Το Misifu είναι μία νέα μοντέρνα μεσογειακή "ταβέρνα" στο Παλαιό Ψυχικό, που μόλις άνοιξε τις πόρτες της μπροστά σε ένα καταπράσινο πάρκο
Το όνομα του νέου εστιατορίου στο Παλαιό Ψυχικό πηγάζει από το γνωστό καρτούν-κεραμιδόγατο και το Misifu Mediterranean Tavern φιλοδοξεί να γίνει το απόλυτο meeting point για γεύμα ή δείπνο, για τους λάτρεις της μοντέρνας μεσογειακής κουζίνας στην περιοχή και όχι μόνο. Μέσα σε ένα μοντέρνο και εξαιρετικά άνετο σκηνικό, όπου πρωταγωνιστεί το μέταλλο και το ξύλο, και μπροστά σε ένα πράσινο πάρκο, το Misifu έχει ως κέντρο του τη μεγάλη τετράγωνη μαρμάρινη μπάρα, γύρω από την οποία ξεδιπλώνεται όλη η φιλόξενα μινιμάλ ατμόσφαιρα. Στην κουζίνα ο σεφ Δημήτρης Νίκολης παρουσιάζει ένα πολυσυλλεκτικό μενού με έμφαση στο κρέας και το ψάρι, με εξαιρετικές πρώτες ύλες και μοντέρνες τεχνικές.

Προσωπικά ξεχώρισα τρία πιάτα, που συστήνω να συμπεριλάβεις στην παραγγελία σου, ώστε να έχεις σωστή και ολοκληρωμένη άποψη για την κουζίνα του νέου εστιατορίου, χωρίς αυτό να σημαίνει πως δεν πρέπει να ανακαλύψεις και μόνη σου τα προσωπικά σου αγαπημένα.

Το carpaccio μοσχάρι με κρούστα μυρωδικών, ανθό αλατιού και πέρλες τρούφας είναι ένα εντυπωσιακό στην όψη και εξαιρετικά insta-worthy πιάτo με εμφανή την πολύ καλή ποιότητα της πρώτης ύλης.

Το ριζότο αποτελεί στην ουσία μία μοντέρνα πρόταση που μεταφράζει στη σύγχρονη γαστρονομική διάλεκτο τα παραδοσιακά γεμιστά και τα συνοδεύει σε σος φέτας.

Τέλος η μοσχαρίσια ταλιάτα ψήνεται όμορφα και "στολίζεται" με πάστα τρούφας, δίνοντάς της μία πολύ ευχάριστη γευστική νότα. Την επόμενη φορά σίγουρα θα δοκιμάσω το κομπέ φιλέτο Tajima Ιαπωνίας, αλλά θα επιστρέψω και για το brunch που όπως άκουσα ετοιμάζεται άμεσα.
Info: Κ. Δαβάκη 1 & 28ης Οκτωβρίου, Παλαιό Ψυχικό, 6972 844744
Για περισσότερα tidbits και γευστικές ανταποκρίσεις τη στιγμή που συμβαίνουν ακολουθήστε το @kounelly στο Instagram.
* Tidbit : a small piece of food
: a small piece of news or interesting information