top article

Ο εξαιρετικός σεφ της Σπονδής Άγγελος Λάντος (επίθετο που δεν του αποδίδω εγώ ή κάποιος συνάδελφος ως άποψη, αλλά τα 2 αστέρια Michelin και οι πολλές ακόμη διακρίσεις που έχει αποσπάσει στα περισσότερα από 15 χρόνια του στην κουζίνα της Σπονδής ως πράξη- ας μην ξεχνάμε πως ο Λάντος είναι ο πρώτος Έλληνας σεφ που είδε το όνομά του στη Michelin guide list κάτω από τα δύο αστέρια) δεν είναι άνθρωπος των λόγων αλλά των έργων. Το ταλέντο, η ευρηματικότητα και η μεγάλη γαστρονομική του τόλμη φαίνονται στα πιάτα του και τα λόγια είναι μάλλον περιττά.

#Tidbits *: Αστέρια & Comfort Food

Όμως πόσο εύκολο είναι για έναν σεφ αυτού του βεληνεκούς να μην χάνει την επαφή του με την καθημερινότητα και να μπορεί να μαγειρέψει μακριά από μία fine dining λογική; Στην περίπτωση του πολυσχιδούς Άγγελου Λάντου λοιπόν φαίνεται πως δεν είναι δύσκολο, γεγονός που αποδεικνύεται από μία νέα "ανατρεπτική" συνεργασία και το fact πως δεν φοβάται να χρησιμοποιήσει τις μαγειρικές του "υπερδυνάμεις" σε πιο γήινες κουζίνες. Ο λόγος για το δημοφιλές Penny Lane Comfort Food (Θουκυδίδου 10) στο Χαλάνδρι, του οποίου πλέον ο Άγγελος Λάντος θα επιμελείται το μενού.

άγγελος λάντος

Εδώ που τα λέμε, όταν ο ίδιος ο οδηγός Michelin θεωρεί πως η καντίνα του Chan Hon Meng στη Σιγκαπούρη αξίζει ένα αστέρι, τότε φαίνεται πως τα πράγματα αλλάζουν. Αυτήν την τάση αφουγκράστηκε και ο διάσημος Έλληνας σεφ και αποδέχθηκε την πρόσκληση-πρόκληση των "ανήσυχων" ιδιοκτητών του Penny Lane, Δημοσθένη και Γιάννη Γεωργίου και Γιώργου Αρκούδα, να δημιουργήσει ένα μενού στο "τερέν" της comfort και της street κουζίνας. Το στοίχημα αυτό έχει τεράστιο ενδιαφέρον, αφού είναι η πρώτη φορά στη χώρα μας που θα μπορείς να γευτείς πιάτα ενός διάστερου σεφ σε ένα comfort εστιατόριο. Το μενού μαθαίνω πως θα ολοκληρωθεί το Σεπτέμβρη, όμως ήδη σιγά σιγά κάποια πιάτα βγαίνουν σε κυκλοφορία. Υπομονή λοιπόν μέχρι το φθινόπωρο, που θα έχουμε την πλήρη εικόνα.

Για περισσότερα tidbits και γευστικές ανταποκρίσεις τη στιγμή που συμβαίνουν ακολουθήστε το @kounelly στο Instagram.

* Tidbit : a small piece of food

              : a small piece of news or interesting information

Ιούλιος 2018

Από το Περιοδικό

Γαστρονομία Δευτέρα 05.03.2018

Fusing Asia

Το ανανεωμένο Hama2.0 υποδέχεται τον ανατρεπτικό σεφ Alsi Sinanaj στην κουζίνα του και ορίζει εκ νέου την έννοια του fusion.

The Editor's Blog Σάββατο 23.12.2017

The Editor's Blog: Big little truths

Κατ’ ουσία, η πρώτη μέρα του χρόνου έχει πάντα, όπως και όλα τα σημαντικά θέματα στη ζωή μας, την αξία που εμείς της δίνουμε

>