top article

Καλό φαγητό και δροσερά cocktails είναι το δίπτυχο της επιτυχίας για όσους έχουν αποφασίσει να περάσουν τον Αύγουστο στην πόλη. Είτε είσαι healthy eater, είτε λάτρης του κρέατος, είτε cocktail lover στα παρακάτω σίγουρα κάτι θα βρεις που να σε ενδιαφέρει.

#Tidbits *: Summer in the City

TYCO

Take Your Cocktail Out μας λέει ο γνωστός bartender Γιάννης Σταυρουλάκης και οι συνεταίροι του (Κυριάκος Βασιλείου και Κωνσταντίνος Φουτζόπουλος) και γι’ αυτό ακριβώς δημιούργησαν την πρώτη "street food" εκδοχή των cocktails στο κέντρο της Αθήνας. Ένα λιλιπούτειο πολύχρωμο και άκρως εξωτικό μαγαζάκι στη Ρόμβης (στην ουσία μία μεγάλη μπάρα) φτιάχνει ευφάνταστα, ολόδροσα, καλοκαιρινά και άκρως ψαγμένα cocktails που σερβίρονται σε πλαστικά (πλήρως ανακυκλώσιμα) ποτήρια είτε για να τα πάρεις μαζί σου και να βολτάρεις στην Αθήνα είτε για να τα πιείς στη μπάρα και στα εξωτερικά πάσο του μαγαζιού. Η είδηση δεν είναι μόνο το take away concept, αλλά και το γεγονός πως μιλάμε για πολύ ποιοτικά και sophisticated cocktails με premium spirits και υλικά σε τιμές κυριολεκτικά street concept. Έτσι εδώ θα βρεις 5 Signature Cocktails με μόλις 6€, εκ των οποίων το εικονιζόμενο με Don Julio Blanco, χειροποίητο liqueur blend πορτοκάλι και raspberry, κρέμα καρύδας, κίτρο και ανανά είναι ό,τι πιο καλοκαιρινό έχω πιει φέτος, όλα τα classics στα 5€ και εξαιρετικές προτάσεις σε Mocktails για όσους δεν αγαπούν το αλκοόλ (ή παίρνουν αντιβίωση).

(Ρόμβης 11, Αθήνα)

zeibekiko

Ζεϊμπέκικο – το Ελληνικό Σουβλάκι

Μέσα σε μία καταπράσινη κηφισιώτικη αυλή, τα αδέλφια Γιώργος και Κώστας Τσιλιγκίρης (γνωστοί τοις πάσι από τον διάσημο "Τηλέμαχο") ξαναφέρνουν το σουβλάκι στο κέντρο της προσοχής μας με την ποιότητα και την τεχνογνωσία που μόνο οι ίδιοι μπορούν να εγγυηθούν. Η πολύχρονη ιστορία τους στα premium και dry aged κρέατα (να θυμίσουμε πως ο Κώστας και ο Γιώργος είναι η τρίτη γενιά της οικογένειας που ασχολείται με το κρέας) σε κάνει να ξέρεις τι πρόκειται να γευτείς στη μοντέρνα αυτή εκδοχή της "σουβλασερί" (αν μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε τον όρο).  Γύρος από αρχαία ελληνική φυλή μαύρου χοίρου, γύρος από ελληνικό πρόβατο, καλαμάκια από ελληνικό αρνάκι γάλακτος, τυλιχτά με Μεσογειακό κοτόπουλο, Κρητικό λουκάνικο, πατάτες τηγανητές με κεφαλοτύρι Κεφαλονιάς, καβουρμάς με σπανάκι, αλλά και λεχματζούν, πεϊνιρλί και μπουγιουρντί με λαδοτύρι Μυτιλήνης από τον ξυλόφουρνο, και πικάντικα κεμπαπάκια, είναι μερικά μόνο από αυτά που θα δοκιμάσεις -και πρέπει να δοκιμάσεις- στο νέο μαγαζί. Το χειμώνα αφήνουμε την αυλή και περνάμε στο μεγάλο εσωτερικό χώρο που έχει διακοσμηθεί με αντίγραφα του Θεόφιλου και του Τσαρούχη.

(Φραγκοπούλου 22 & Μ. Μπότσαρη, Κάτω Κηφισιά)

astir beach

Nice n Easy Seaside

Βιολογικές πρώτες ύλες και άκρως δημιουργική διάθεση χαρακτηρίζουν τη νέα συνεργασία μεταξύ της Astir Beach και της γνωστής για τη farm-to-table φιλοσοφίας της ομάδας του Nice n Easy. Το Nice n Easy Seaside προσγειώθηκε στην πιο κοσμοπολίτικη παραλία της πόλης και υπόσχεται να ανεβάσει το γαστρονομικό πήχη του καλοκαιριού μας. Τα organic υλικά και τα healthy πιάτα συναντούν τη σοβαρή κρεατοφαγία και το sushi σε ένα μενού με την υπογραφή του executive chef Χρήστου Αθανασιάδη σε εκτέλεση του chef de cuisine Κώστα Φιλιππόπουλου. Από καρπάτσιο λαβράκι μέχρι tomahawk steak και από νιόκι γλυκοπατάτας μέχρι crispy tuna rolls, εδώ θα βρεις σίγουρα το αγαπημένο σου πιάτο για φέτος, ενώ μία ενδιαφέρουσα ποικιλία από ετικέτες κρασιών, μπύρες από ελληνικές ζυθοποιίες και signature cocktails συμπληρώνουν το γευστικό παζλ. Ειδικής μνείας χρήζει το δυνατό brunch τα σαββατοκύριακα, ενώ εννοείται πως την πλειονότητα του μενού μπορείς να απολαύσεις και στην άνεση της ξαπλώστρας σου.

(www.astir.gr/beach/nice-n-easy)

paul

Paul Well-Being Menu

Για τους ορκισμένους healthy eaters ή απλώς για όλους όσους προσέχουμε τη διατροφή μας και θέλουμε να τρώμε υγιεινά και εκτός σπιτιού, η Γαλλική Boulangerie Paul διαθέτει πλέον και ένα ολοκληρωμένο Well-Being Menu, πέρα από τις γνωστές υπόλοιπες γεύσεις της που συνεχίζουν ακάθεκτες να μας ενθουσιάζουν. Έτσι, στα καταστήματα Γλυφάδας, Κηφισιάς και Αθήνας πλέον θα μπορείς να απολαύσεις μεταξύ πολλών άλλων και λαχταριστά Γιαούρτια και Birchers, όπως το Abricot Framboise με compote βερίκοκο και φρέσκα βατόμουρα ή το Fruits Rouges με compote κεράσι και φρέσκια φράουλα, βατόμουρο και μύρτιλο, συνδυασμένα με βρώμη ή granola με μείγμα δημητριακών, τη νέα Baguette Quinoa με τρίχρωμη βιολογική κινόα, το Pain au Lin με λιναρόσπορο σε σχήμα φόρμας, τα ολόφρεσκα μπατόν ψωμιού με αλεύρι ολικής αλέσεως, αλλά και δυο δροσερά Smoothies πλούσια σε βιταμίνες και ιχνοστοιχεία που θα γίνουν τα αγαπημένα "on the go” summer drinks. Τελικά το υγιεινό μπορεί να είναι και γευστικό.

(www.paul-bakeries.com )

aggelakia

Αγγελάκια

Το νέο καλοκαιρινό μενού στα Αγγελάκια στο Χαλάνδρι έχει επιλογές για κάθε γούστο. Βασισμένο σε φρέσκες εποχικές πρώτες ύλες από Έλληνες παραγωγούς από κάθε γωνιά της Ελλάδας, το καλοκαιρινό μενού προσφέρει μοναδικές γευστικές επιλογές, πάντα στη λογική μιας ισορροπημένης και υγιεινής διατροφής, με πιάτα όπως δροσερή πράσινη σαλάτα με βιολογικό σπανάκι, λόλα, ρόκα, φρέσκο βασιλικό, Κρητικά ντοματίνια και φρέσκο βουβαλικό τυρί Κερκίνης  αλλά και φρέσκο μοσχαρίσιο συκώτι με ψητά λαχανικά και αρωματικό λάδι σκόρδου, καθώς και  μπιφτέκι από σιτεμένο πρόβειο κρέας Νεμέας με φρέσκες τηγανητές πατάτες. Περισσότερες από 50 ετικέτες από δροσερές και απολαυστικές μπύρες από ελληνικές μικροζυθοποιίες, καθώς και το μικρό delicatessen με πολλά γευστικά καλούδια για το σπίτι.

(Επιδαύρου 55, Χαλάνδρι)

Για περισσότερα tidbits και γευστικές ανταποκρίσεις τη στιγμή που συμβαίνουν ακολουθήστε το @kounelly στο Instagram.

* Tidbit : a small piece of food

              : a small piece of news or interesting information

 

 

Ιούλιος 2018

Από το Περιοδικό

Συνεντεύξεις Τετάρτη 08.08.2018

Η Daphne Guinness στη Madame Figaro

Μοντέλο, μούσα, fashion icon και συλλέκτρια couture δημιουργιών, η κληρονόμος της διάσημης ζυθοποιίας αποδεικνύει το σπάνιο ταλέντο της και στη μουσική

>