Το Big Kahuna είναι ό,τι πιο εξωτικό αλλά και fun μπορείς να συναντήσεις αυτή τη στιγμή στην πόλη
Ένα pop-up project που έγινε μαγαζί, ένα συνεργείο στο Μεταξουργείο που μεταμορφώθηκε σε εστιατοριο-καντίνα με αέρα Καραϊβικής, χαβανέζικα πουκάμισα και σανίδες του σερφ, burgers από αστακό και κεφτεδάκια από κροκόδειλο, κοκτέιλ σε ποτήρια-φοινικόδεντρα και άφθονες δόσεις tropical mood. Αν ανήκεις στους ελάχιστους, που δεν έχουν ακόμη κάνει μία βόλτα από το Big Kahuna, δεν ξέρεις τι χάνεις! Άλλωστε τώρα που το Χαλάνδρι απέκτησε και αυτό το δικό του Big Kahuna Burgers (Κολοκοτρώνη 15 & Γυφτοπούλου), τα ανατρεπτικά burger του θα είναι εύκολα προσβάσιμα και για όσους μένουν βόρεια.

Βέβαια το concept στο Χαλάνδρι είναι κάπως διαφορετικό και ακόμη πιο χαλαρό (αν φυσικά κάτι τέτοιο είναι δυνατόν), αφού το μαγαζί είναι αρκετά μικρότερο, είναι self-service και ακόμη πιο πολύ στη λογική "street food" με τα burgers να πρωταγωνιστούν σαφώς και τον κατάλογο να είναι πιο περιορισμένος από αυτόν του Κεραμεικού. Όμως, στο μικρό αδελφάκι του Big Kahuna στο Χαλάνδρι θα βρούμε και ορισμένα burgers που δεν υπάρχουν σε αυτό του Κεραμεικού, όπως το Kahi Kahi Burger για το οποίο θα διαβάσεις αναλυτικά λίγο πιο κάτω. Επιστροφή στο αρχικό μας θέμα όμως, δηλαδή το "beach-bar resto” του Κεραμεικού.

Πάνω στην τεράστια σιδερένια γκαραζόπορτα (γιατί γκαραζόπορτα είναι) γράφει "we are all equal before the wave", αφού οι ιδιοκτήτες Στέφανος Στεφανίδης (που είναι και ο σεφ) και Δημήτρης Μπαλλιάν έφτιαξαν ένα μαγαζί που δεν γνωρίζει διακρίσεις σε κανένα επίπεδο. Είναι απίστευτα άνετο, χαλαρό και fun, όλα τα τραπέζια είναι παρατεταγμένα στον open space χώρο και βλέπουν στην ανοικτή κουζίνα-τροχόσπιτο με τη σανίδα του σερφ ακριβώς από πάνω του, όπου ο Στέφανος και τα παιδιά της κουζίνας τηγανίζουν ανανάδες σε κροκέτες και ψήνουν φιλέτα στρουθοκαμήλου και κροκοδείλου, -εντάξει και μοσχαρίσια burgers αλλά δεν ακούγεται το ίδιο εντυπωσιακό!


Ο κατάλογος είναι αρκετά μεγάλος, με πολλά ορεκτικά, ενδιαφέρουσες σαλάτες, ιδιαίτερα κυρίως και τα πιο πρωτότυπα burger της πόλης. Από τα ορεκτικά η La Puta Volcano, μία πληθωρική γλυκοπατάτα ψημένη στα κάρβουνα και γεμισμένη με ό,τι υλικό μπορείς να φανταστείς ως επιλογή (εμείς την πήραμε σχεδόν με "απ’ όλα"),

και τα Tropical Pineapple Express, που είναι τραγανά nuggets ανανά με ντιπ από κρέμα καρύδας και sweet chili sauce (ananaggets, όπως πολύ επιτυχημένα τα χαρακτήρισε ένας συνάδελφος), είναι ότι πρέπει για αρχή και για να μπεις εύκολα στο tropical κλίμα.

Στην ίδια κατηγορία των starters ανήκουν και τα Chickenchanga και Chimichanga, με κοτόπουλο το πρώτο (προφανώς) και με chili con carne το δεύτερο, αν και προσωπικά μου άρεσαν και τα δύο τόσο, που εύκολα θα διάλεγα ένα για κυρίως. Άσε που επίσης είναι ένα πολύ πληθωρικό πιάτο, με τέλεια συνοδευτικά τα pico de gallo, sour cream, Mexican rice, guacamole και λοιπά πεντανόστιμα.

Τα Jungle of Zimbabwe είναι κεφτεδάκια κροκοδείλου, τραγανά και γεμισμένα με cheddar και αφρικανικά spices, που βουτάς σε μία επίσης ελαφρώς spicy σος και σε φέρνουν σε απευθείας σύνδεση με ζούγκλα.

Στις σαλάτες δοκιμάσαμε την έξτρα δροσερή Crispy Duck με φρέσκα λαχανικά, τραγανή πάπια και χαριτωμένα καραμελωμένο ανανά μέσα στο hawaian-style ξύλινο μπολ της.

Τα υπερ-πληθωρικά Hawaiian Ultimate Spare Ribs είναι μάλλον ένα πιάτο για δύο και γλασάρονται με ένα χειροποίητο glaze του Στέφανου, ενώ σερβίρονται με τηγανιτές πατάτες και sour cream. Μαζί εμείς πήραμε και το Caribbean fried Rice με κοτόπουλο, που ήταν πεντανόστιμο.

Και τώρα στα burgers, που σίγουρα τόσες τόσο ιδιαίτερες επιλογές δεν θα βρεις πουθενά στην πόλη. Εμείς δοκιμάσαμε το νέο Kahi Kahi, που θα σερβίρεται αποκλειστικά στο Χαλάνδρι, και είναι μοσχαρίσιο το μπιφτέκι του μεν, αλλά το ψωμάκι του κρύβει την πρωτοτυπία. Είναι brioche, γεμιστό με τυρί, παναρισμένο και τηγανισμένο, δηλαδή τρως burger μέσα σε δύο τοστ…αν το περιγράφω επαρκώς. Συστήνεται αποκλειστικά σε πολύ πεινασμένους!

Επίσης, δοκίμασα το 65 Napkins (όπως φαίνεται από τη χαρά μου στη φωτογραφία!), που ναι, το όνομά του προειδοποιεί για το πόσες χαρτοπετσέτες θα χρειαστείς, καθώς έχει διπλό cheddar, μπέικον, τομάτα ψημένη σε ξύλο, cream cheese, μαρμελάδα chili και barbeque sauce. Για να φαγωθεί, χωρίς λεκέδες, θέλει πραγματική τέχνη, όμως η νοστιμιά του θα σε αποζημιώσει. Τα burger κροκοδείλου, στρουθοκαμήλου και το bun με πάπια το άφησα για επόμενη επίσκεψη, γιατί ήθελα οπωσδήποτε να δοκιμάσω τα γλυκά, and a girl can eat, what a girl can eat!

Τα επιδόρπια είναι δύο: ένα huge μιλφέιγ από ρυζόφυλλα με κρέμα βανίλιας και καρύδας, ανανά και μάνγκο και μία γλάστρα. Αλήθεια, το choco pot είναι γλάστρα και προσωπικά άργησα να καταλάβω πως όντως μου είχαν φέρει το γλυκό μου. Αυτή η γλάστρα λοιπόν έχει "χώμα" από oreo cookies και από κάτω κρύβει μία τέλεια κρέμα σοκολάτας με καρδιά από κρέμα passion fruit. Κόλαση αλά Χαβάη!
Info: Σαλαμίνος 42, τηλ. 2105244100
Για περισσότερα tidbits και γευστικές ανταποκρίσεις τη στιγμή που συμβαίνουν ακολουθήστε το @kounelly στο Instagram.
* Tidbit : a small piece of food
: a small piece of news or interesting information