top article

Πάντα υπάρχει κάποια στιγμή, τουλάχιστον για εμένα κάθε χρόνο υπάρχει αυτή η μαγική στιγμή, που ένα δείπνο, ένα πιάτο, μία τοποθεσία ή έστω ακόμη και ένα άρωμα, μου σηματοδοτούν την έναρξη του καλοκαιριού μου. Χρονικά μπορεί να μην είναι αναγκαστικά καλοκαίρι ή μπορεί να έχει φτάσει πριν καιρό η αγαπημένη μου εποχή του χρόνου και εγώ κλεισμένη στο μικρόκοσμό μου να μην το έχω "νιώσει" ακόμη, όμως κάθε χρόνο έρχεται εκείνη η περίσταση στην οποία πλέον λέω "αχ ναι έφτασε το καλοκαίρι μου!". Φέτος για εμένα -και είναι από τις λίγες φορές οφείλω να πω- που χρόνος και περίσταση συνέπεσαν και έτσι στις αρχές του μήνα βρέθηκα στην μαγική "βεράντα" του Myhtos by Divani και κήρυξα την προσωπική μου θερινή σεζόν. 

#Tidbits *: Έναρξη Καλοκαιριού

Εκεί, σε ένα από τα ομορφότερα σημεία της Αθηναϊκής Ριβιέρας, κάθισα αναπαυτικά στο τέλεια στρωμένο τραπέζι και είδα τον ουρανό να γίνεται κόκκινος από τον ήλιο που σιγά σιγά παρέδιδε τη σκυτάλη της λάμψης του στο φεγγάρι, ενώ ένα γλυκό θαλασσινό αεράκι με δρόσιζε ευχάριστα. Εκεί και ακριβώς εκείνη τη στιγμή, ξεκίνησε το καλοκαίρι μου. Στην συνέχεια έφαγα και φανταστικό φαγητό, οπότε μπορώ να πω με βεβαιότητα πως αυτή ήταν μία όμορφη βραδιά. Αλλά αρκετά με εμένα και τις ποιητικές διαθέσεις μου και ας περάσουμε στο προκείμενο. Το φαγητό. 


Στην κουζίνα εδώ συναντούμε τον Λεωνίδα Φορτετσανάκη, τον executive chef του resort, να διαχειρίζεται με μαεστρία την ολόφρεσκη και ποιοτική πρώτη ύλη και να δημιουργεί πιάτα τόσο θελκτικά στη γεύση όσο και όμορφα στην όψη, προκειμένου ίσως να μπορέσει να "ανταγωνιστεί" τη μαγική θέα. Η κουζίνα του είναι νόστιμη, κομψή, κοσμοπολίτικη, τόσο όσο χρειάζεται comfort και τόσο όσο χρειάζεται fusion, με έξυπνα twists αλλά χωρίς υπερβολές. 

Mythos By Divani

Ζεστές πιτούλες, κουλούρι Θεσσαλονίκης, τραγανά κριτσίνια, ζυμωτό ψωμί με λιαστή τομάτα και άλλα χειροποίτητα ψωμάκια φτάνουν στο τραπέζι και σου εύχονται ένα θερμό καλωσόρισμα. Δεν πρέπει όμως να υποκύψεις αμαχητί στον "κάλεσμά" τους και πρέπει να παραμείνεις εγκρατής και μετρημένη (με ξέρεις τώρα εμένα με το καλοφτιαγμένο ψωμί, δεν μπορώ ποτέ να σταματήσω!), γιατί η συνέχεια είναι πολύ ενδιαφέρουσα, εξαιρετικά γευστική και πολύ χορταστική. 

Mythos By Divani

Η πράσινη σαλάτα με βασιλικό καβούρι, αβοκάντο, αγγούρι και λαδολέμονο μουστάρδας ήταν ολόφρεσκη και δροσερή, με όμορφες οξύτητες και ντρεσαρισμένη στις σωστές ποσότητες, ώστε να μη χάνει τη θαλασσινή της υπόσταση. 

Mythos By Divani

Ήρθε μαζί με ένα λαβράκι carpaccio μαριναρισμένο σε chilli, κόλιανδρο, φρέσκο κρεμμυδάκι και ελαιόλαδο, φανταστικά λεπτό, υπέροχα φρέσκο και καθόλου "θορυβώδες". Μία πολύ κομψή επιλογή, που σου συνιστώ ανεπιφύλακτα.
 

Mythos By Divani

Οι γαρίδες ceviche, που ήρθαν αμέσως μετά, είναι επίσης ένα must-taste πιάτο εδώ. Καταρχάς είναι απίστευτα όμορφο (λες και έχει φτιαχτεί για Instagram) και απίστευτα ταιριαστό με το περιβάλλον (πες με τρελή, αλλά μου αρέσει τα πιάτα να ταιριάζουν αισθητικά με το χώρο στον οποίο σερβίρονται) και δεύτερον -και βασικότερον- ήταν πολύ σωστά τεμαχισμένα, ολόφρεσκο, όμορφα ελαφρύ και με εξαιρετικές ισορροπίες.

Mythos By Divani

Από το sushi menu -το οποίο είναι μεγάλο hit εδώ και δικαίως- δοκιμάσαμε ένα μαγικό King Crab Tartare με πικάντικη ασιατική σαλάτα και λάδι τρούφας, του οποίου την ύπαρξη σχεδόν δεν καταλάβαινες, αλλά άφηνε αυτό το hint που θέλεις να έχει το πιάτο σου. 

Mythos By Divani

Από τα signature rolls, ξεχώρισα τα Rainbow Rolls με τα όμορφα χρώματα που προέκυψαν από τις λεπτές φέτες ψαριού ή αβοκάντο μέσα στα οποία ήταν τυλιγμένα και τα Shrimp Rolls με πικάντικη μαγιονέζα. Εύκολα ερχόμουν εδώ για sushi και ηλιοβασίλεμα, αύριο κιόλας!

mythos by divani

Και τώρα για το "βαρύ πυροβολικό". Στα κυρίως πήραμε όλοι από κάτι διαφορετικό, οπότε έχω άποψη για πολλά και διαφορετικά πιάτα να μοιραστώ μαζί σου.

Mythos By Divani

Το Surf n Turf με τέλεια ψημένο το φιλέτο και ζουμερή την ουρά αστακού ήταν σαφέστατα το πιο εντυπωσιακό πιάτο του τραπεζιού και ανεπιφύλακτα το συνιστώ, με κλειστά μάτια, και μη σου πω πως θα είναι η προσωπική μου επιλογή την επόμενη φορά που θα βρεθώ εκεί. Αν και ένα κριθαρότο βουτύρου με φρέσκιες γαρίδες Αμβρακικού που είδα να περνάει, μπορεί και να με κερδίσει τελικά, γιατί το χύλωμα φαινόταν μαγικό. 

Mythos By Divani

Το Κοτόπουλο Cordon Bleu με χοιρομέρι και ελληνική γραβιέρα παναρισμένο σε τραγανή κρούστα ήταν πεντανόστιμο και πολύ πληθωρικό. 

Mythos By Divani

Και το Black Angus Rib Eye Café de Paris, που προσγειώθηκε τέλεια σερβιρισμένο και αριστοτεχνικά ψημένο, χυμώδες και ζουμερό μπροστά μου, με το πεντανόστιμο βουτυράκι του στην εντέλεια να λιώνει με τη θερμοκρασία του κρέατος και το λιπάκι του να μαρτυράει εύκολα στη γεύση την πολύ καλή ποιότητα της πρώτης ύλης, αν είχε και λεπτοκομμένες πατατούλες τηγανητές (που μου έλειψαν η αλήθεια) θα έπαιρνε 10 με τόνο. Και επειδή το #clearlynotonadiet στην περίπτωσή μας δεν είναι μόνο λόγια, ο κατάλογος με τα γλυκά έχω να σου πω πως είναι πολύ δυνατός. 

Mythos By Divani

Στην πρώτη θέση (ξέρω ξέρω από εμένα περιμένεις σοκολάτα, αλλά ετοιμάσου να εκπλαγείς) κονταροχτυπιέται μία θεϊκή lemon pie πάνω σε τραγανή σοκολατένια βάση και 


Mythos By Divani

ένα Baked Alaska του ονείρου. Νομίζω πως θα ψηφίσω Baked Alaska μόνο και μόνο γιατί είμαι παθιασμένη retro lover, αλλά αλήθεια ίσως πρώτη φορά παθαίνω τέτοια πλάκα με lemon pie. Πολλοί καλοί ήταν και οι ζεστοί λουκουμάδες με παγωτό βανίλια, ενώ την επόμενη φορά σίγουρα θα δοκιμάσω ένα Chicago, έτσι για να ολοκληρώσω τη νοσταλγική αναδρομή στην παιδική μου ηλικία. Μήπως να τους πούμε να βάλουν και ένα κασάτο στο μενού; 


Tηλ. κρατήσεων: +30 210 8911100
Διεύθυνση: Αγίου Νικολάου 10, Βουλιαγμένη 166 71, Ελλάδα
Ωράριο: Καθημερινά 8 μ.μ. - 2 π.μ. (Κυριακές κλειστά)


Για περισσότερα tidbits και γευστικές ανταποκρίσεις τη στιγμή που συμβαίνουν ακολουθήστε το @kounelly στο Instagram. 

* Tidbit : a small piece of food
              : a small piece of news or interesting information

Ιούλιος 2018

Από το Περιοδικό

>