September 2025
X

Full Moon Dinner by MF

Κέφι, το ελληνικό! | Πώς το #FullMoonDinnerbyMF μετατράπηκε σε ξέφρενο πάρτι

Κέφι, το ελληνικό! | Πώς το #FullMoonDinnerbyMF μετατράπηκε σε ξέφρενο πάρτι

Full Moon Dinner by Madame Figaro | Τα highlights ενός δείπνου που γιόρτασε την πανσέληνο του Ιουλίου

Full Moon Dinner by Madame Figaro | Τα highlights ενός δείπνου που γιόρτασε την πανσέληνο του Ιουλίου

S.Pellegrino και Acqua Panna | Iταλική φινέτσα και δροσιά στο Full Moon Dinner της Madame Figaro

S.Pellegrino και Acqua Panna | Iταλική φινέτσα και δροσιά στο Full Moon Dinner της Madame Figaro

FullMoonDinnerbyMF | Μία βραδιά στην Αθηναϊκή Ριβιέρα υπό το φως της πανσελήνου και άρωμα Προβηγκίας με το αγαπημένο μας Rose de Provence Minuty

FullMoonDinnerbyMF | Μία βραδιά στην Αθηναϊκή Ριβιέρα υπό το φως της πανσελήνου και άρωμα Προβηγκίας με το αγαπημένο μας Rose de Provence Minuty

Full Moon Dinner by MF | Η τέχνη του να ζεις το κάθε λεπτό με ξεχωριστό στιλ από την Breitling

Full Moon Dinner by MF | Η τέχνη του να ζεις το κάθε λεπτό με ξεχωριστό στιλ από την Breitling

A night at the Riviera | Το Ploom έφερε την premium εμπειρία του στο Madame Figaro Dinner στο Barbarossa

A night at the Riviera | Το Ploom έφερε την premium εμπειρία του στο Madame Figaro Dinner στο Barbarossa

Full Moon Dinner by MF | Η Χριστίνα Κοντοβά με χρυσή maxi φούστα και flat σανδάλια

Full Moon Dinner by MF | Η Χριστίνα Κοντοβά με χρυσή maxi φούστα και flat σανδάλια

Full Moon Dinner by MF | Ποιοι παραβρέθηκαν στο δείπνο του Madame Figaro

Full Moon Dinner by MF | Ποιοι παραβρέθηκαν στο δείπνο του Madame Figaro

Full Moon Dinner by MF | Η Μελίνα Κόντη με bias cut φόρεμα στο χρώμα του καλοκαιριού

Full Moon Dinner by MF | Η Μελίνα Κόντη με bias cut φόρεμα στο χρώμα του καλοκαιριού

Full Moon Dinner by MF | Η Τόνια Σωτηροπούλου φόρεσε το must have φόρεμα του καλοκαιριού

Full Moon Dinner by MF | Η Τόνια Σωτηροπούλου φόρεσε το must have φόρεμα του καλοκαιριού

Mf Blogs

#Tidbits *: New Chef

#Tidbits *: New Chef

Το γνωστό και αγαπημένο It της Σκουφά αλλάζει σεφ, αλλά διατηρεί όλες τις σημαντικές "αρχές" εκείνες που το καθιέρωσαν στη γευστική μας συνείδηση

To It στη Σκουφά δεν χρειάζεται και πολλές συστάσεις, αφού ελάχιστοι είναι εκείνοι που δεν έχει τύχει ποτέ να βρεθούν στο φιλόξενα μίνιμαλ περιβάλλον του είτε για να απολαύσουν το διάσημο πια brunch του είτε για ένα χαλαρό lunch, ένα απογευματινό τσίμπημα ή ένα ωραίο dinner. Γενικά το It ήταν, είναι και παραμένει "it" όλες τις ώρες της ημέρας και αυτό νομίζω οφείλεται πρωτίστως στο γεγονός πως δεν αλλάζει ποτέ τα ουσιαστικά εκείνα στοιχεία που μας έκαναν να το αγαπήσουμε εξαρχής: τις καθαρές γεύσεις, την πίστη στην εποχικότητα, την προσήλωση στην ισορροπία, το γευστικό τελικό αποτέλεσμα. Και αυτό νομίζω είναι επιτυχία. Έτσι όταν άκουσα πως αλλάζει ο σεφ του, ένιωσα μία ανησυχία μήπως αλλάξουν μαζί όλα αυτά που γνωρίσαμε και αγαπήσαμε. Μία επίσκεψη όμως ήταν αρκετή για να διαλυθούν όλες οι ανησυχίες μου και να διαπιστώσω -ιδίοις όμμασιv- πως ο ικανότατος Χρύσανθος Μανωλόπουλος φέρνει μαζί του όλο τον απαιτούμενο αέρα της ανανέωσης χωρίς όμως να πειράξει σε τίποτα τα "δομικά" It στοιχεία. 

it

Ο Χρύσανθος Μανωλόπουλος λοιπόν είναι ο νέος Corporate Chef όχι μόνο του ίδιου του It Restaurant, αλλά ολόκληρου του It Ομίλου, δηλαδή του Ιt Restaurant, του It catering, του  It On The Go και του Canal Cafe @SNFCC. Μαζί του κουβαλά τη μακρά και πλούσια εμπειρία του από την Ελλάδα και το Εξωτερικό (Head Chef Vezene, Head Chef City bistro, Head Chef Grand Resort Lagonissi κ.ά.) και δημιουργεί νέα όμορφα πιάτα, που κλείνουν έξυπνα το μάτι στις νέες τάσεις αλλά ταυτόχρονα μένουν πιστά στη φιλοσοφία, την αισθητική και τη γευστική φινέτσα Ιt. Το πλούσιο -όπως πάντα- μενού διατηρεί πολλά από τα signature πιάτα που αγαπήσαμε, αλλά ταυτόχρονα αγκαλιάζει τα νέα πιάτα του Χρύσανθου που βάζουν το δικό του στίγμα στη νέα εποχή του Ομίλου. Δοκίμασα πολλά και πολύ ενδιαφέροντα πιάτα, όμως θα μείνω στα τρία που προσωπικά θεωρώ must αλλά και χαρακτηριστικά της νέας συνεργασίας. Τα παραθέτω με σειρά σερβιρίσματος και όχι με σειρά γευστικής προτίμησης!

it


Νούμερο ένα λοιπόν το δροσερό ταρτάρ τόνου με ψητό παντζάρι, αχλάδι, παπαρουνόσπορο και βινεγκρέτ από lime και ginger, που εκτός του ότι είναι πολύ όμορφο οπτικά και εξαιρετικό για Insta-worthy φωτογραφίες, συνδυάζει έξυπνες γευστικές εντάσεις με τη γλύκα του αχλαδιού να "παίζει" με την οξύτητα του lime και την αψάδα του ginger.

it

Νούμερο δύο η αποδομημένη σπανακόπιτα, που συμπεριλαμβάνεται στις σαλάτες, αλλά αποτελεί και ένα πρώτης τάξεως ορεκτικό αν θέλεις. Τραγανά φύλλα κρούστας ψημένα με στακοβούτυρο Κρήτης αναμειγνύονται σε μία πανδαισία φρεσκάδας και αρωμάτων με την πικάντικη φέτα και το mild ανθότυρο, ενώ περιχύνονται με μία βινεγκρέτ από σκυριανό μέλι. 

it

Νούμερο τρία το τέλεια ψημένο και πληθωρικό σε αρώματα μοσχαρίσιο μπιφτέκι πάνω σε κρέμα σελινόριζας με σαλάτα από μανιτάρια, σελινόριζα και τριμμένη μαύρη τρούφα. Δύσκολα βρίσκεις έξω ωραίο μπιφτέκι, που σου "μιλάει" με άνεση για τη φρεσκάδα της πρώτης ύλης του, χωρίς να πολυλογεί, και εδώ θεωρώ πως μόλις το βρήκες. Τη γευστική εμπειρία έρχονται να ολοκληρώσουν τα cocktails με την υπογραφή του Νίκου Νικολάκου, καθώς και η εξαιρετικά ενημερωμένη wine list.

IT, Σκουφά 29, Κολωνάκι, 2103635773 / www.itrestaurant.gr / FB: Itkolonaki / IG: it_restaurant

Για περισσότερα tidbits και γευστικές ανταποκρίσεις τη στιγμή που συμβαίνουν ακολουθήστε το @kounelly στο Instagram. 

* Tidbit : a small piece of food
              : a small piece of news or interesting information

BEST OF NETWORK