To Steak Alive στον Κορυδαλλό είναι ένα meat-ing point που ήρθε για να μείνει.
Ομολογώ πως άργησα λίγο να πιάσω το θέμα "Steak Alive”, παρότι πολλοί φίλοι και συνάδελφοι μου είχαν ήδη μεταφέρει τα καλύτερα σχόλια από το πέρασμά τους από το νέο κρεατοφαγικό στέκι των δυτικών προαστίων. Καλό κρέας, εξαιρετικό ψήσιμο, τόσο όσο χρειάζεται ψαγμένα πιάτα, σωστά δουλεμένο σέρβις και πολύ καλές τιμές είναι ό,τι χρειάζεται να πει κανείς, για να συνοψίσει την μεγάλη επιτυχία που γνώρισε από τους πρώτους μήνες λειτουργίας του το νέο εστιατόριο και η οποία δεν πρόκειται να "περάσει", αφού το Steak Alive είναι ένα μαγαζί που ήρθε για να μείνει.
Αρκεί να ρίξεις μία ματιά στα social media, για να διαπιστώσεις πως λίγο πολύ όλοι οι foodies της πόλης έχουν περάσει από την κομψή σάλα του μαζί φυσικά με απανταχού τους λάτρεις της καλής κρεατοφαγίας. Το κτήριο στο οποίο φιλοξενείται -το επιβλητικό αρχοντικό Γεράκη- έχει ανακαινιστεί κατά τρόπο τέτοιο, ώστε να διατηρεί όλη τη φινέτσα και την αίγλη του παρελθόντος, αλλά ταυτόχρονα να κινείται και σε ένα contemporary tempo urban αισθητικής. Έτσι σκαλιστά ταβάνια και ρετρό καρέκλες πλέκονται όμορφα με γκρι industrial αποχρώσεις και ένα με νέον φωτισμένο κεφάλι βοδιού (σήμα κατατεθέν) στον τοίχο. Τώρα δε που καλοκαιριάζει βγαίνει σε μία πανέμορφη αυλή, που σε ταξιδεύει κάπου γλυκά, μακρινά και δροσερά.
Στο Steak Alive θα φας ωραία και δεν θα το πληρώσεις ακριβά, πραγματικά δεν μπορώ να σκεφτώ τίποτα καλύτερο, όταν μιλάω για ένα νέο εστιατόριο. Ταρτάρ από Rib Eye με πικάντικη μαγιονέζα που ψιλοκόβεται την ώρα της παραγγελίας, συκώτι μαριναρισμένο σε γάλα και ψημένο στη βέργα, χειροποίητο μοσχαρίσιο λουκάνικο, αλλά και πεντανόστιμες τηγανητές πατάτες με τη φλούδα τους (πατατόφλουδες τις ονομάζουν εδώ) και ολόδροσες σαλάτες -αυτή με το σπανάκι και το crispy προσούτο είναι απόλυτο must- αποτελούν την καλύτερη εισαγωγή στο "κυρίως" θέμα που ακολουθεί.

Εδώ βέβαια εισέρχεται το "βαρύ πυροβολικό", καθώς πληθωρικά T-Bone και θηριώδη Tamahawk παίρνουν θέση δίπλα σε εξαιρετικά ψημένα Rib Eye και λαχταριστά Porterthouse. Οπωσδήποτε πρέπει να δοκιμάσεις το Hanger Steak (aka διάφραγμα) που παίζει να αρκεί για να σε κάνει regular στο Steak Alive. Μαζί με την ποικιλία από συνοδευτικές sauces και τα side dishes, προσωπικά συστήνω ανεπιφύλακτα την chimichurri sauce και την coleslaw salad, νομίζω πως αν είσαι πραγματικός meat-lover σίγουρα εδώ θα ξαναέρθεις.

Στο τέλος άσε και λίγη όρεξη για τα γλυκά -αν και δύσκολο το βλέπω- για να δοκιμάσεις τη μους σοκολάτας με ανθό αλατιού, τη μηλόπιτα και το παιχνιδιάρικο snickers cheesecake.
Info: Κρήτης 23 & Αγίου Γεωργίου 76, Κορυδαλλός, τηλ. 2104952000
Για περισσότερα tidbits και γευστικές ανταποκρίσεις τη στιγμή που συμβαίνουν ακολουθήστε το @kounelly στο Instagram.
* Tidbit : a small piece of food
: a small piece of news or interesting information