Η εμπειρία brunch στο ξενοδοχείο Μεγάλη Βρεταννία σου θυμίζει γιατί το αυθεντικό class έχει σημασία σε κάθε έκφανση της ζωής μας.
Ίσως το απόλυτο συνώνυμο της αυθεντικής κομψότητας στη χώρα μας, το ξενοδοχείο Μεγάλη Βρεταννία ετοίμασε ένα brunch menu που "μιλάει" σε όλες μας τις αισθήσεις και μας περιμένει κάθε Σάββατο και Κυριακή από τις 11 μέχρι της 2 στο Winter Garden City Lounge. Νομίζω πως το Weekends at Winter Garden ήρθε για να μας θυμίσει πως στους γρήγορους ρυθμούς της καθημερινότητας καμιά φορά αξίζει να σταματάμε και να παίρνουμε το χρόνο μας για να απολαύσουμε την ποιότητα που μπορεί να κρύβει η στιγμή.

Ο εξαιρετικά ταλαντούχος -και το έχει αποδείξει πλειστάκις- executive chef Αστέριος Κουστούδης και η ομάδα του δημιούργησαν ένα πλήρες μενού από αλμυρές και γλυκιές γεύσεις, που παρουσιασμένες με τον γνωστό εξαιρετικά classy τρόπο του ιστορικού ξενοδοχείου, μετατρέπουν το brunch σε μία ιεροτελεστία που του δίνει μία άλλη υπόσταση.

Χειροποίητα ζεστά γαλλικά κρουασάν που μοσχοβολούν φίνο βούτυρο και λαχταριστά rolls πραλίνας μπαίνουν μαζί με benoitons με κορινθιακή σταφίδα και lemon cake σε ένα κομψό πορσελάνινο μπολ και έρχονται μαζί με σπιτική μαρμελάδα, κρέμα βανίλια, εγχώριο φρέσκο βούτυρο και μέλι καστανιάς, για να δημιουργήσεις το δικό σου γευστικό ποίημα. Το χειροποίητο τσουρέκι με μαστίχα, ένα δημιούργημα προσωπικά επιμελημένο από τον Pastry Chef, Ευγένιο Βαρδακαστάνη, συνοδεύει τέλεια τον καφέ, τη σοκολάτα ή το τσάι από τις εκλεκτές ποικιλίες του ξενοδοχείου και την ποικιλία φρεσκοστυμμένων χυμών από φρούτα και λαχανικά εποχής.

Και μετά από αυτήν τη λαχταριστή "εισαγωγή" έρχεται η ώρα για το ορεκτικό, όπως το αβοκάντο με βασιλικό καβούρι, δίκκοκο σιτάρι και σέλερι ή τις καρδιές μαρουλιών με ντοματίνια, ελιές και φλοίδες από γραβιέρα τρούφας, και φυσικά για το κυρίως πιάτο, όπου η επιλογή ανάμεσα στα βιολογικά αυγά μελάτα με σολομό μπαλίκ και χαβιάρι ή τα βιολογικά αυγά ‘benedict’ με αστακό και sauce ‘hollandaise’ αρωματισμένη με εσπεριδοειδή ή τα πιάτα ημέρας, γίνεται η αιτία για μεγάλα διλήμματα. Ένα ποτήρι γαλλική σαμπάνια έρχεται μαζί για να δώσει τα απαραίτητα bubbles πολυτέλειας στην όλη εμπειρία.

Τέλος, το πανέμορφο ασημένιο "tray" με τις γλυκιές δημιουργίες από το ζαχαροπλαστείο του ξενοδοχείου και τα φρεσκοκομμένα φρούτα θα δημιουργήσει τον ιδανικό επίλογο στην όμορφη αυτή "εκδρομή" από την καθημερινότητα. Κι επειδή σίγουρα αναρωτιέσαι για την τιμή, να σου πω πως κοστίζει 42€ το άτομο, τιμή που προσωπικά έχω πληρώσει αρκετές φορές για brunch χωρίς λινά τραπεζομάντιλα και πετσέτες, χωρίς πορσελάνινα ποτήρια, χωρίς σκαλιστά μαχαιροπίρουνα, χωρίς αυτού του επιπέδου το σέρβις και γενικά χωρίς αυτό το "σύννεφο" αίγλης μίας άλλης αριστοκρατικής Αθήνας να με περιβάλλει.
Για περισσότερα tidbits και γευστικές ανταποκρίσεις τη στιγμή που συμβαίνουν ακολουθήστε το @kounelly στο Instagram.
* Tidbit : a small piece of food
: a small piece of news or interesting information