top article

Όταν οι άνθρωποι που αγαπούν το καλό φαγητό και τις καινοτόμες ιδέες ενώνουν τις δυνάμεις τους, τότε συμβαίνουν πολύ όμορφα πράγματα στη γευστική σκηνή της Αθήνας. Ο Ηλίας Ανθίδης, ο Σπύρος Κερκύρας και ο Πάτροκλος Κουδούνης έκαναν την πιο νόστιμη "σύμπραξη" με τον maestro της πίτσας Νίκο Δημητροκάλη, ιδιοκτήτη του γνωστού ιταλικού εστιατορίου Dal Professore στο Μαρούσι, και δημιούργησαν ένα νέο street food project, που εδώ και λίγο καιρό πρωταγωνιστεί στα timeline μας με τις λαχταριστές του πίτσες να φουρνίζονται και να ξεφουρνίζονται στον εντυπωσιακό ξυλόφουρνο και να μας βάζουν μόνιμα σε πειρασμό.

#Tidbits *: Pizza Time

Το βασικό μυστικό εδώ είναι η ζύμη  και ο "Καθηγητής" Νίκος Δημητροκάλης, μετά από ταξίδια στην Ιταλία και απανωτούς πειραματισμούς και δοκιμές, κατέληξε στην ιδανική συνταγή με την ανάμειξη 3 διαφορετικών αλεύρων.  Πραγματοποιώντας ένα ειδικό άνοιγμα με τα χέρια, το ρουστίκ ζυμάρι με το φυσικό προζύμι, ψήνεται στον ιταλικό φούρνο με πορώδη πέτρα, δημιουργώντας ένα τραγανό, με υφή σχεδόν σφολιάτας, εξωτερικό σώμα που περικλείει ένα ελαστικό, με "κυψέλες” αέρα πυρήνα.

Pizza Dal Professore

Η ελαφριά, τραγανή ζύμη αρτίζεται με εξαιρετικής ποιότητας ολόφρεσκα υλικά και σερβίρεται – ή παραδίδεται στον χώρο μας – ζεστή και λαχταριστή. Οι αλμυρές εκδοχές της συνοδεύονται από δύο γλυκιές συνταγές, ενώ εδώ μπορείς να δοκιμάσεις και τα πεντανόστιμα focaccia sandwiches με γέμιση από φρεσκοκομμένα στην συλλεκτική Berkel μηχανή, διαλεχτά αλλαντικά.

Info:  Κολοκοτρώνη 3 (Στοά Μπολάνη), Σύνταγμα, τηλ. 21 1182 8508

Για περισσότερα tidbits και γευστικές ανταποκρίσεις τη στιγμή που συμβαίνουν ακολουθήστε το @kounelly στο Instagram. 

* Tidbit : a small piece of food
              : a small piece of news or interesting information

Ιούλιος 2018

>