Εποχικές πρώτες ύλες και healthy προσανατολισμό θα συναντήσεις στο νέο μενού του εστιατορίου St’ Astra με την υπογραφή του Κώστα Τσίγκα.
Το εστιατόριο στο rooftop του Radisson Blu Park Hotel Athens έχει χαλαρωτική ατμόσφαιρα, πολύ θετικό feeling, υπέροχη θέα και σε ανεβάζει "στα άστρα" κυριολεκτικά και μεταφορικά, χάρη στο "έναστρο" ουρανό του. Εκεί λοιπόν στα όμορφα στρωμένα τραπέζια και στους lounge καναπέδες, κάτω από την οροφή με τα φωτάκια-αστεράκια, το γυάλινο θόλο και με την Ακρόπολη και το Λυκαβηττό σε πρώτο πλάνο απολαμβάνεις ένα εντελώς νέο και πολύ ενδιαφέρον μενού με την υπογραφή του γνωστού σεφ Κώστα Τσίγκα.

Ο νέος άνεμος που πνέει στην κουζίνα είναι σαφής και ξεκάθαρος, αφού το μενού άλλαξε τελείως χαρακτήρα και κινείται σε μία healthy οδό, βασισμένη σε εποχικές και οργανικές πρώτες ύλες, με επαρκείς δόσεις superfood λογικής υλικών και νοστιμιά σε κάθε μπουκιά. Άλλωστε η φιλοσοφία του σεφ Κώστα Τσίγκα συνοψίζεται στο motto "Cooked Freshness”, την οποία και υπηρετεί πιστά, όπως άλλωστε και ο chef de cuisine Δημήτρης Κανταράκης, χωρίς λοξοδρομήσεις και γευστικά αδιέξοδα στο εστιατόριο με την υπέροχη θέα και την άκρως cozy ατμόσφαιρα.

Ο κατάλογος περιλαμβάνει αρκετά θαλασσοκεντρικά πιάτα, χωρίς να στερείται επιλογών σε κρέας, αλλά παίρνεις αμέσως το μήνυμα πως αυτό που παίζει πρώτο ρόλο εδώ είναι η φρεσκάδα της πρώτης ύλης. Μία φρεσκάδα που πέρα από την γεύση, σου μιλάει και με την εικόνα της, αφού αντικατοπτρίζεται στη σύνθεση και την εικόνα του κάθε πιάτου. Χαρακτηριστικό παράδειγμα μεταξύ άλλων ο Φρέσκος Σολομός με αβοκάντο, ανάμεικτα λαχανικά, βιολογική κινόα, σόγια, λάιμ και miso, που, εκτός από ένα health-oriented και boosting πιάτο, σε κέρδιζε απευθείας με τη φρεσκάδα και τη δροσιά του, τόσο στο στόμα όσο και στο μάτι.

Τα Χτένια με Jamon και μανιτάρια πορτσίνι, ένα πιάτο που μπλέκει έξυπνα τη γη με τη θάλασσα και αφήνει μία ωραία γευστική ανάμνηση, αλλά και ο Σολομός Crudo με σαγκουίνι, σαφράν και καυτερή πιπεριά, ένα πιάτο με όμορφες εντάσεις, ανήκουν στα must-taste και δίνουν με σαφήνεια το τέμπο του νέου μενού.

Ο μαριναρισμένος σε miso Φρέσκος Τόνος, που κάθεται περίτρανα πάνω σε μία πεντανόστιμη πράσινη σος από γλυκά μπιζέλια και στολίζεται όμορφα με ψητά καρότα, και το Short Rib Στιφάδο με ολόκληρα κρεμμυδάκια και romanesco, που εντυπωσιάζει με την πληθωρικότητά του, ξεχωρίζουν μεταξύ των κυρίως πιάτων, ενώ η Pavlova με κρέμα γιαούρτι, φρέσκα μούρα, σιρόπι από χαμομήλι και λεβάντα και το γαλακτομπούρεκο με σιρόπι εσπεριδοειδών και yuzu σε βάζουν σε μεγάλα διλήμματα στο τέλος της βραδιάς. Το δωρεάν parking εντός του ξενοδοχείου είναι κάτι που θεωρώ σημαντικό να αναφέρεται, καθώς σε βγάζει από μεγάλους μπελάδες αναζήτησης θέσης σε μία busy περιοχή.
Info: Radisson Blu Park Hotel Athens, Λ. Αλεξάνδρας 10 , Αθήνα, 210-8894500, www.rbathenspark.com.
* Tidbit : a small piece of food
: a small piece of news or interesting information