Την Πέμπτη το απόγευμα δίνουμε ραντεβού στο L’ Audrion στην Πλάκα για ένα ιδιαίτερο wine & cheese tasting αλά γαλλικά
Τυρί και κρασί, κρασί και τυρί, ένα πολύ κομψό δίπολο που παίζει με τους δικούς του πολύ συγκεκριμένους κανόνες, καθώς το σωστό "πάντρεμα" είναι το κλειδί στην επιτυχία. Σε αντίθεση με το φαγητό, όπου ένα βασικό pairing μπορεί να συγχωρήσει και κάποια μικρά λαθάκια, στην περίπτωση κρασί & τυρί μία λάθος επιλογή μπορεί να αποβεί μοιραία, αφού πραγματικά μπορεί να φέρει ένα πολύ λάθος γευστικό αποτέλεσμα.

Όταν λοιπόν μιλάμε ιδίως για γαλλικά κρασιά και τυριά το σωστό pairing απαιτεί γνώσεις και στην πανέμορφη Cave a Manger L’ Audrion στην Πλάκα ξέρουν καλά όλα τα μυστικά που θα μας βοηθήσουν να απογειώσουμε τους γευστικούς μας κάλυκες. Γι’ αυτό και την Πέμπτη 21 Φεβρουαρίου στις 18.30 το απόγευμα δίνουμε ραντεβού στο μαγευτικό κελάρι του γαλλικού εστιατορίου για ένα tasting που θα απολαύσουμε σε βάθος, αλλά θα μας επιτρέψει να μάθουμε και πράγματα για να δημιουργούμε τα δικά μας μοναδικά pairings στο μέλλον.

Στο tasting θα δοκιμάσουμε 6 διαφορετικά τυριά και 4 κρασιά, τα οποία θα απολαύσουμε υπό την καθοδήγηση του έμπειρου Sommelier, καθώς και ενός Cheese Expert απευθείας από τη Γαλλία. Ο βραβευμένος σεφ Alain Parodi και η ιδιοκτήτρια του L’ Audrion Maurie Laure Bocabarteille έχουν επιλέξει κάποια πολύ ιδιαίτερα τυριά γι’ αυτό το pairing, τα οποία θα παντρευτούν με μοναδικά στη χώρα μας γαλλικά κρασιά, αφού η εισαγωγή τους γίνεται αποκλειστικά από το εστιατόριο. Το κόστος συμμετοχής είναι 23€ το άτομο, ενώ κερδίζουμε και έκπτωση 25% για να πάρουμε σπίτι μας επιλεγμένα κρασιά της εντυπωσιακής κάβας του L’Audrion.

Λίγα λόγια για το γαλλικό τυρί και κρασί.
Κάθε τυρί έχει άλλη υγρασία, άλλη περιεκτικότητα σε λίπος, άλλη υφή και άλλη γεύση. Το κρασί που θα συνοδεύσει την ποικιλία τυριών έχει επιλεγεί για την οξύτητα, τη γλυκύτητα, το σώμα και τη δομή του. Τα νεαρά τυριά πιθανόν να ταιριάζουν καλύτερα με φρέσκα κρασιά που είναι φρουτώδη, με ξηρά ροζέ, με κόκκινα με καλή οξύτητα και έντονα φρούτα και αφρώδη. Τα πιο ώριμα τυριά ταιριάζουν με κρασιά που έχουν μεγαλύτερη πολυπλοκότητα και περισσότερο σώμα. Αναπόφευκτα υπάρχουν κανόνες που οδηγούν σε επιτυχημένους συνδυασμούς, όπως αυτούς που θα δοκιμάσουμε στο French Cheese & Wine Tasting. Λόγω των περιορισμένων θέσεων, αλλά και του μεγάλου αριθμού ενδιαφερομένων η κράτηση είναι υποχρεωτική και μπορεί να πραγματοποιηθεί στο 210 3241193.
Info L’AUDRION Πλατεία Φιλομούσου Εταιρείας 3 & Φαρμάκη 1, Πλάκα, 2103241193.
Για περισσότερα tidbits και γευστικές ανταποκρίσεις τη στιγμή που συμβαίνουν ακολουθήστε το @kounelly στο Instagram.
* Tidbit : a small piece of food
: a small piece of news or interesting information