September 2025
X

Full Moon Dinner by MF

Κέφι, το ελληνικό! | Πώς το #FullMoonDinnerbyMF μετατράπηκε σε ξέφρενο πάρτι

Κέφι, το ελληνικό! | Πώς το #FullMoonDinnerbyMF μετατράπηκε σε ξέφρενο πάρτι

Full Moon Dinner by Madame Figaro | Τα highlights ενός δείπνου που γιόρτασε την πανσέληνο του Ιουλίου

Full Moon Dinner by Madame Figaro | Τα highlights ενός δείπνου που γιόρτασε την πανσέληνο του Ιουλίου

S.Pellegrino και Acqua Panna | Iταλική φινέτσα και δροσιά στο Full Moon Dinner της Madame Figaro

S.Pellegrino και Acqua Panna | Iταλική φινέτσα και δροσιά στο Full Moon Dinner της Madame Figaro

FullMoonDinnerbyMF | Μία βραδιά στην Αθηναϊκή Ριβιέρα υπό το φως της πανσελήνου και άρωμα Προβηγκίας με το αγαπημένο μας Rose de Provence Minuty

FullMoonDinnerbyMF | Μία βραδιά στην Αθηναϊκή Ριβιέρα υπό το φως της πανσελήνου και άρωμα Προβηγκίας με το αγαπημένο μας Rose de Provence Minuty

Full Moon Dinner by MF | Η τέχνη του να ζεις το κάθε λεπτό με ξεχωριστό στιλ από την Breitling

Full Moon Dinner by MF | Η τέχνη του να ζεις το κάθε λεπτό με ξεχωριστό στιλ από την Breitling

A night at the Riviera | Το Ploom έφερε την premium εμπειρία του στο Madame Figaro Dinner στο Barbarossa

A night at the Riviera | Το Ploom έφερε την premium εμπειρία του στο Madame Figaro Dinner στο Barbarossa

Full Moon Dinner by MF | Η Χριστίνα Κοντοβά με χρυσή maxi φούστα και flat σανδάλια

Full Moon Dinner by MF | Η Χριστίνα Κοντοβά με χρυσή maxi φούστα και flat σανδάλια

Full Moon Dinner by MF | Ποιοι παραβρέθηκαν στο δείπνο του Madame Figaro

Full Moon Dinner by MF | Ποιοι παραβρέθηκαν στο δείπνο του Madame Figaro

Full Moon Dinner by MF | Η Μελίνα Κόντη με bias cut φόρεμα στο χρώμα του καλοκαιριού

Full Moon Dinner by MF | Η Μελίνα Κόντη με bias cut φόρεμα στο χρώμα του καλοκαιριού

Full Moon Dinner by MF | Η Τόνια Σωτηροπούλου φόρεσε το must have φόρεμα του καλοκαιριού

Full Moon Dinner by MF | Η Τόνια Σωτηροπούλου φόρεσε το must have φόρεμα του καλοκαιριού

Mf Blogs

#Tidbits *: Jam Sessions

#Tidbits *: Jam Sessions

Ο Δημήτρης Κατριβέσης υποδέχεται τον Akrame Benallal στην κουζίνα του Fuga για μία βραδιά στις 20 Δεκεμβρίου.

Το είχε πει ο Δημήτρης Κατριβέσης πως φέτος στη Fuga θα δούμε πράγματα και θαύματα. Το είπε και το έκανε, αρχής γενομένης με το πρώτο "Jam Session στην Κουζίνα" με προσκεκλημένο τον διάστερο σεφ Akrame Benallal, αυτήν την Πέμπτη στις 20 Δεκεμβρίου.

Akrame Benallal

Οι δύο σεφ, με την απόλυτα δική τους φιλοσοφία για την γαστρονομία και τις γεύσεις, θα βρεθούν στην κουζίνα του Fuga για μία μόνο βραδιά και θα προσφέρουν ένα εντυπωσιακό μενού-περιήγηση στις γεύσεις του κόσμου. Και οι δύο ανήκουν στην ομάδα των νέων σεφ που ακολούθησαν ένα μοντέρνο στυλ στην κουζίνα, που στόχο έχει την τελειότητα στον τρόπο προετοιμασίας, στις υφές και στη γεύση, εμποτισμένο με συναίσθημα και πάθος. Με σεβασμό πάντα στις τοπικές μαγειρικές παραδόσεις και τις διαφορετικές κουλτούρες. Βραβευμένος με δύο αστέρια Michelin, ο Akrame Benallal βρέθηκε στο ξεκίνημά του δίπλα στον Feran Adria όπου ξεκίνησε και η φιλία του με τον Δημήτρη Κατριβέση. Οι δυο τους θα προσφέρουν για έναν περιορισμένο αριθμό καλεσμένων ένα ξεχωριστό μενού 8 σταδίων. 

Δημήτρης Κοσμίδης

Tα "Jam Sessions στην Κουζίνα" ξεκινούν και επίσημα στo Fuga, καλωσορίζοντας στην Αθήνα νέους, ταλαντούχους σεφ από όλο τον κόσμο, που για μία μόνο βραδιά θα παρουσιάζουν μαζί με το σεφ και την ομάδα του Fuga ορισμένα από τα πιο εμβληματικά τους πιάτα.

Akrame Benallal

 

Σχετικά με τον Akrame Benallal
O Akrame Benallal έζησε τα πρώτα 13 χρόνια του στην Αλγερία. Όταν επέστρεψε στην Γαλλία συνειδητοποίησε πολύ γρήγορα ότι ήθελε να γίνει σεφ. Έπειτα από την θητεία του στο El Bulli με τον Ferran Adria και τον Pierre Gagniaire το 2004, άρχισε να στοχεύει πολύ ψηλά. Το 2005 ξεκινά στην Tours το Atelier d’ Akrame. Θέλοντας να εκφραστεί μέσα από την κουζίνα του ακόμη πιο ελεύθερα, μετακομίζει στο Παρίσι το 2011 και ανοίγει το δικό του εστιατόριο, το οποίο θα μπορούσε να χαρακτηριστεί ως ένα εργαστήριο γαστρονομικής καινοτομίας. Την ίδια χρονιά κερδίζει τον τίτλο "Grand de Demain 2011" (Ανερχόμενο Αστέρι) από το Gault & Millau και το Βραβείο της Γαστρονομικής Ανακάλυψης της Χρονιάς. Κέρδισε το πρώτο του αστέρι Michelin το 2012, ένα μόλις χρόνο από την έναρξη λειτουργίας του εστιατορίου. Το 2014 κερδίζει και το δεύτερο αστέρι. Με 14 συνολικά εστιατορικά projects σήμερα σε Γαλλία και άλλες χώρες, ο Akrame Benallal είναι ένα σεφ που σίγουρα δεν αντέχει την ρουτίνα. Το Atelier Vivanda, το steak-bistro concept του που ξεκίνησε στο Παρίσι και σήμερα βρίσκεται σε αρκετά σημεία στην πόλη, βγήκε και εκτός συνόρων, στο Χονγκ Κονγκ και στο Μπακού. Το 2017, άνοιξε ένα νέο εστιατόριο, το Shirvan Café Métisse, δίνοντας μια πιο μοντέρνα έκφραση στο Δρόμο του Μεταξιού, ενώ μόλις φέτος δημιούργησε τρεις γωνιές στον τελευταίο όροφο του Printemps du Goût food hall: "Meat by Akrame, Fish by Akrame και Fruits & Vegetables by Akrame" για τους λάτρεις της γεύσης.  

Το κόστος του μενού είναι 95 ευρώ το άτομο, ενώ το προτεινόμενο wine pairing βρίσκεται στα 30 ευρώ το άτομο. Για κρατήσεις: 210 7242979 & info@fugarestaurant.gr

Info: Κόκκαλη 1, Αθήνα (είσοδος απέναντι από την Αμερικάνικη Πρεσβεία) www.fugarestaurant.gr | τηλ. (0030) 210 7242979 |

Για περισσότερα tidbits και γευστικές ανταποκρίσεις τη στιγμή που συμβαίνουν ακολουθήστε το @kounelly στο Instagram. 

* Tidbit : a small piece of food
              : a small piece of news or interesting information

BEST OF NETWORK