September 2025
X

Full Moon Dinner by MF

Κέφι, το ελληνικό! | Πώς το #FullMoonDinnerbyMF μετατράπηκε σε ξέφρενο πάρτι

Κέφι, το ελληνικό! | Πώς το #FullMoonDinnerbyMF μετατράπηκε σε ξέφρενο πάρτι

Full Moon Dinner by Madame Figaro | Τα highlights ενός δείπνου που γιόρτασε την πανσέληνο του Ιουλίου

Full Moon Dinner by Madame Figaro | Τα highlights ενός δείπνου που γιόρτασε την πανσέληνο του Ιουλίου

S.Pellegrino και Acqua Panna | Iταλική φινέτσα και δροσιά στο Full Moon Dinner της Madame Figaro

S.Pellegrino και Acqua Panna | Iταλική φινέτσα και δροσιά στο Full Moon Dinner της Madame Figaro

FullMoonDinnerbyMF | Μία βραδιά στην Αθηναϊκή Ριβιέρα υπό το φως της πανσελήνου και άρωμα Προβηγκίας με το αγαπημένο μας Rose de Provence Minuty

FullMoonDinnerbyMF | Μία βραδιά στην Αθηναϊκή Ριβιέρα υπό το φως της πανσελήνου και άρωμα Προβηγκίας με το αγαπημένο μας Rose de Provence Minuty

Full Moon Dinner by MF | Η τέχνη του να ζεις το κάθε λεπτό με ξεχωριστό στιλ από την Breitling

Full Moon Dinner by MF | Η τέχνη του να ζεις το κάθε λεπτό με ξεχωριστό στιλ από την Breitling

A night at the Riviera | Το Ploom έφερε την premium εμπειρία του στο Madame Figaro Dinner στο Barbarossa

A night at the Riviera | Το Ploom έφερε την premium εμπειρία του στο Madame Figaro Dinner στο Barbarossa

Full Moon Dinner by MF | Η Χριστίνα Κοντοβά με χρυσή maxi φούστα και flat σανδάλια

Full Moon Dinner by MF | Η Χριστίνα Κοντοβά με χρυσή maxi φούστα και flat σανδάλια

Full Moon Dinner by MF | Ποιοι παραβρέθηκαν στο δείπνο του Madame Figaro

Full Moon Dinner by MF | Ποιοι παραβρέθηκαν στο δείπνο του Madame Figaro

Full Moon Dinner by MF | Η Μελίνα Κόντη με bias cut φόρεμα στο χρώμα του καλοκαιριού

Full Moon Dinner by MF | Η Μελίνα Κόντη με bias cut φόρεμα στο χρώμα του καλοκαιριού

Full Moon Dinner by MF | Η Τόνια Σωτηροπούλου φόρεσε το must have φόρεμα του καλοκαιριού

Full Moon Dinner by MF | Η Τόνια Σωτηροπούλου φόρεσε το must have φόρεμα του καλοκαιριού

Mf Blogs

#Tidbits *: Don’t Drink It, Explore It

#Tidbits *: Don’t Drink It, Explore It

Ο οίκος Metaxa σβήνει 130 κεράκια και το γιορτάζει με μία νέα καμπάνια και ένα φανταστικό project σε συνεργασία με τους The Clumsies

Νομίζω πως διεθνώς το Metaxa αποτελεί ένα από τα πλέον αναγνωρίσιμα ελληνικά brands, τουλάχιστον όσον αφορά στο ποτό. Το κεχριμπαρένιο spirit ξεκίνησε από την Ελλάδα το 1888, όταν ο οραματιστής Σπύρος Μεταξάς δημιούργησε ένα μοναδικό ποτό, το οποίο, ενώ αρχικά συγκρίθηκε με cognac και αργότερα με brandy, ήταν πραγματικά αδύνατο να χωρέσει σε κάποια κατηγορία και έτσι έγινε γνωστό ως το "Original Greek Spirit”. Σήμερα, ο Metaxa Master Κωνσταντίνος Ράπτης, ο πέμπτος στη σειρά από την ίδρυση του Οίκου, χρησιμοποιεί το ξεχωριστό ταλέντο του για να εγγυηθεί τη συνέχεια και τη σταθερότητα του στυλ του Metaxa. Με την Ελλάδα στο αίμα του λοιπόν το κεχριμπαρένιο αυτό ποτό φθάνει το 2018 να κλείνει τα 130 χρόνια ύπαρξης και φυσικά το γιορτάζει αναλόγως.

Μία νέα καμπάνια που μιλά για την τέχνη της εξερεύνησης και την απόλαυση της ζωής, motto το "Don’t Drink it, Explore it”, τρεις αληθινοί και διάσημοι εξερευνητές, τα φανταστικά παιδιά της ελληνικής -αλλά και της παγκόσμιας (#6 στα The World’s 50 Best Bars)- bar σκηνής, δηλαδή οι The Clumsies, ένα ιστιοφόρο, μερικοί από τους καλύτερους barmen στον κόσμο και 3 ελληνικά νησιά συμμετέχουν στους εορτασμούς και στην "εξερεύνηση" της Ελλάδας.

Πιο συγκεκριμένα λοιπόν το Metaxa μόλις παρουσίασε τη νέα του καμπάνια. Με motto "Don’t Drink It, Explore It”, το διάσημο brand μας προσκαλεί σε ένα μοναδικό "ταξίδι" εξερεύνησης της γεύσης, της απόλαυσης, της ζωής, της Ελλάδας. Παράλληλα, έδωσε τα χέρια με το καλύτερο ελληνικό μπαρ στον κόσμο, το The Clumsies, και σχεδίασε μαζί τους μία μοναδική εμπειρία, ένα ταξίδι με προορισμό 3 ελληνικά νησιά: το Metaxa & The Clumsies Explore Greece.

metaxa explorers

Προσκαλώντας μας λοιπόν να το εξερευνήσουμε και να το ανακαλύψουμε, η εταιρεία παραλληλίζει την απόλαυση της γεύσης του ποτού της με την εξερεύνηση του κόσμου γύρω μας και δίνει έμφαση στο ταξίδι των αισθήσεων που βιώνει κανείς με κάθε μοναδική γουλιά του κεχριμπαρένιου ποτού. Στα πλαίσια αυτά, το Metaxa αναζήτησε και βρήκε τρεις αληθινούς εξερευνητές, τον Mike Horn, τη Laura Bingham και τον Guillaume Néry, και τους ζήτησε να μας ξεναγήσουν σε αυτό το μοναδικό ταξίδι εξερεύνησης.

metaxa explorers

Mike Horn

Έχοντας αναγνωριστεί ως ένας από τους μεγαλύτερους εξερευνητές του καιρού μας, ο Mike Horn είναι ένας άνθρωπος ελεύθερος από περιορισμούς, γεμάτος ενθουσιασμό για τη ζωή, που θέλει να συνεχίσει τις εξερευνήσεις χωρίς όρια. Ο Mike Horn εξηγεί πώς, αφού επιβίωσε στην Ανταρκτική, έναν τόπο χωρίς καθόλου ζωή, μπορεί πλέον να αντιμετωπίσει σχεδόν τα πάντα. Στον Mike Horn αρέσει το METAXA για τον ασυνήθιστο χαρακτήρα του και την εκφραστικότητά του.

metaxa explorers

Laura Bingham

Από νεαρή ηλικία, η Laura έκανε πολλά ταξίδια αλλά ποτέ δε θα χαρακτήριζε τον εαυτό της ως "γεννημένη εξερευνήτρια". Μόνο αφού έκανε ένα τετράμηνο ταξίδι σε όλη τη Νότια Αμερική, αποφάσισε ότι ήθελε να γίνει εξερευνήτρια, όχι υποχρεωτικά για να ζήσει έντονες περιπέτειες και να ανακαλύψει νέες περιοχές, αλλά για να γνωρίσει τον εαυτό της μέσα από την εξερεύνηση. Στη Laura Bingham αρέσει το METAXA για τον πλούτο των αρωμάτων που ξεδιπλώνονται το ένα μετά το άλλο.

explorers

Guillaume Néry

Εξερευνώντας τα άγνωστα βάθη των ωκεανών, ο Guillaume Néry δεν επικεντρώνεται στον ανταγωνισμό και τα ρεκόρ. Ο σκοπός του είναι να πετυχαίνει αποτελέσματα που θα αντέξουν στο χρόνο, σε συνδυασμό με τις ισχυρές ηθικές δεσμεύσεις του και τη συνεχή αναζήτηση της ελευθερίας.

metaxa explorers
pole to pole cocktail

Παράλληλα, κάθε ένας από τους παραπάνω εξερευνητές απέκτησε το δικό του προσωπικό cocktail, σχεδιασμένο έτσι ώστε να ταιριάζει στον ιδιαίτερο χαρακτήρα του, από τα χέρια του βραβευμένου bartender και συνιδιοκτήτη του The Clumsies Βασίλη Κυρίτση, ο οποίος δημιούργησε το "Pole 2 Pole” για τον Mike Horn, το "Smooth Ride” για τη Laura Bingham, που περιέχει μεταξύ άλλων αλμυρή καραμέλα για τον παιχνιδιάρικο χαρακτήρα της, και το "Deep Dive” για τον Guillaume Néry, του οποίου το χρώμα βαθαίνει όσο πλησιάζεις προς τον πάτο του ποτηριού, όπως ακριβώς συμβαίνει και με τα βάθη της θάλασσας που εξερευνά o Guillaume Néry.

metaxa explorers
Ο Βασίλης Κυρίτσης των The Clumsies

Όμως οι εκπλήξεις των γενεθλίων δεν σταματούν εδώ, αφού παράλληλα το Metaxa σχεδίασε ένα μοναδικό ταξίδι, το "Metaxa & The Clumsies Explore Greece”, που σημαίνει πως τον Ιούλιο του 2018, ένα ιστιοφόρο με επιβάτες πέντε από τους καλύτερους bartender του κόσμου θα εξερευνήσει τρία ελληνικά νησιά, προσφέροντας τρεις μοναδικές εμπειρίες. Το ιστιοφόρο "METAXA & The Clumsies Explore Greece” θα αγκυροβολήσει στη Μύκονο, την Αντίπαρο & την Πάρο, έχοντας μαζί του τον Erik Lorincz, Head Bartender στο American Bar του The Savoy Hotel, τον Leo Robitschek, από το ξενοδοχείο NoMad της Νέα Υόρκης & Λος Άντζελες, και τον Κώστα Ιγνατιάδη, από το bar Schumman’s του Μονάχου, και φυσικά τους The Clumsies. Αυτό το καλοκαίρι λοιπόν ανοίγουμε πανιά για ένα ταξίδι εξερεύνησης και ανακαλύψεων. "Η συνεργασία ανάμεσα στο ΜΕΤΑΧΑ και το "The Clumsies” προέκυψε αβίαστα, καθώς έχουμε πάρα πολλά κοινά σημεία. Πέρα από την προσήλωση στις ελληνικές ρίζες και την ελληνική ψυχή μας, μοιραζόμαστε το ίδιο όραμα: να αποκαλύψουμε στον κόσμο, την αυθεντικότητα του Original Greek Spirit προβάλλοντας το πάθος μας, για μοναδικές εμπειρίες απόλαυσης." Δηλώνει η Stéphanie Ancel, Managing Director του House of Metaxa.

Λίγα λόγια για το METAXA

Μοναδική ιστορία: ξεκινά από την Ελλάδα το 1888, όταν ο οραματιστής Σπύρος Μεταξάς, δημιούργει ένα μοναδικό ποτό, γεμάτο ένταση αλλά απαλό. Ενώ αρχικά συγκρίθηκε με cognac και αργότερα με brandy, ήταν πραγματικά αδύνατο το ΜΕΤΑΧΑ να χωρέσει σε κάποια κατηγορία και έτσι έγινε γνωστό ως το "Original Greek Spirit”: ένα μοναδικό κεχριμπαρένιο ποτό.

Μοναδικό terroir: η Σάμος είναι γνωστή γιατί παράγει μερικά από τα πιο αρωματικά κρασιά στον κόσμο. Ο ήλιος, το σκληρό σχιστολιθικό έδαφος και η βροχόπτωση την κατάλληλη εποχή, συνθέτουν το μοναδικό terroir του νησιού. Ο Οίκος Mεταξά επιλέγει μόνο τα πιο αρωματικά μοσχάτα κρασιά της Σάμου, από συγκεκριμένες ζώνες.

Μοναδική τέχνη: εδώ και πάνω από 25 χρόνια, ο Metaxa Master Κωνσταντίνος Ράπτης, ο πέμπτος στη σειρά από την ίδρυση του Οίκου, χρησιμοποιεί το ξεχωριστό ταλέντο του για να εγγυηθεί τη συνέχεια και τη σταθερότητα του στυλ του METAXA. Γνωρίζει τα μυστικά του METAXA όπως κανένας άλλος, φροντίζοντας ώστε κάθε σταγόνα του να προσφέρει την έντονη απαλότητα και το χαρακτήρα που κάνουν το METAXA αγαπητό σε όλο τον κόσμο.

Για περισσότερα tidbits και γευστικές ανταποκρίσεις τη στιγμή που συμβαίνουν ακολουθήστε το @kounelly στο Instagram.

* Tidbit : a small piece of food

              : a small piece of news or interesting information

 

BEST OF NETWORK