top article

Δημοφιλέστερα άρθρα

  1. Ζώδια: Εβδομαδιαίες προβλέψεις Ζώδια: Εβδομαδιαίες προβλέψεις
  2. Η Olivia Palermo κρατά την ωραιότερη ψάθινη τσάντα της σεζόν Η Olivia Palermo κρατά την ωραιότερη ψάθινη τσάντα της σεζόν
  3. Amal Clooney: Με την πιο αμφιλεγόμενη εμφάνιση που είδαμε τελευταία Amal Clooney: Με την πιο αμφιλεγόμενη εμφάνιση που είδαμε τελευταία
  4. Katie Holmes: Γιορτάζει τα γενέθλια της Suri με την πιο γλυκιά φωτογραφία Katie Holmes: Γιορτάζει τα γενέθλια της Suri με την πιο γλυκιά φωτογραφία
  5. Meghan Markle: Με το must-have φόρεμα του καλοκαιριού Meghan Markle: Με το must-have φόρεμα του καλοκαιριού
  6. Adele: Χορεύει στο σαλόνι της ακούγοντας Beyonce, όπως ακριβώς και εσύ Adele: Χορεύει στο σαλόνι της ακούγοντας Beyonce, όπως ακριβώς και εσύ
  7. Πρίγκιπας Harry: Δηλώνει ευγνώμων για τη στήριξη της Meghan στο νέο του ρόλο Πρίγκιπας Harry: Δηλώνει ευγνώμων για τη στήριξη της Meghan στο νέο του ρόλο
  8. Coachella 2018 | Τα καλύτερα looks που είδαμε μέχρι στιγμής στο διάσημο φεστιβάλ της Καλιφόρνια Coachella 2018 | Τα καλύτερα looks που είδαμε μέχρι στιγμής στο διάσημο φεστιβάλ της Καλιφόρνια
  9. Blake Lively: Το κρυμμένο ταλέντο που αποκάλυψε στο Instagram Blake Lively: Το κρυμμένο ταλέντο που αποκάλυψε στο Instagram
  10. Αυτό είναι το αξεσουάρ που θα βρεις στο κομοδίνο της κάθε fashion editor Αυτό είναι το αξεσουάρ που θα βρεις στο κομοδίνο της κάθε fashion editor
  11. Αυτή η μικρή λεπτομέρεια μπορεί να κάνει αμέσως κάθε look ακόμη πιο κομψό Αυτή η μικρή λεπτομέρεια μπορεί να κάνει αμέσως κάθε look ακόμη πιο κομψό
  12. 7 σνακ που είναι οκ να φας ακόμα και αργά το βράδυ 7 σνακ που είναι οκ να φας ακόμα και αργά το βράδυ
  13. Beyonce: Όλες οι λεπτομέρειες για τα εντυπωσιακά looks της στο Coachella Beyonce: Όλες οι λεπτομέρειες για τα εντυπωσιακά looks της στο Coachella
  14. Τα 7 πιο συγκλονιστικά beauty νέα της άνοιξης (so far) Τα 7 πιο συγκλονιστικά beauty νέα της άνοιξης (so far)

Το Barsol είναι ένα από τα πιο γνωστά στέκια της Νέας Φιλαδέλφειας και σφύζει από ζωή κάθε μέρα της εβδομάδας. Από το πρωί ως το βράδυ το νεανικό του κυρίως κοινό πίνει καφέ από νωρίς και καλά ποτά και ωραία κοκτέιλ μπροστά στη μεγάλη μπάρα, κάτω από τη νέον φωτεινή επιγραφή που διαβάζει "The Bar Side of Life", τα βράδια. Όμως τα παιδιά που έχουν το εν λόγω μπαρ δεν επαναπαύονται και δεν βολεύονται, αλλά την "ψάχνουν παραπάνω" (ας μου επιτραπεί παρακαλώ η έκφραση, καθώς είναι απολύτως δηλωτική αυτού που σκέφτομαι). Και αυτό ακριβώς το "ψάξιμο" βγαίνει σε όλη τους τη νέα και πολύ πολύ καλή προσπάθεια, που δείχνει ακριβώς πως πρέπει τα μαγαζιά να εξελίσσονται, να παρακολουθούν, να αγκαλιάζουν και να συστήνουν στο κοινό τους τις τάσεις και τα νέα ρεύματα και γενικά να μην μένουν στάσιμα στα ίδια και τα ίδια.

#Tidbits *: Ισχύς εν τη Ενώσει

Τι έκαναν λοιπόν οι άνθρωποι του Barsol; Πήραν και το διπλανό μαγαζί και έφτιαξαν 3 χώρους υπό μία στέγη: το γνωστό αγαπημένο μπαρ, ένα ολοκαίνουριο και πολύ ψαγμένο espresso bar (όπου οι λάτρεις του καλού καφέ μπορούν να δοκιμάσουν ποικιλίες roasted από μικρά ελληνικά roasteries) και ένα μικρό αλλά απίστευτα cute εστιατόριο στον επάνω όροφο με ανοικτή παρακαλώ κουζίνα και πάγκο ακριβώς μπροστά της αλά chef’s table. Εδώ υπάρχει και μία σχεδόν μαγική ρετρό αστική γωνιά σαν βγαλμένη από ταινία με τη Σμαρούλα Γιούλη και άλλες όμορφες γωνιές που όλες μαζί δημιουργούν ένα γλυκό και ζεστό mix & match. Σε αυτό λοιπόν το μικρό εστιατόριο εμπλέκεται η πάντα έξυπνα δημιουργική ΜεΖεν ομάδα και συγκεκριμένα ο executive σεφ Γρηγόρης Χέλμης και ο Ανδρέας Διακοδημήτρης (που το καλοκαίρι έκαναν τα μαγικά τους στα Κουφονήσια και βούιξαν τα social), δημιουργώντας πιάτα με χειροποίητη πρώτη ύλη (φαντάσου πως μέχρι και οι φύτρες που χρησιμοποιούν στα πιάτα τους φυτρώνουν σε γλαστράκια στην ανοικτή κουζίνα) που θες να γεύεσαι ξανά και ξανά και ξανά. Στην εκτέλεση των πιάτων βρίσκεται ο έμπειρος Θοδωρής Καλογερής.

bao barsol

Πιο συγκεκριμένα, το μενού έχει τρεις διαστάσεις: μία πολύ snack-oriented με κλασσικά αλλά και πιο ιδιαίτερα snacks, όπως το κρίθινο με φάβα Σαντορίνης, πικάντικα μανιτάρια Portobello και τομάτα, μία bar-food /tapas, όπου τα bao bans με καραμελωμένο μοσχάρι κονταροχτυπιούνται στα ίσια με το αχνιστό με μύδια, chorizo, τομάτα και φέτα, και μία πιο "εστιατορική" με street food πάντα χαρακτήρα και πινελιές από διάφορα μέρη του κόσμου. Υπάρχει και μία ωραία κάρτα πρωινού στην οποία μεταξύ άλλων θα βρεις και pancakes μπουγάτσα! Όλα τα πιάτα λοιπόν από όλα τα μενού σερβίρονται σε όλο το μαγαζί, όμως εκ των πραγμάτων τα πιάτα του "κυρίως" μενού σε θέλγουν από μόνα τους να τα απολαύσεις στο χώρο του πάνω ορόφου.

barsol

Σε αυτό λοιπόν το multi-culti street food menu θα δοκιμάσεις πιάτα ευρηματικά και νόστιμα, πρωτότυπα και καλοφτιαγμένα με τα υλικά τέλεια δεμένα μεταξύ τους και εκτελέσεις που στην αρχή μπορεί να σε ξενίσουν, όμως μόλις τα δοκιμάσεις δεν θα θες να αφήσεις κάτω το πιρούνι (ή το κουτάλι)! Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι η Caesar’s Salad που έγινε σούπα…όχι δεν διάβασες λάθος, αλήθεια είναι και είναι ένα από τα πιο νόστιμα πιάτα που μπορείς να φανταστείς. Κρύβει όλη τη φρεσκάδα και τη γεύση της κλασσικής σαλάτας αλλά σε μία απίστευτα comforting σούπα. Στην ίδια λογική και η carbonara γίνεται noodlenara και μεταμορφώνεται σε μία Asian noodle soup με πλούσιο ζωμό από το μπέικον.

salad barsol

Από τις σαλάτες δοκιμάσαμε την bean jerky salad με κόκκινα φασόλια και jerky μόσχου που είχε μία όμορφη μεξικάνικη εσάνς και την εξαιρετική mandarin salad με ρόκα, μανταρίνι, ηλιόσπορους και ένα φανταστικά πλούσιο και γεμάτο κατσικίσιο τυρί που δίνει άλλη διάσταση στο σύνολο.

papardeles barsol

 Ένα από τα πιάτα που λάτρεψα και από μόνο του θα αρκούσε για να ξαναπάω στο petit speakeasy εστιατόριο είναι οι παπαρδέλες με σιγομαγειρεμένο για ώρες και καραμελωμένο μοσχαρίσιο κότσι, τόσο όσο πρέπει πικάντικη γραβιέρα και γευστικά τοματίνια.

NY pita barsol

Η πίτα Νέας Υόρκης, όπου πάνω σε μία μεγάλη ορθογώνια πίτα στρώνεται ένα απίστευτο χειροποίητο (το φτιάχνουν μόνοι τους) παστράμι, πικάντικο γιαούρτι, ψητή τομάτα, αποξηραμένα κρεμμύδια και μία πληθωρική ποσότητα από -επίσης χειροποίητα- τσιπς πατάτας είναι απόλυτο must. Και μην νομίζεις πως στα γλυκά δεν θα συναντήσεις δημιουργικές και αναπάντεχες πρωτοτυπίες. Έτσι τα γλυκά διλήμματα κυμαίνονται μεταξύ μηλόπιτας με παγωτό χαμομήλι και crumble αμυγδάλου, τιραμισού με κρέμα ελληνικού καφέ και κολασμένου chocolate and caramel brownie..εντάξει αυτό δεν είναι πολύ πρωτότυπο, αλλά είναι τέλειο!

Info: Πλ. Ελευθερίου Βενιζέλου 4, Ν. Φιλαδέλφεια, τηλ. 2102529300

* Tidbit : a small piece of food

              : a small piece of news or interesting information

 

Ιανουάριος 2017

Υποδεχόμαστε με στυλ τη νέα χρονιά!

Από το Περιοδικό

Γαστρονομία Δευτέρα 05.03.2018

Fusing Asia

Το ανανεωμένο Hama2.0 υποδέχεται τον ανατρεπτικό σεφ Alsi Sinanaj στην κουζίνα του και ορίζει εκ νέου την έννοια του fusion.

The Editor's Blog Σάββατο 23.12.2017

The Editor's Blog: Big little truths

Κατ’ ουσία, η πρώτη μέρα του χρόνου έχει πάντα, όπως και όλα τα σημαντικά θέματα στη ζωή μας, την αξία που εμείς της δίνουμε

Shopping Παρασκευή 22.12.2017

MF Editorial: Μetamorphosis

H Eυαγγελία Αραβανή μεταμορφώνεται για τη Madame Figaro σε Ωραία της Ημέρας

>