Κάθε Παρασκευή και Σάββατο δίνουμε ραντεβού στο Myhtos by Divani για fun βραδιές, μοναδικά cocktails, εξαιρετικό sushi και υπέροχες γεύσεις
Είναι αλήθεια πως όσο ο χειμώνας προχωρά, τόσο τα νότια προάστια απομακρύνονται λίγο από το μυαλό μας ως βραδινός προορισμός, τουλάχιστον για όσους από εμάς μένουν από κέντρο και πάνω. Γι’ αυτό και ακριβώς οφείλω να ομολογήσω πως ήμουν λίγο σκεπτική, όταν έδινα ραντεβού με τη φιλενάδα μου -από τα βόρεια που μένουμε- για να κατεβούμε Βουλιαγμένη και να μάθουμε τι ακριβώς σημαίνει στην πράξη ο όρος "Winter Weekends" στο Mythos by Divani, το στο μυαλό μου πανέμορφο μεν καλοκαιρινό δε εστιατόριο του Divani Apollon Palace πάνω στη θάλασσα. Και εδώ ακριβώς οφείλω και πάλι να ομολογήσω πόσο άδικος και άτοπος ήταν ο προβληματισμός μου, καθώς τώρα να μου έλεγες να ξεκινήσω να ξαναπάω, αυτό το λεπτό άφηνα πληκτρολόγιο και έπιανα τιμόνι.

Κάπου εδώ και πάλι πρέπει να κάνω μία μικρή αναδρομή και να σημειώσω πως το εξαίσιο μενού που είχε λανσάρει το καλοκαίρι το ανανεωμένο και πρόσφατα εξολοκλήρου ανακαινισμένο παραθαλάσσιο εστιατόριο του ξενοδοχείου θα ήταν κρίμα να σταματήσει για χειμώνα και να μας υποδεχτεί ξανά το καλοκαίρι, απλώς στο δικό μου μυαλό δεν μπορούσα να φανταστώ σε ποιο concept θα μπορούσε να συνεχίσει να υπάρχει και τους χειμερινούς μήνες. Οι άνθρωποι λοιπόν του ομίλου Divani, προφανώς πιο σχετικοί από εμένα στο αντικείμενο, το φαντάστηκαν και βρήκαν τον πιο όμορφο και έξυπνο τρόπο να το κάνουν, δημιουργώντας την ευκαιρία, όχι μόνο για dining υψηλότατου επιπέδου, αλλά και για μία συνολική lifestyle (and fun αν θες τη γνώμη μου) εμπειρία κάθε Παρασκευή και Σάββατο βράδυ, δηλαδή τις ημέρες εκείνες που θέλεις αυτό το κάτι διαφορετικό!

Τι είναι λοιπόν τα Winter Weekends; Είναι μία ευκαιρία να περάσεις πολύ καλά, να πιείς εξαιρετικά cocktails, να ακούσεις ωραίες μουσικές και να απολαύσεις γεύσεις που θα τις θυμάσαι για καιρό. Το κομμάτι της μουσικής το αναλαμβάνουν guest DJs μεταξύ των μεγαλύτερων ονομάτων στα decks της Αθήνας, ενώ και το κομμάτι του αλκοόλ έχει τοποθετηθεί στα χέρια των ειδικών. Τα signature cocktails με βάση την premium βότκα Grey Goose, φέρουν την υπογραφή του Brand Ambassador του Bacardi και βραβευμένου bartender Κωνσταντίνου Καπνιάρη (να μην φύγεις χωρίς να δοκιμάσεις ένα Old Cuban), ενώ σαμπάνια και το κρασί έχουν επίσης "ψαχτεί" πολύ με τη διάσημη Moët & Chandon να συνδιαλέγεται με το sushi σε ένα κομψό champagne pairing με την επιμέλεια του γνωστού sommelier και Brand Ambassador του οίκου Moët-Hennessy Νικόλα Γιαννόπουλου, ο οποίος φυσικά έχει επιμεληθεί και τις επιλογές σε κρασί.

Και κάπου εδώ είναι η στιγμή για το αγαπημένο μου θέμα, το φαγητό φυσικά! Στο μενού θα συναντήσεις πολλά και λαχταριστά με έμφαση στο ψάρι και τις θαλασσινές γεύσεις, αλλά και με κάποιες πολύ καλές επιλογές σε κρέας. Θα ξεκινήσω από το μενού του sushi, το οποίο, όπως σημείωσα και παραπάνω μπορείς να κάνεις pairing με Moët & Chandon. Από αυτό το μενού λοιπόν το King Crab Tartar με Βασιλικό καβούρι, μάνγκο, αβοκάντο, tobiko, σάλτσα yuzu truffle, που συμπεριλαμβάνεται στα ορεκτικά, μπορώ να πω χωρίς δεύτερη σκέψη πως είναι ένα από τα πιο γευστικά πιάτα που έχω δοκιμάσει ποτέ, και εννοώ γενικά ποτέ στη ζωή μου. Πιάτο μαγικό με τέλειες εντάσεις και γεύση λεπτή και εκλεπτυσμένη αλλά γεμάτη αρκετά, ώστε να σου μένει στο στόμα και στη μνήμη για καιρό.

Από τα signature rolls δοκιμάσαμε το Eel Roll (καπνιστό χέλι, cream cheese, αγγούρι, τυλιγμένο σε λεπτές φετούλες αβοκάντο), το οποίο πρέπει επίσης να χαρακτηρίσω κορυφαίο και να σημειώσω τη δροσιά, τη φρεσκάδα και την απαλότητα της γεύσης του.

Το κυρίως μενού είναι πολύ πλούσιο με μεσογειακή βάση αλλά και αρκετά Asian στοιχεία, που δένουν όμως σε ένα όμορφο και ισορροπημένο αποτέλεσμα. Δεν δοκίμασα την Δωδεκανησιακή Κακαβιά, για την οποία πολλά καλά έχουν γραφτεί, αλλά επιφυλάσσομαι να το κάνω σε επόμενη επίσκεψή μου. Δοκίμασα όμως το Καλαμάρι μαγειρεμένο σε κενό αέρος και γεμιστό με μουσελίν γαρίδας και κουκουνάρια. Σερβίρεται με μία βελούδινη φάβα Φενεού και λάδι οστρακοειδών και είναι από τα πιάτα που χαίρεσαι να συναντάς (η φάβα πρέπει και πλέον βρίσκει το δρόμο της στα καλά εστιατόρια) και να γεύεσαι.

Σε πολύ comfort διάθεση και η νόστιμη τηγανητή καραβιδόψυχα με πούδρα αμυγδάλου και πικάντικη BBQ sauce. Η σαλάτα Kani με νούντλς ρυζιού και βασιλικό καβούρι ήταν φρέσκια και δροσερή, αλλά θα ήθελα μία μεγαλύτερη ένταση. Εξαιρετικό δέσιμο και απίστευτη νοστιμιά βγάζει το εξαιρετικό Κριθαρώτο γαρίδας με κολοκυθάκια ζουλιέν μαγειρεμένο σε ζωμό μπουγιαμπέσας, ενώ σε διπλανό τραπέζι η Πιατέλα του Ψαρά γεμάτη με καλούδια της θάλασσας με έβαλε σε πειρασμό να αφήσω το κρέας εκτός δοκιμής, αλλά τελικά δεν το έκανα.

Δοκιμάσαμε το Βοδινό Μπιφτέκι Black Angus με μαύρη τρούφα, που ήταν αριστοτεχνικά ψημένο, είχε τέλεια "κρεατένια" αληθινή γεύση και πολύ ωραίο σερβίρισμα.

Για το τέλος η Σφαίρα Σοκολάτας με μους Azelia ακουμπισμένη πάνω σε ζουμερό κέικ σοκολάτας, που περιχύνεται live με ζεστή σοκολάτα και "ανοίγει" ώστε να φτάσεις στη μους, εκτός από έξτρα λαχταριστή είναι και ιδανική για ωραία boomerang στο Instagram!
Info: Αγίου Νικολάου 10, Βουλιαγμένη, τηλ. 210 8911100,
hashtags #MythosbyDivani #TurnMomentsintoMemories.
* Tidbit : a small piece of food
: a small piece of news or interesting information