top article

Το καλοκαίρι, πέρα από τους προφανείς, μας φέρνει και σημαντικούς γαστρονομικούς λόγους να βάζουμε πλώρη για τα νησιά. Ειδικά στις 30 Ιουνίου, όσοι τυχεροί θα βρίσκονται στη Σαντορίνη θα έχουν την ευκαιρία να συναντήσουν τον διάσημο και πολυβραβευμένο σεφ Konstantin Filippou στην κουζίνα του εστιατορίου Elements. Το Canaves Oia Epitome, το νέο ξενοδοχείο του Ομίλου ξενοδοχείων Canaves Oia το οποίο άνοιξε τις πόρτες του πριν από ένα χρόνο, έχει την χαρά και την τιμή να υποδεχτεί τη Κυριακή 30 Ιουνίου και για μία μόνο βραδιά, τον βραβευμένο με 2 αστέρια Michelin σέφ Konstantin Filippou. 

#Tidbits *: Ο Konstantin Filippou στην Σαντορίνη

O Konstantin Filippou γεννήθηκε στο Γκρατς από Έλληνα πατέρα. Ο ίδιος είναι μισός Αυστριακός, αφού εκεί έζησε όλη τη ζωή του, αλλά τα καλοκαίρια του στην Ελλάδα είναι αυτά που τον στιγμάτισαν γευστικά. Μαθήτευσε σε εστιατόρια όπως το Le Gavroche στο Λονδίνο, αλλά και το Arzak στο Σαν Σεμπαστιάν.

canaves oia

Το πρώτο του αστέρι Michelin το πήρε στο εστιατόριο Novelli, στο οποίο είχε την επιμέλεια του μενού. Το Μάρτιο του 2013 άνοιξε το δικό του εστιατόριο, το Konstantin Filippou. Έκτοτε δεν σταμάτησαν οι διακρίσεις. Πρώτο αστέρι Michelin την επόμενη χρονιά, ο δε οδηγός Gault & Millau, τον ανέδειξε σεφ της χρονιάς το 2016, για την Αυστρία. Σήμερα η βαθμολογία του στον οδηγό Gault & Millau είναι το εντυπωσιακό 19/20 και 4 σκούφοι, ενώ από φέτος απολαμβάνει και το δεύτερο αστέρι Michelin που κατέκτησε επάξια. 

canaves oia

Κυριακή 30 Ιουνίου

Ώρα 8:30 μμ

Ξενοδοχείο Canaves Oia Epitome | Αμμούδι  Οίας | Σαντορίνη

Elements Restaurant by Canaves Oia Epitome

 Chef| Konstantin Filippou

Amuse:

Cucumber. Plum. Mustard. Tuna.

Menu:

Brandade. Amur carp. Caviar. (Signature dish)

Scallop. Hazelnut. Mushroom. Truffle. Marrow.

Unagi. Mangalitza. Mustard. Fennel.

Langostino. Veal tongue. Cochayuyo. Citrus.

Desert:

Yogurt. Tarragon. Apricot.

Τιμή Μενού: 130 Ευρώ

Wine Pairing (προαιρετικά): 50 Ευρώ

Απαιτείται κράτηση στο τηλ.: 22860 72499

Το Canaves Oia Epitome, το ολοκαίνουργιο και πολύ εντυπωσιακό ξενοδοχείο του πολυτελούς ομίλου Canaves Oia θέτει εξ αρχής πολύ ψηλά τον γαστρονομικό πήχη με το fine dining εστιατόριο Elements. Στη βόρεια πλευρά της Οίας, πάνω από το γραφικό Αμμούδι, το ξενοδοχείο φιλοδοξεί να συστήσει στους επισκέπτες του μια άλλη πλευρά της κοσμοπολίτικης Σαντορίνης.

Το καλοκαίρι του 2019 είναι ένα καλοκαίρι στο οποίο φέρνουμε ξανά το Canaves Oia Epitome στο γαστρονομικό προσκήνιο της Σαντορίνης. Ένα ξενοδοχείο με έντονη γαστρονομική κουλτούρα και έχοντας επικεφαλής στην κουζίνα τον καταξιωμένο σεφ Τάσο Στεφάτο, στα γλυκά τον δημιουργικό Θανάση Τσαγλιώτη και στο μπαρ τον έμπειρο Γιάννη Καραβία, υπόσχεται ένα πολύ ενδιαφέρον και γευστικό καλοκαίρι!

Για περισσότερα tidbits και γευστικές ανταποκρίσεις τη στιγμή που συμβαίνουν ακολουθήστε το @kounelly στο Instagram.

* Tidbit : a small piece of food

              : a small piece of news or interesting information

Ιούλιος 2018

>