Το Pat Pong μόλις άνοιξε τις βαριές ξύλινες πόρτες του στο Κολωνάκι και προσφέρει hot & steamy thai γευστικές συγκινήσεις.
Το Κολωνάκι συνεχίζει δυναμικά να αποτελεί ένα από τα βασικά κέντρα των εξελίξεων όσον αφορά στην αθηναϊκή εστιατορική σκηνή, με νέα μαγαζιά να ανοίγουν τις πόρτες τους μέσα στον μήνα που πέρασε και άλλα να ετοιμάζονται οσονούπω. To ολοκαίνουριο Pat Pong Thai Restaurant των Γιώργου Μελισσάρη, Γιάννη Μωράκη και Γιώργου Κωνσταντίνου στην οδό Λεβέντη ενθουσιάζει με την αυθεντική thai κουζίνα του και τα -κυριολεκτικά- hot & steamy πιάτα του.

To Pat Pong λοιπόν παίρνει το όνομά του από τη διάσημη "red district” περιοχή της Ταϊλάνδης και βρίσκεται στον ιδιαίτερο χώρο που μέχρι πρότινος συναντούσαμε το Nikkei (που πλέον κατοικοεδρεύει μόνιμα στην πλατεία Δεξαμενής). Ο χώρος ντύθηκε στα Ταϊλανδικά, ενώ η έντονη παρουσία του φυσικού στοιχείου και η κομψή exotic ατμόσφαιρα παραμένουν αναλλοίωτα.

Στην ανοικτή κουζίνα ο πολύ καλός Σήφης Μανουσέλης και η ομάδα του υπόσχονται και πραγματοποιούν αυθεντικά γευστικά ταξίδια στη μακρινή Ταϊλάνδη, χρησιμοποιώντας στο μέγιστο βαθμό τοπικά ταϊλανδέζικα υλικά. Το motto "Hot and Steamy Thai” εδώ έχει κυριολεκτική σημασία, καθώς τα πιάτα προέρχονται από τοπικές συνταγές και δεν είναι τόσο "προσαρμοσμένα" στην μεσογειακή λογική, όσο πιθανώς να έχουμε συνηθίσει, ενώ προσπαθούν να προσεγγίσουν -στον βαθμό που είναι εφικτό- την κουζίνα που θα έτρωγες αν όντως τριγυρνούσες στους δρόμους του αρχαίου αυτού βασιλείου. Κοινώς αν είσαι φίλος των καυτερών και spicy γεύσεων, θα λατρέψεις την κουζίνα του Pat Pong χωρίς καμία αμφιβολία. Η έμπνευση έρχεται από χαρακτηριστικές γεύσεις της εξωτικής χώρας και η λογική είναι αυτή του μοιράσματος, που βγαίνει πολύ όμορφα στο ατμοσφαιρικό εστιατόριο. Τα cocktails με την επιμέλεια του Σπύρου Κερκύρα εμπνέονται επίσης από τις πρώτες ύλες και τη φιλοσοφία της κουζίνας και αποτελούν ένα πολύ δυνατό χαρτί, ενώ το φιλόξενο μπαρ σε θέλγει εύκολα για ένα ελαφρώς πικάντικο Bloody Thai ή για ένα φρέσκο The Lychee για αρχή.

Εν αρχή είναι οι σούπες, με την spicy Tom Yum Goong με γαρίδα kaffir lime και chilli και την πιο mild Tom Kha Gai με κοτόπουλο, μανιτάρια, γάλα καρύδας και lime, να σε βάζουν σε σοβαρά διλήμματα.

Ειδικά αν μιλάμε για μία κρύα μέρα -όπως εκείνη που επισκέφθηκα εγώ το εστιατόριο- η ταϊλανδική αυτή κοτόσουπα μιλάει απευθείας στην ψυχή σου, με το lime να της δίνει τη σπιρτάδα που χρειάζεται και το ρύζι ατμού που σου φέρνουν για να ανακατέψεις μέσα να την κάνει as comfort as it gets.

H Thai Duck είναι μία spicy σαλάτα με πολύ ωραίες εντάσεις. Η πάπια έρχεται όσο πρέπει ξεροψημένη και όνειρο γλασαρισμένη στην κορυφή ενός μικρού λοφίσκου από sticky rice, αποξηραμένο chilli, λάχανο και μυρωδικά, που βρίσκεται πάνω σε μία στρώση από τέλεια μαριναρισμένο αγγούρι μέσα σε sweet & sour sauce. Η αψάδα είναι έντονη, αλλά το συνολικό αποτέλεσμα δίνει μία γεύση που δεν χορταίνεις να σε καίει.

Η σαλάτα Yum Mamuang με μάνγκο, lime, chilli, τοματίνια και μαριναρισμένο μοσχάρι προορίζεται αποκλειστικά για ορκισμένους fans των extra spicy γεύσεων.

Το Larb είναι ένα ιδιαίτερο πιάτο με αρνί πουδραρισμένο με sticky rice, φρέσκα μυρωδικά, chilli και καρδιές από iceberg, που χρησιμοποιούνται για να τυλίξεις μέσα το mix με το αρνί και να το απολαύσεις με τον παραδοσιακό τρόπο. Ένα fun και πολύ νόστιμο πιάτο.

Τα Thai Balls είναι φανταστικά τραγανές και με τέλεια κρούστα κροκέτες μπακαλιάρου με χοιρινό. Είναι μία surf and turf πεντανόστιμη προσέγγιση, που προσωπικά συνιστώ ανεπιφύλακτα. Ειδικά αν κάνεις ένα ωραίο ντιπ στην ευγενική μαγιονέζα με lime που τα συνοδεύει, σε φαντάζεσαι εύκολα να τα τρως στο μπαρ με ένα δυνατό cocktail για συντροφιά.

Τα dumplings με λαχανικά, soy beans, σαρκώδη king oyster, σος φυστικοβούτυρο και πίκλα από αυγό είναι ένα ενδιαφέρον πιάτο με τις πίκλες αβγού να δημιουργούν chopstick-μαχίες για το ποιος θα τις προλάβει.
Ένα πιάτο που προσωπικά θα χαρακτήριζα food for the soul είναι τα -εξαιρετικά φωτογενή- Kanom Jeen Curry Noodles με λαβράκι, σάλτσα κάρυ, γάλα καρύδας, αυγό και φύλλα μουστάρδας. Exotic και γεμάτο γεύση.

Μέσα σε φύλλα μπανάνας έρχεται και το Rustic Grilled Fish, που στην προκειμένη ήταν λαβράκι, μαριναρισμένο σε κάρυ και κουρκουμά. Ζουμερό και νόστιμο, με την κατάλληλη δόση spiciness, ώστε να απολαμβάνεις, χωρίς να χάνεις τη γεύση.

Last but not least, το Pad Thai μέσα στο όμορφο σκεύος του θέλγει πρώτα το μάτι και μετά τον ουρανίσκο. Rice noodles, γαρίδες, φιστίκι και αυγό σε ωραίες ισορροπίες δεν θα σε αφήσουν παραπονεμένο.
Info: Λεβέντη 3, Κολωνάκι, 210 7228283
Ώρες λειτουργίας: 19.00 - 00.00 (Δευτέρα - Πέμπτη)
19.00 - 01.00 (Παρασκευή & Σάββατο)
Για περισσότερα tidbits και γευστικές ανταποκρίσεις τη στιγμή που συμβαίνουν ακολουθήστε το @kounelly στο Instagram.
* Tidbit : a small piece of food
: a small piece of news or interesting information