September 2025
X

Full Moon Dinner by MF

Κέφι, το ελληνικό! | Πώς το #FullMoonDinnerbyMF μετατράπηκε σε ξέφρενο πάρτι

Κέφι, το ελληνικό! | Πώς το #FullMoonDinnerbyMF μετατράπηκε σε ξέφρενο πάρτι

Full Moon Dinner by Madame Figaro | Τα highlights ενός δείπνου που γιόρτασε την πανσέληνο του Ιουλίου

Full Moon Dinner by Madame Figaro | Τα highlights ενός δείπνου που γιόρτασε την πανσέληνο του Ιουλίου

S.Pellegrino και Acqua Panna | Iταλική φινέτσα και δροσιά στο Full Moon Dinner της Madame Figaro

S.Pellegrino και Acqua Panna | Iταλική φινέτσα και δροσιά στο Full Moon Dinner της Madame Figaro

FullMoonDinnerbyMF | Μία βραδιά στην Αθηναϊκή Ριβιέρα υπό το φως της πανσελήνου και άρωμα Προβηγκίας με το αγαπημένο μας Rose de Provence Minuty

FullMoonDinnerbyMF | Μία βραδιά στην Αθηναϊκή Ριβιέρα υπό το φως της πανσελήνου και άρωμα Προβηγκίας με το αγαπημένο μας Rose de Provence Minuty

Full Moon Dinner by MF | Η τέχνη του να ζεις το κάθε λεπτό με ξεχωριστό στιλ από την Breitling

Full Moon Dinner by MF | Η τέχνη του να ζεις το κάθε λεπτό με ξεχωριστό στιλ από την Breitling

A night at the Riviera | Το Ploom έφερε την premium εμπειρία του στο Madame Figaro Dinner στο Barbarossa

A night at the Riviera | Το Ploom έφερε την premium εμπειρία του στο Madame Figaro Dinner στο Barbarossa

Full Moon Dinner by MF | Η Χριστίνα Κοντοβά με χρυσή maxi φούστα και flat σανδάλια

Full Moon Dinner by MF | Η Χριστίνα Κοντοβά με χρυσή maxi φούστα και flat σανδάλια

Full Moon Dinner by MF | Ποιοι παραβρέθηκαν στο δείπνο του Madame Figaro

Full Moon Dinner by MF | Ποιοι παραβρέθηκαν στο δείπνο του Madame Figaro

Full Moon Dinner by MF | Η Μελίνα Κόντη με bias cut φόρεμα στο χρώμα του καλοκαιριού

Full Moon Dinner by MF | Η Μελίνα Κόντη με bias cut φόρεμα στο χρώμα του καλοκαιριού

Full Moon Dinner by MF | Η Τόνια Σωτηροπούλου φόρεσε το must have φόρεμα του καλοκαιριού

Full Moon Dinner by MF | Η Τόνια Σωτηροπούλου φόρεσε το must have φόρεμα του καλοκαιριού

Mf Blogs

#Tidbits *: Think Pink

#Tidbits *: Think Pink

To ροζέ κρασί είναι σαφέστατα τάση και το Κτήμα Κυρ-Γιάννη κυκλοφόρησε πρόσφατα ένα ροζέ κρασί με γαλλική φινέτσα και ελληνική ταυτότητα.

Μία από τις ισχυρότερες τάσεις τα τελευταία χρόνια στο χώρο του κρασιού είναι τα ροζέ κρασιά, που αναβαθμίζονται διαρκώς και κερδίζουν όλο και περισσότερο μία θέση στην καρδιά των οινόφιλων. Φυσικά η χώρα μας δεν θα μπορούσε να μείνει πίσω στις εξελίξεις και το "L’ Esprit du Lac", ή αλλιώς "Το Πνεύμα της Λίμνης", είναι η απτή απόδειξη πως οι Έλληνες παραγωγοί δεν μένουν αμέτοχοι στις παγκόσμιες εξελίξεις.

l' esprit du lac

 

Το κομψό και φινετσάτο "L’ Esprit du Lac"  λοιπόν είναι το νέο ροζέ κρασί του Κτήματος Κυρ-Γιάννη, που κυκλοφόρησε μέσα στο καλοκαίρι στην Ελληνική αγορά στη σοδειά του 2016.  Το όνομά του παραπέμπει στις λίμνες του Αμυνταίου, την περιοχή προέλευσης του κρασιού. Οι τέσσερις λίμνες του οροπεδίου είναι ιδιαίτερα σημαντικές για την αμπελουργία, καθώς η παρουσία τους εξισορροπεί τις ακραίες θερμοκρασίες της περιοχής.

l esprit du lac

Για τη δημιουργία του χρησιμοποιήθηκαν αποκλειστικά σταφύλια της ποικιλίας Ξινόμαυρο από κλήματα άνω των 30 ετών από την αμπελουργική ζώνη του Αγίου Παντελεήμονα Αμυνταίου. Η παραγωγή του γίνεται κυρίως με αφαίμαξη των σταφυλιών που προορίζονται για την "Καλή Ρίζα", το ξινόμαυρο του Κτήματος Κυρ-Γιάννη από παλιά κλήματα Αμυνταίου. Το "Πνεύμα" εντάσσει στην κατηγορία των ανοιχτόχρωμων ροζέ κρασιών το δυναμικό πνεύμα του Ξινόμαυρου και δημιουργεί ένα ενδιαφέρον αποτέλεσμα. Το χρώμα του είναι ζωντανό ροζ προς σομόν. Στη μύτη κυριαρχούν τα άνθη και τα λευκόσαρκα φρούτα. Το δροσιστικό στόμα ακολουθεί αρωματικά, προσθέτοντας νότες από φράουλα και ώριμη φυτικότητα μανιταριών και φύλλων ντομάτας. Η επίγευση έχει διάρκεια. Αποτελεί ιδανική πρόταση ιδίως το καλοκαίρι και θα κυκλοφορεί σε περιορισμένο αριθμό φιαλών κάθε χρόνο. Ταιριάζει πολύ όμορφα και με κρέας και με ψάρι.

l esprit du lac

"Είμαι ιδιαίτερα χαρούμενος για το νέο μας ροζέ "L’Esprit du Lac”. Διαλέξαμε ένα γαλλικό όνομα, με μια δόση χιούμορ, τονίζοντας την κομψότητα του κρασιού, την προέλευσή του και τις αισθήσεις που συνδέονται με την απόλαυσή του στις εποχές που καταναλώνεται, την άνοιξη και βέβαια το καλοκαίρι.", δήλωσε ο Στέλλιος Μπουτάρης, Οινοποιός και Διευθύνων Σύμβουλος της Κυρ-Γιάννη. "Η κατηγορία των ροζέ κρασιών είναι σε σταθερή άνοδο τα τελευταία χρόνια. Με βάση το Ξινόμαυρο στο Αμύνταιο, τη μόνη ΠΟΠ ζώνη για ροζέ στην Ελλάδα, η Κυρ-Γιάννη είναι σε θέση να προσφέρει στους φίλους του Κτήματος εξαιρετικές, ποιοτικές προτάσεις για κάθε περίσταση". 

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε τη σελίδα www.kiryianni.gr

* Tidbit : a small piece of food

              : a small piece of news or interesting information

BEST OF NETWORK