σας
20ml φρέσκος χυμός lime
10ml σιρόπι ζάχαρης
Φρέσκα φύλλα δυόσμου και ένα κεράσι για γαρνιτούρα
Προτεινόμενο σερβίρισμα σε μεταλλικό ποτήρι (julep cup)
Προετοιμασία
Σε ένα μεταλλικό ποτήρι julep cup βάζουμε τα φύλλα δυόσμου και συμπιέζουμε ελαφρά με το κουτάλι του μπαρ, για να ελευθερωθεί το άρωμα του βοτάνου. Προσθέτουμε στη συνέχεια τα υπόλοιπα υλικά και τέλος άφθονο τριμμένο πάγο. Διακοσμούμε στο τελείωμα με φρέσκα φύλλα δυόσμου και ένα κεράσι. Aν θέλουμε προσθέτουμε και σόδα για να είναι δροσερό και ελαφρύ!
Photo credits: George Adamos
* Tidbit : a small piece of food
: a small piece of news or interesting information