top article

Θεωρώ πραγματικά πως το γεγονός πως το Galaxy Bar & Restaurant στον 13ο όροφο του Hilton Athens αποτελεί διαχρονικά ένα από τα πιο δημοφιλή meeting points της πόλης κάθε καλοκαίρι, δεν είναι καθόλου τυχαίο. Έχει μία πολύ μαγική αύρα αυτή η ταράτσα, μία αύρα που μιλάει για κομψότητα και στυλ, αλλά σε μία εκδοχή οικείας χαλαρότητας. Έτσι όπως κάθεσαι στα ψηλά stands με ένα δροσερό κοκτέιλ στο χέρι και βλέπεις τον ήλιο να πέφτει και σιγά σιγά τα φώτα της Αθήνας να ανάβουν όσο μακριά φτάνει το βλέμμα σου και λίγο- λίγο να σουρουπώνει, κάπως νιώθεις πως όλα τα πράγματα που σε απασχολούσαν όλη μέρα χάνονται μαζί με τις τελευταίας αχτίδες του ήλιου. Αδειάζει το μυαλό σου και απλώς απολαμβάνεις. Τότε πια ανάβει και η Ακρόπολη και δεσπόζει στο πλάνο σου, τόσο κοντά και τόσο λαμπερή που θαρρείς πως έτσι θα κάνεις και θα την αγγίξεις. Για μένα δεν υπάρχει αμφιβολία, αυτό είναι ένα από τα ωραιότερα rooftops της Αθήνας. 

#Tidbits *: Ένα Μενού Μετράει τα Άστρα

Και δεν είναι μόνο η θέα, η αύρα ή ο κόσμος. Είναι και το φαγητό, είναι και τα cocktails, είναι όλα, γιατί όλα παίζουν το δικό τους πολύ σημαντικό ρόλο. Φέτος το Galaxy Bar & Restaurant υποδέχθηκε τη σεζόν με σημαντικά νέα: μία ολόφρεσκη cocktail list που εμπνέεται από τους πλανήτες, το σύμπαν και τα άστρα (εδώ που τα λέμε δεν υπάρχει πιο ταιριαστό concept για το συγκεκριμένο χώρο) και ένα νέο Galaxy Chef, τον ταλαντούχο Γιώργο Καπέρδα. Το καλοκαιρινό μενού, που σχεδιάστηκε από τον Γιώργο Καπέρδα πάντα σε συνεργασία με τον εξαιρετικό Executive Chef Κώστα Αθανασίου, διατηρεί μερικά από τα best- sellers της περσινής χρονιάς, αλλά περιλαμβάνει και πολλές νέες προσθήκες που μιλούν για το ελληνικό καλοκαίρι με τον πιο φρέσκο, παραστατικό και γευστικό τρόπο. Αλλά ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή. 

Galaxy Hilton

Το δείπνο μας ξεκίνησε από την βεράντα όπου δεν αντισταθήκαμε σε μία μικρή δοκιμή της νέας cocktail list. Εγώ προσωπικά δοκίμασα μία Dark Celery Margarita με τεκίλα αρωματισμένη με σέλινο, φυσικό χυμό λάιμ και σιρόπι αγαύης, μία πολύ όμορφη και φρέσκια εκδοχή του iconic αυτού cocktail, που απόλαυσα βαθιά και συνιστώ ανεπιφύλακτα σε όποιον περάσει από εδώ. Πολύ καλά λόγια άκουσα και για το Royal Nebula με σαμπάνια, βότκα και βατόμουρο από τις συναδέλφους που το δοκίμασαν και νομίζω πως την επόμενη φορά θα το τιμήσω επίσης.

Galaxy Hilton

Μετά ετοιμάστηκε και το τραπέζι μας και ξεκινήσαμε με το διάσημο sushi του Galaxy, που όσα χρόνια και αν περάσουν, νομίζω πάντα θα αποτελεί από μόνο του ικανό επιχείρημα για να βρεθεί κανείς εδώ. Το Spicy Tropical Roll ήταν τόσο όσο ακριβώς χρειάζεται spicy και το μάνγκο του έδινε αυτή τη φρουτένια νότα φρεσκάδας που θέλεις για ισορροπία, ενώ το Dragon Roll ήταν όπως πάντα σταθερά μία εξαιρετική επιλογή. Νομίζω πως κάποτε θα καταφέρω να αντισταθώ στην γνωστή λαιμαργία μου και θα έρθω εδώ μόνο για sushi και cocktails, αλήθεια!

Galaxy Hilton

Και μετά το sushi το πράγμα άρχισε να σοβαρεύει επικίνδυνα και για άλλη μία φορά αποχαιρέτησα κάθε ελπίδα για bikini body και αυτό το καλοκαίρι. Η Αθηναϊκή σαλάτα με σφυρίδα, πατάτα, καρότο, πορτοκάλι και πέρλες λεμονιού παραμένει και φέτος (υπήρχε από πέρσι στο μενού) ένα από τα πιάτα εκείνα που κλείνουν μέσα τους όλη την αστική κομψότητα της ελληνικής γαστρονομίας μία άλλης Αθήνας γευστικά, αλλά ταυτόχρονα μιλούν για μία σύγχρονη fine dining εμπειρία υψηλών προδιαγραφών με την παρουσίαση και τις τεχνικές παρασκευής τους.

Galaxy Hilton

Η χορτόπιτα με σπανάκι, kale, μυρωδικά και μους βιολογικής φέτας στο πλάι ήταν ένα πιάτο φρέσκο και γευστικό, με όμορφα τραγανό φύλο. Το μόνο που προσωπικά θα ήθελα είναι να έβρισκα το τυρί μέσα στην πίτα και με πιο πληθωρική παρουσία, αλλά κατανοώ την ανάγκη να μπορεί το συγκεκριμένο πιάτο να αποτελεί και επιλογή για το vegan κοινό.

Galaxy Hilton

Εξαιρετικής έμπνευσης βρήκα τις Σαρδέλες ψητές πάνω σε μπρουσκέτα με ταραμοσαλάτα με αβοκάντο και ψητό καλαμπόκι. Αν έκλεινες τα μάτια, εύκολα μεταφερόσουν σε ένα παραθαλάσσιο ταβερνάκι πάνω στην άμμο με κάθε ζουμερή ψαρένια μπουκιά. 

Galaxy Hilton

Ενδιαφέρον βρήκα και στο Ριζότο με χτένια, πίκλα σελινόριζας και τρούφα, το οποίο κανονικά ανήκει στα κυρίως πιάτα, αλλά εμείς το δοκιμάσαμε στo πλαίσιo των ορεκτικών. 

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Ένα καλαμάρι, έργο τέχνης @galaxybar @kostas.athanasiou @kapair @constantinos_cf_filippopoulos #madamefigaro #madamefigarogr #tidbits #tidbitsblog #tidbitsandspirits #kounellylife #dinnerwithaview #newmenu #summermenu #foodeditor #squid #foodart

A post shared by Nelly Kalamara (@kounelly) on

Ξεκάθαρα για insta-worthy φωτογραφίες έχει στηθεί το Καλαμάρι με καστανό ρύζι, προσούτο Ευρυτανίας, σπαράγγια και τοματίνια. Χρώματα και γεύσεις, γη και θάλασσα, αρώματα και υφές μπλέκονται εδώ σε ένα υπέροχο παιχνίδι για όλες τις αισθήσεις, που σίγουρα θα σε ικανοποιήσει τόσο στο μάτι όσο και στον ουρανίσκο. 

 

Galaxy Hilton

Το Beef Tataki από το ιαπωνικό section της κάρτας ήταν ένα πιάτο ιδανικό για τη συγκεκριμένη -πολύ ζέστη ομολογουμένως- βραδιά, ανάλαφρο και ισορροπημένο, με τα σωτέ λαχανικά και τα μανιτάρια να αποτελούν το τέλειο συνοδευτικό για το A-list κρέας. 

Galaxy Hilton

Κάτι που πρέπει να πω πως με εντυπωσίασε ευχάριστα ήταν η πληθωρικότητα των μερίδων, κάτι που δεν συναντάς εύκολα σε εστιατόρια αυτού του επιπέδου και σε πιάτα με υλικά αυτής της ποιότητας. Οι Γαρίδες Jumbo επί παραδείγματι, σε μία πολύ ωραία εκδοχή ακραιφνούς ελληνικότητας με σος από σαγανάκι και φέτα, οριακά τρώγονταν από έναν άνθρωπο μαζί με τα ορεκτικά. Και έτσι όπως ήταν τέλεια ψημένες και πανέμορφα σερβιρισμένες δεν μπορούσες να σταματήσεις για κανένα λόγο.

Galaxy Hilton

Το ίδιο ακριβώς θα πω και για τις Ταλιατέλες με Αστακό, κρεμμύδι και μυρωδικά. Ένα πιάτο που θέλει δύο άτομα σίγουρα για να ηττηθεί και πάλι δεν είμαι σίγουρη πως θα τα καταφέρουν. Ο αστακός βουτυράτος και ζουμερός και οι ταλιατέλες βρασμένες στον απόλυτο βαθμό τελειότητας, ένα πιάτο μυρωδάτο και φρέσκο σε βαθμό που θα τολμούσα να το χαρακτηρίσω comfort. 

Galaxy Hilton

Και επειδή κάθε όμορφη βραδιά χρειάζεται το δικό της γλυκό επίλογο και εμείς, ξέρεις τώρα, δεν χαλάμε χατίρια στο θέμα φαγητό, δοκιμάσαμε και όλα τα γλυκά. Έτσι για να μη μείνει κανένα παραπονεμένο. Για εμένα η τραγανή τάρτα με δροσερό κρεμέ μαύρης σοκολάτας μέσα στην οποία έβρισκες κρυμμένα ολόκληρα κομμάτια φρέσκο κεράσι και από πάνω είχε βελούδινο παγωτό βανίλια ήταν με διαφορά ένα από τα καλύτερα γλυκά που έχω δοκιμάσει τελευταία. 

Galaxy Hilton

Επίσης πάρα πολύ καλό -και εμφανισιακά εντυπωσιακότατο- ήταν το Cheesecake ανθότυρο με μους φράουλας, μπισκότο από πραλίνα και coulis από τσάι του βουνού. 

Galaxy Hilton

Το καραμελωμένο φύλλο κρούστας με κρεμέ φιστίκι, καϊμάκι και μοσχομυριστό παγωτό τριαντάφυλλο, καθώς και η πανακότα καρύδα με σουμάδα, λεμόνι και κράκερ εξωτικού ανανά, αποτελούν νομίζω πολύ κομψές επιλογές, ανάλογα με τις γλυκιές προτιμήσεις του κάθε ουρανίσκου, και τις συνιστώ ανεπιφύλακτα για όποιον μπορεί να αντισταθεί στην σοκολάτα. Εμένα με ξέρεις τώρα, μην τα ξαναλέμε, ξεκάθαρα δεν μπορώ!

Για περισσότερα tidbits και γευστικές ανταποκρίσεις τη στιγμή που συμβαίνουν ακολουθήστε το @kounelly στο Instagram. 

* Tidbit : a small piece of food
              : a small piece of news or interesting information

Ιούλιος 2018

>