top article

Η άνοιξη καταφθάνει ολοταχώς! Τώρα δε που άλλαξε και η ώρα και ο ήλιος σιγά σιγά αρχίζει να μένει όλο και πιο πολύ στον ουρανό, όλοι αρχίζουμε δειλά δειλά να μαζευόμαστε σε βεράντες και ταράτσες, σε κήπους και μπαλκόνια με φίλους και παρέες και να ονειρευόμαστε λίγο-λίγο το καλοκαίρι. Η άνοιξη έχει τα δικά της αρώματα και τις δικές της γεύσεις, ολόφρεσκα φρούτα και πολύχρωμα λουλούδια, όμορφες μυρωδιές και λαμπερές εικόνες. Όλα αυτά μαζί βάζει στο shaker η πλατφόρμα World Class by Diageo και ο World Class Winner 2017 Πάνος Κανατσούλης και μαζί με πολύ θετική διάθεση μας προσφέρουν πολύχρωμα και λαχταριστά serves, μαζί με τις συνταγές τους, για να γίνουμε εμείς ο mixologist στην κουζίνα μας και να εντυπωσιάσουμε τους καλεσμένους μας, αλλά και τους followers μας στο Instagram (γιατί έλα τώρα, άμα φτιάξεις το cocktail, δεν θα το ανεβάσεις και μία στα social; #worldclass2018 #worldclassgreece #worldclassdrinks).

#Tidbits *: Spring Cocktails

Εμείς συναντήσαμε τον Πάνο Κανατσούλη και τον "ανακρίναμε" ενδελεχώς, οπότε εκτός από 3 κορυφαίες συνταγές που θα βρεις παρακάτω, μπορείς να μάθεις και πως εμπνέεται τις συνταγές για τα cocktail που μας προτείνει, αλλά και πολλά άλλα, μεταξύ των οποίων και τις νέες τάσεις που περιμένουμε να δούμε στην bar σκηνή προσεχώς:

Από που αντλείς την έμπνευση για τη δημιουργία ενός νέου cocktail; Η έμπνευση έρχεται πάντα από το συνδυασμό γεύσεων. Το cocktail για μένα πρέπει να είναι προπάντων νόστιμο. Να το πίνεις και να θες να πιείς και άλλο. Οπότε τι καλύτερο από το να συνδυάζεις γεύσεις και αρώματα μαζί;

Ποιες νέες τάσεις πιστεύεις πως θα δούμε στη συνέχεια στην bar σκηνή; Οι νέες τάσεις έρχονται από το παρελθόν, όσο και περίεργο και αν ακούγεται αυτό. Κοιτάμε στο παρελθόν και μαθαίνουμε από ότι μας έδειξαν οι προγονοί μας για την διατήρηση και συντήρηση των προϊόντων. Σε συνέχεια αυτών των τεχνικών, τις εξελίσσουμε και δημιουργούμε νέες τάσεις. Ζυμώσεις, πίκλες, τουρσιά και ότι άλλο χρειάζεται για να διατηρήσουμε τα προϊόντα μας. Οπότε φέτος θα δούμε κρασιά, φρούτα, πίκλες, τουρσιά και ότι άλλο μπορεί να μας ταξιδέψει στο παρελθόν.

Τι σήμαινε για εσένα η διάκρισή σου στο World Class; Ήταν η ανταμοιβή για όλη την προσπάθεια που έκανα τα τελευταία 2 χρόνια, που διαγωνίστηκα στο θεσμό αυτό. Πήρα ένα αίσθημα ικανοποίησης, ένιωσα ότι όλοι οι κόποι μου ανταμείφθηκαν. Τώρα από εκεί και πέρα ο καθένας αξιοποιεί τον τίτλο του όσο καλύτερα μπορεί. Πόρτες ανοίγουν, το θέμα είναι πόσο μπορείς εσύ να ανταποκριθείς.

Ποια είναι η συμβουλή σου για τους νέους συμμετέχοντες στο φετινό World Class; Να είναι χαλαροί και να το διασκεδάσουν πάνω από όλα, γιατί στην τελική είναι μια γιορτή (και το παγκόσμιο πολύ περισσότερο!). Πρέπει να μην ξεχνούν να είναι ο εαυτός τους πρώτα από όλα τα άλλα. Και να θυμούνται κάτι πολύ βασικό: οι κριτές έρχονται για να τους ακούσουν, έρχονται σαν πελάτες, οπότε τι καλύτερο από το να τους κάνουν να φύγουν χαρούμενοι;

Signature Cocktails @ Home

Πάρε θέση στην κουζίνα, πιάσε το shaker ανά χείρας και δημιούργησε τρία cocktail που κλείνουν μέσα τους την πεμπτουσία της Άνοιξης!

diageo spring cocktails

Berries Flag

Συστατικά

40ml single malt ουίσκι Cardhu Amber Rock

10ml single malt ουίσκι Lagavulin 16y

15ml κόκκινο γλυκό βερμούτ

10ml σπιτικό shrub φράουλας*

10ml φρέσκος χυμός λεμόνι 

Μέθοδος

Τοποθετούμε όλα τα υλικά μέσα σε σέικερ με άφθονο πάγο και ανακινούμε. Σουρώνουμε σε παγωμένο ποτήρι τύπου coupette ή martini και γαρνίρουμε με φρέσκιες φράουλες.

*Για το σπιτικό Shrub Φράουλας:

σε ένα μεσαίο μπολ αναμειγνύουμε 1 φλιτζάνι κομμένες φράουλες/ 1 φλιτζάνι κρυσταλλική ζάχαρη/ 1 φλιτζάνι κόκκινο κρασί/ 1 χούφτα φύλλα μέντας. Χρησιμοποιώντας ένα εργαλείο για πουρέ πατάτας ή ένα ξύλινο κουτάλι, πολτοποιούμε τις φράουλες για να απελευθερώσουν τον χυμό τους. Ανακατεύουμε μέχρι η ζάχαρη να διαλυθεί και το βάζουμε στο ψυγείο για όλο το βράδυ. Την επόμενη μέρα βάζουμε το μίγμα σε μια κατσαρόλα και το μαγειρεύουμε σε μέτρια-χαμηλή θερμοκρασία. Δεν το αφήνουμε να σιγοβράσει, απλά θέλουμε να ζεσταθεί το μίγμα για να διαλυθεί η ζάχαρη. Στραγγίζουμε το shrub με ένα σουρωτήρι. Το διατηρούμε στο ψυγείο σε αποστειρωμένο σκεύος.

diageo spring cocktails

Tropical Passion

Συστατικά

60ml ρούμι Zacapa Solera 23

40ml σιρόπι Fassionola*

30ml φρέσκος χυμός λάιμ

Για τη Γαρνιτούρα

Φύλλα δυόσμου

Αποξηραμένος ανανάς ή άλλο εξωτικό φρούτο της επιλογής σας

Μέθοδος

Τοποθετούμε όλα τα υλικά σε ψηλό, κεραμικό ποτήρι με άφθονο τριμμένο πάγο. Ανακατεύουμε με τη βοήθεια ενός κουταλιού για μερικά δευτερόλεπτα. Γαρνίρουμε με κορυφές φρέσκου δυόσμου και αποξηραμένο ανανά ή άλλο εξωτικό φρούτο.

*για το σιρόπι Fassionola:

1 μάνγκο/ 1 παπάγια/ 1 ανανά/ 3 μπανάνες/ 5 passion fruit / 2 sticks βανίλιας/ 5 γαρίφαλα/ 1 μοσχοκάρυδο/ 3 sticks κανέλας. Ανακατεύουμε όλα τα συστατικά μαζί σε ένα τηγάνι μέχρι να πάρουν βράση και να γίνουν φυσική καραμέλα. Τα περνάμε από μια σίτα και στη συνέχεια αποθηκεύουμε το περιεχόμενο σε αποστειρωμένο βάζο.

diageo spring cocktails

Sunset in Jalisco

Συστατικά

50ml τζιν Tanqueray No. Ten

15ml λικέρ λευκής σοκολάτας 

20ml φρέσκος χυμός λεμονιού 

1,5 κουταλάκι γλυκού σπιτική μαρμελάδα κουμκουάτ

Για τη Γαρνιτούρα

Σκόνη φουντουκιού

Μέθοδος

Τοποθετούμε όλα τα υλικά μέσα σε σέικερ με άφθονο πάγο και ανακινούμε. Σουρώνουμε σε παγωμένο ποτήρι coupette ή martini στο οποίο πριν έχουμε περάσει περιμετρικά σκόνη φουντουκιού.

 

Για περισσότερα tidbits και γευστικές ανταποκρίσεις τη στιγμή που συμβαίνουν ακολουθήστε το @kounelly στο Instagram.

* Tidbit : a small piece of food

              : a small piece of news or interesting information

 

Ιούλιος 2018

Από το Περιοδικό

Γαστρονομία Δευτέρα 05.03.2018

Fusing Asia

Το ανανεωμένο Hama2.0 υποδέχεται τον ανατρεπτικό σεφ Alsi Sinanaj στην κουζίνα του και ορίζει εκ νέου την έννοια του fusion.

The Editor's Blog Σάββατο 23.12.2017

The Editor's Blog: Big little truths

Κατ’ ουσία, η πρώτη μέρα του χρόνου έχει πάντα, όπως και όλα τα σημαντικά θέματα στη ζωή μας, την αξία που εμείς της δίνουμε

>